Bonnier satsar på affiliatemarknadsföring

Höromdagen tillkännagav Bonnier Growth Media att de satsar på affiliatemarknadsföring genom att investera i cashback-sajten Refunder.se .  En cashback-sajt bygger på samma principer som affiliatemarknadsföring.   Att Bonniers satsar på affiliatemarknadsföring visar att det är ett intressant område som även vi bloggare borde känna till.

Refunder är Bonniers satsning på affiliatemarknadsföring

Refunder är Bonniers satsning på affiliatemarknadsföring.

Cashback bygger på affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring bygger på relationer, som vi skrev igår Affiliatemarknadsföring – tjäna pengar på relationer.  Annonsörer som vill sälja produkter och tjänster tillhandahåller via affiliatenätverk annonsmaterial som sajtägare kan placera sin webbplats eller blogg. När någon av webbplatsens besökare sedan klickar på annonsen och genomför ett köp på annonsörens hemsida så betalas en provision ut till sajten som hade annonsen och fick besökaren att klicka sig vidare och köpa en vara eller tjänst.

Cashback tar affiliatekonceptet ett steg längre genom att helt enkelt ge köparen en del av provisionen som casbacksidan får. Cashbacksidan är egentligen fylld av affiliateannonser och när någon klickar sig vidare via dessa annonser och köper något så får cashbacksidan provision. En del av provisionen behåller cashbacksidan och en del får köparen.

SAS Eurobonus satsar på affiliatemarknadsföring

SAS Eurobonus satsar på affiliatemarknadsföring sedan flera år. SAS populära bonusprogram SAS Eurobonus har också en form av ”låt-oss-dela-på-provisionen” koncept.  När du är inloggad på Eurobonus har de en sida fylld med affiliateannonser för kända webbshoppar som till exempel parfym.se och cdon.com. När du klickar dig vidare via annonserna och köper något så får SAS en provision på omkring 5-20 % av köpeskillingen. Som tack för det ger de dig bonuspoäng.

Bloggare som satsar på affiliatemarknadsföring

Vi har tidigare gått igenom hur flertalet av de stora bloggarna som Kenza, TKJ, Kissie och Blondinbella tjänar sina pengar. Gemensamt är att de är väldigt duktiga på att använda sig av olika typer av affiliateprogram och rekommendera produkter och tjänster som de får provision för om någon av deras läsare skulle köpa.  Vad det visar är att det är en viktig källa för de som vill tjäna pengar online utan att själva behöva ha en webbshop.

Hur kan du dra nytta av affiliatemarknadsföring?

Du som privatperson eller företagare kan också utnyttja affiliatemarknadsföring. Antingen för att marknadsföra din egen produkt genom andras hemsidor (då betalar du provision) eller genom att marknadsföra andras produkter på din hemsida eller blogg (då tjänar du provision).

Det finns fina möjligheter för dig att använda dig av affiliatemarknadsföring, både för att bredda och spetsa dig egen sajt. Vi kommer inom de närmsta dagarna att gå igenom flertalet strategier för hur ska lyckas som affiliate. Vi kommer belysa för- och nackdelar med affliatemarknadsföring och också visa många case från verkligheten. När artikelserien är slut så kommer du att ha all kunskap för att lyckas om du satsar på affiliatemarknadsföring.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *