Adtraction, kom igång och tjäna pengar som affiliate

Adtraction är ett affiliatenätverk som kopplar ihop företag som vill annonsera med personer som vill visa annonser på sin webbplats. Adtraction har i dagsläget 178 affiliateprogram som du kan ansluta dig till.  Du tjänar pengar på att förmedla besökare via dina annonser som sedan köper något på den annonserande webbplatsen. Då betalas en provision ut till dig.

Adtraction – guide för att ansluta sig till affiliateprogram

Med Adtraction kan du enkelt göra din webbplats mer lönsam genom att:

  1. Skapa ett gratis konto.
  2. Välja annonser som passar din blogg eller hemsida.
  3. Få betalt när du hjälper annonsörerna att sälja.

Så här kommer du igång med Adtraction

Börja med att registrera ett konto hos Adtraction enligt bilden nedan.  Du måste bland annat ange din epost, välja ett lösenord, din bloggs webbadress och beskriva din blogg kortfattat.

registrera dig på Adtraction

Registrera dig på Adtraction – formuläret hittar du här!

När du fått bekräftelse från Adtraction skickat till din epost så kan du logga in på Adtractions webbplats. När du är inloggad ser det ut som nedan.

Inloggad på Adtraction

Inloggad på Adtraction.

  1. Här kan du se företag som lanserat nya affiliateprogram du kan ansöka till.
  2. Primary Commission är den provision som du fått genom att skicka besökare till annonsörens webbplats.
  3. Secondary Commission är den provision du tjänar på de personer du värvat till Adtractions affiliateprogram.
  4. Reports – här kan du hitta detaljerade rapporter om hur effektiva annonserna är som du placerat på din webbplats.
  5. Här hittar du företagen som vill annonsera, det vill säga alla företags affiliateprogram som du kan ansöka till.

Klicka på (5)  Program – Program directory och du kommer till sidan nedan.

Affiliateprogram hos Adrecord

Affiliateprogram hos Adtraction.

När du klickar på den kategori du är intresserad av kommer du till sidan nedan. Där kan du se de olika företagen som erbjuder affiliateprogram.  Det finns en rad olika typer av provision. Vissa betalar en procentsats av köpeskillingen, andra betalar en fast summa.  Du kan också se cookie duration, vilket betyder hur många dagar besökaren har på sig att genomföra köpet från det att besökaren klickade på annonsen på din webbplats. När du hittar ett program som du tycker verkar intressant klickar du på apply för att bli affiliate.

Vissa affiliateprogram godkänner direkt att du kan visa deras annonser, men det finns också företag som verkligen surfar in på din sida innan du blir godkänd.  När du blir godkänd får du ett mail som talar om att din webbplats blivit godkänd för att visa annonser. När du är inloggad på Adtractions hemsida kan du klicka på My programs.  Du får då upp alla affiliateprogram som du ansökt till och blivit godkänd för att publicera annonser för.

My programs på Adtraction

My programs på Adtraction.

När du klickar på ett av de affiliateprogram du blivit godkänd för kommer du in på det företagets affiliatesida som du kan se nedan. Där finns all information du kan tänkas behöva om det aktuella affiliateprogrammet. Det du vill komma åt är ju annonserna, så du kan placera dem på din sida och börja tjäna pengar.

Adtraction info om affiliateprogram

Adtraction info om affiliateprogram.

Som man kan se på bilden ovan (rödmarkerat) så har ICA Banken 24 olika annonsformat. Det är olika grafiska annonser och vanliga textlänkar. Du tjänar lika mycket provision oberoende av vilken annons du använder dig av. Däremot kanske en viss typ av storlek på annonsen passar bättre på just din sida.

Trackingcode på Adtraction

Trackingcode på Adtraction

När du klickat på en annonstyp du vill ha så gäller det att klicka på Get tracking code. Du kommer då tillslut att få en kod som du klistrar in på din webbplats. Klart, nu är du redo att börja tjäna pengar med Adtraction affiliatenätverk.

Vill du ansluta dig till fler affiliatenätverk så har vi listat alla viktiga affiliatenätverk, tills vidare rekommenderar vi dig att registrera dig för Adtraction.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *