Länkannonser – Adsense små annonser

Det finns flera sätt att tjäna pengar på din blogg som kompletterar  varandra och tillsammans kan ge mycket goda resultat. Google Adsense länkannonser (även kallade länkenheter och linkunits) är ett utmärkt sätt, som kombinerat med Adsenseannonser och affiliate kan ge riktigt bra utfall. Denna artikel beskriver hur du använder Adsense länkenheter på bästa sätt.

Läs mer: Google Adsense guide

Vad är  Google Adsense länkenhet?

Adsense länkannonser länkenheter

Tre olika varianter av Adsense länkenheter.

Adsense länkannonser eller ad units är ett sätt att tjäna pengar på din blogg med hjälp av annonser. Har du bara lite plats för reklam på din blogg så är länkenheterna perfekt. Kort och gott består en länkenhet av tre textlänkar som anpassar sig beroende på innehållet på din sida. När en besökare klickar på en av länkarna omdirigeras webbläsaren till en sida administrerad av Google Adsense där alla annonser inom det relevanta ämnesområdet visas. Klickar besökaren på en av annonserna så tjänar du pengar. Hur mycket du tjänar på ett klick på en annons beror på hur mycket annonsören betalat Google för att få synas inom just det ämnesområdet.

3 Adsense annonser per sida

I Google Adsense användarvillkor står det tydligt att man endast får ha tre Adsense annonser per sida. Länkannonserna räknas inte in här, utan du kan komplettera med ytterligare länkannonser.

I dagsläget tillåts tre stycken vanliga Adsenseannonser och tre stycken länkannonser på samma sida. Därför kan man prova sig fram och se vad som funkar bäst.

Välja storlek på länkannonser?

Adsense länkenhet finns i flera olika storlekar och utförande. De är anpassade för att få plats på små begränsade utrymme. När du väljer storlek på dina länkenheter så bör du utgå från din egen sajt. Var har du outnyttjad plats över och hade en vågrätt, lodrätt eller fyrkantig länkenhet passat bäst där?

Vilka färger ger bäst resultat med Adsense?

Adsense länkenheter är möjliga att anpassa för din hemsidas utseende. Vissa föredrar att anpassa länkenheten så att den smälter in i sidans utseende, medan andra fördrar att få länkenheternas utseende att stå ut mot resten av sidan. Vad som är bäst är individuellt och något du måste prova dig fram för just din sajt.

Funkar Adsense länkannonser?

Adsense länkenhet

Adsense länkenhet finns i slutet av varje artikel på Starta-Blogg,se.

Så kan man tjäna några pengar på Google Adsense länkannonser? Nja, visst kan man tjäna lite, men inte alls så mycket som på vanliga Adsenseannonser.

På Starta-Blogg testade vi Adsense länkannonser under några månader. Resultatet blev ganska skralt. Största orsaken till att det är svårt att tjäna pengar på länkenheterna är att det krävs två klick innna du tjänar något. Först måste besökaren klicka på länken, då kommer besökaren till en landningssida med annonser och då måste besökaren åter igen trycka på en annons för att du ska tjäna något.

För min del kommer mina huvudsakliga intäkter från  vanliga Adsenseannonser och affiliateannonser från tex Tradedoubler. Det tycker jag är en bra kombination, men jag tror att alla måste prova sig fram. Kanske är Adsense små annonser rätt för dig.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *