Adsense lektion 9: Justera färg och layout på annonserna

I lektion 9 av Optimzing Adsense ligger fokus på att justera utseendet på annonserna. Utseendet på Adsense-annonser kan ändras genom att justera färg och layout på annonserna. Det är varken svårt eller tar långt tid och kan ha stor effekt på hur besökarna interagerar med dina annonser och därmed dina intäkter från Adsense.

Fokus: Strategier för att få besökarna att upptäcka dina annonser genom att justera färg och layout.

Justera färg och layout på annonserna

3 strategier för Adsense-annonser

Det finns tre huvudsakliga strategier för att nå framgång med Adsense:

  1. Sammansmällt utseende
  2. Kompletterande utseende
  3. Kontraster i utseendet

Vad innebär det olika strategierna?

Sammansmällt utseende

Sammansmällt utseende innebär att annonserna smälter samman med resten av innehållet på hemsidan. Det görs enklast genom att ha samma bakgrundsfärg på annonserna som på resten av sidan.

Kompletterande utseende

Kompletterande utseende innebär att justera färg och layout på annonserna så att vissa färger som används på hemsidan återspeglas i annonserna. Har du mycket rött på sidan kan låta röd färg avspeglas även i Adsense-annonserna.

justera färg och layout på annonser

Justera färg och layout på annonser och se effekten på ditt resultat.

Kontraster i utseendet

Med kontraster i utseendet försöker du få dina annonser att stå ut t från resten av innehållet på din sida.

Det är mycket vanligt att hemsidor med svart bakgrund låter Adsense-annonserna vara vita för att stå ut. Mörka Adsense-annonser på mörka hemsidor kan ibland vara svåra att upptäcka. En strategi med kontraster kan då vara lämplig.

Oavsett vilken strategi du väljer så rekommenderar Adsense att du använder färger på annonsernas text och länkar som du även använder på andra ställen på din sida.

Använd samma färg som dina länkar

Adsense rekommenderar starkt att använda samma färg på Adsense-länkar som du gör på dina vanliga länkar alternativt att ha blåa länkar. Det är absolut vanligast med blå länkar på nätet, därför är användare vana att klicka på blå länkar – vilket kan avspeglas i dina resultat.

Kom ihåg att ha just dina besökare i åtanke när du ska justera färg och layout på annonser. Det finns ingen sida som är den andra lik och det gäller att testa sig fram.

Justera färg och layout regelbundet

Annonsblindhet är något som drabbar många. Det innebär att besökaren inte ser annonserna för att koncentrationen är riktad mot innehållet på sidan.

Har du många återkommande besökare på din sida? Då är risken stor att de drabbas av annonsblindhet. Det kan därför vara intressant för dig att regelbundet justera position och utseende på dina annonser. Det minskar risken för att dina besökare ska drabbas av annonsblindhet och chansen för att de ska klicka på dina annonser ökar.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *