Affiliator – guide för att komma igång som affiliate

Affiliator lägger ner sin verksamhet. Från och med 14 februari 2015 så kommer Affiliator att upphöra med sin verksamhet. Du bör istället kolla på alternativ till affiliator om du vill tjäna pengar på affiliatmarknadsföring. Vi har listat de flesta affiatenätverken.

Affiliator är ett skandinavisk affiliatenätverk som funnits sedan 2006. På dessa år har Affiliator byggt upp ett bra rykte och har i skrivande stund 25 000 publisher i sitt nätverk och strax över 100 företag som erbjuder affiliateprogram.

Det är kostnadsfritt att bli publisher och då får du tillgång till alla annonsörer som vill annonsera. Du kan då fritt välja mellan alla företag som tillhandahåller affiliateprogram via Affiliator och använda deras annonsmaterial och börja tjäna provision. Affiliator gör utbetalningar av provision månadsvis och det räcker med att du kommit upp i 300 kronor för att kunna göra en utbetalning till ditt bankkonto.

Så kommer du igång med Affiliator

Börja med att gå till Affiliators hemsida.

Affiliator startsida

Affiliators webbplats.

Klicka på BLI PUBLISHER (röd markerat i bilden ovan) och du kommer till sidan nedan där du kan registrera dig.

registrera Affiliator

Registrera  dig hos Affiliator!

När du registrerar dig hos Affiliator måste du bland annat ange din epost, välja ett lösenord, personnummer, dina kontaktuppgifter och lite information om din blogg eller webbsajt. Försök fylla i så bra du kan. Det finns dock ett fält Beskriv hur du driver trafik som kan vara svårt att förstå för en nybörjare.  Skriv någon eller några rader om hur du gör för att din blogg ska få många besökare – det räcker fint!

Logga in på Affiliator

Så länge din hemsida inte har stötande material så kommer du inom kort att få epost om att du blivit godkänd som Publisher. Gå då tillbaka till Affiliators webbplats och logga in. När du loggat in kommer du till Affiliators startsida nedan.

affiliator inloggad

Inloggad hos Affiliator.

På startsidan kan du se statistik om hur många som har klickat på dina annonser och hur många som sedan verkligen köpt något. Du har också nyheter om aktuella rabattkoder som du kan ge ut till dina bloggbesökare och nya företag som erbjuder affiliateprogram.

Affiliator har sex menyer på sin hemsida som är bra att känna till (uppmärkta med 1 till 6 på bilden ovan).

  1. Startsidan – sidan på bilden ovan med din snabbstatistik och nyheter.
  2. Program – här hittar du alla affiliateprogram och annonsmaterial.
  3. Verktyg – om du vill ha automatiserade annonsrotationer.
  4. Statistik – här kommer du att kunna få detaljerad statistik om hur effektiva dina annonser är.
  5. Support – hjälper dig med diverse frågor och funderingar du kan ha.
  6. Inställningar – viktiga saker som till exempel ditt bankkonto för utbetalningar.

Välja bland Affiliators affiliateprogram

Börja med att klicka på Program i menyn markerad med rött nedan.

Affiliator program

Affiliator programmeny.

Du får du upp en rad undermenyer – välj Alla. Då kommer du till sidan med alla företag som erbjuder affiliateprogram via Affiliator. Scrolla ner på sidan för att se alla affiliateprogram!

Affiliator affiliateprogram

Affiliator affiliateprogram – information, provision och ansökan.

På sidan finns en kort beskrivning av det annonserade företaget och vilken ersättning du får som affiliate. Det är framför allt tre typer av ersättning affiliateprogrammen på Affiliator erbjuder:

  • SALE – provision vid försäljning
  • LEAD – ersättning för att folk registerar sig som medlemmar eller blir kunder hos företaget
  • Unique Vistor – ersättning för varje person som klickar på annonsen

När du hittat ett företag som erbjuder ett bra affiliateprogram så klicka på Ansök.  Du kommer då till sidan nedan där du får klicka i vilken webbsajt du söker med (kanske du har flera hemsidor) och återigen klicka på Ansök.

Affiliator ansökan till affiliateprogram

Affiliator ansökan till affiliateprogram.

När företaget godkänt dig som annonsör så får du epost som meddelar dig om det. Du kan då börja lägga upp annonserna.

Hitta annonsmaterial på Affiliator

När du är inloggad på Affiliator så klicka på Program.  Bland undermenyerna som kommer upp då finns dina program. Klicka på Dina Program!

Affiliator dina program

Affiliator dina program.

Du kommer till en sida där du kan se vilka affiliateprogram du har ansökt till och vilka du blivit godkända för.

Affiliator godkända affiliateprogram

Affiliator godkända affiliateprogram.

Klickar du på företagsnamnet så kommer du till en sida med programinformation. Där finns all information du kan tänkas behöva om affiliateprogrammet. Lite längre ner på sidan hittar du din trackinglänk och annonsmaterial.

Affiliator länkar och annonsmaterial

Affiliator länkar och annonsmaterial.

De flesta företag erbjuder både grafiska annonser och textlänkar. Vad som funkar bäst på din sajt måste du nästan testa dig fram till. På min sida så är det framför allt textlänkar i samband med blogginlägg om något som är relevant för annonsen som fungerar bäst. Till exempel får jag 7 kronor för varje person som registrerar sig som medlem på Affiliator genom mina textlänkar i detta blogginlägg.

Vill du använda dig av en vanlig länk så kopierar du din trackinglänk och använder den på din blogg. Då registreras varje person som klickar på din länk och du får provision när någon handlar/blir medlem etc.

För att ha en snygg grafisk annons så klickar du på något utav alternativen under annonsmaterial. Du kommer då till en sida likt den nedan där du kan se alla olika grafiska annonser du kan välja mellan.

Affiliator grafiska annonser

Affiliator grafiska annonser.

När du hittat en annons som du vill ha på din sida så klickar du på Kod. Då öppnas ett nytt fönster med annonskod.

Affiliator annonskod

Affiliator annonskod.

Kopiera koden och klistra in den på den blogg eller webbplats. Klart! Nu är det bara att vänta på att dina besökare börja klicka på annonsen och göra affärer med annonsören.  Du kommer kunna följa resultatet på Affiliators hemsida och förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan affiliatenätverket Affiliator kan göra sin första utbetalning till dig. Vi kommer att återkomma med fler artiklar om hur du lyckas med Affiliator.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *