Sofi Fahrmans affiliateprojekt Theyouway lanseras nu

Idag var Sofi Fahrman och två av hennes bloggkollegor med i Nyhetsmorgon på TV4 för att diskutera sitt nyaste koncept Theyouway. Det som presenterades som ett nytt digitalt koncept visade sig vara att kombinera redaktionellt innehåll med affiliatelänkar. En inte helt ovanlig affärsmodell som vi har lyft här på Starta-Blogg flera gånger. Jag har dock haft möjlighet att testa Theyouway innan lanseringen och jag tror att det blir en succé!

Sofi Fahrman theyouway affiliateshop

Sofi Fahrman och Theyouway affiliateshop i TV idag.

Vad innebär Affiliate?

Affiliate innebär att man försöker få sina webbesökare att köpa andra företags produkter. Lyckas man så får man provision.  Provisionen på kläder är oftast ganska hög. Mellan 10 – 15 % i provision är ganska normalt, så det finns goda möjligheter att tjäna pengar. Annonsörerna vänder sig till affiliatenätverk som i sin tur låter bloggar ansluta sig och visa annonser och tjäna pengar.

Sofi Fahrmans affiliateprojekt Theyouway

Sofi Fahrman började sin karriär på Elle och har sedan dess bland annat haft en av Sveriges mest besökta bloggar, varit redaktör för Aftonbladet mode och gett ut träningsböcker. I hennes nya projekt Theyouway så kommer hon och ett par andra tjejer att blogga och bevaka modevärlden. De kommer primärt att ge modetips och ha så kallade affiliatelänkar i texten, där de försöker få sina besökare att klicka på länken och sedan köpa plaggen (vilket ger dem provision).

Theyouway – webbshop baserad på affiliate

Utöver det så lanserar de även en ”webbshop” helt baserad på affiliatelänkar. Det innebär att det ser ut som Sofi och hennes kollegor har en webbshop, men du skickas i själva verket vidare till något annat företags hemsida precis innan du beställer. Det innebär att Sofi och Co tjänar pengar på provision och slipper lägga ut pengar på lager, logistik och betalningslösningar. Istället kvitterar de ut en provision för varje plagg de säljer på 10 – 15 %. Smart!

Kommer Sofi att lyckas som affiliate?

Jag är helt övertygad om att det kommer att bli ett lyckat projekt. Sofi Fahrman har en köpstark grupp följare och Sofi anses ha god och modest smak vilket kan locka köpare i alla prisklasser.

Jag har själv haft möjlighet att testa Theyouway innan lanseringen och den ser riktigt snyggt ut! Webbshopen är smidig och produkterna presenteras på ett aptitligt sätt.

Jag bestämde mig att testa att köpa ett par skor och när jag väl hittat paret jag ville köpa, klickade jag på köp nu. Jag skickades då över till den riktiga webbutiken och möttes av beskedet att skorna va slut. Irriterande och nog en aspekt som belyser det negativa med att ha flera steg mellan slutkonsumenten och den verkliga butiken.

Varför satsar inte du på affiliate?

Affiliatenätverken är öppna för vem som helst som har en webbplats eller blogg.  Du behöver inte heta Sofi Fahrman för att kunna länka direkt till plagg på asos.com och tjäna pengar varje gång någon beställer via din länk.

Har du en blogg? Börja med att registrera dig på några  affiliatenätverk. Vi kommer här på Starta-Blogg att visa hur du gör för att lägga ut annonser på din blogg. Hur du utvecklar strategier som Theyouway och hur du gör för att tjäna riktigt mycket med pengar med affiliatemarknadsföring.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *