Så här driver du trafik till din blogg med Slideshare

Tro det eller ej, men det är inte bara genom att kommentera bloggar, sociala medier och från andra avslappnade ställen man kan få besökare. Faktum är att ett seriöst ställe som Slideshare är ett utmärkt sajt som kan generera massor av besökare. Och vi gillar inget mer, än utmärkta sajter där vi kan marknadsföra vår blogg och få fler besökare ifrån.

Driv trafik till din blogg med fantastiska Slideshare

Med Slideshare kan du:

  • Driva fler besökare till din sajt
  • Öka medveteheten om din blogg och ditt varumärke
  • Få fler länkar till din blogg
  • Ranka högre upp i Googles sökresultat
  • Få fler lojala följare på din blogg

Låter det bra? Eller hur! Så vad är då Slideshare? Slideshare är, som namnet antyder ett ställe att dela med sig av presentationer. Du kan dela dem på sociala medier, på Slideshare eller bädda in dem på din egen hemsida. Lyckas du göra bra och skarpa presentationer är Slideshare en potentiell guldgruva när det gäller att få besökare. trafik till din blogg med slideshare intro

Så här driver du trafik till din blogg med Slideshare

Okej, precis som med andra sociala medier så krävs det bra eller rent av fantastiskt innehåll för att det ska generera tusentals besökare. Har du en halvtaskig presentation uppladdad på Slideshare är det inte så troligt att den kommer bli delad av tusentals.

För att du ska lyckas locka mycket besökare krävs det att folk ska vilja dela med sig av din presentation.

De mest användbara slides är de som guidar dig igenom ett svårt problem, steg för steg, så att du klarar det utan allt för mycket besvär. Ett typiskt exempel på det är detta blogginlägget; ”Så här driver du trafik…” . Har du redan skrivit ett sådant inlägg har du en utmärkt grund för att skapa en populär presentation för Slideshare.

Steg 1: Hitta ett gammalt ”Så här gör du…”-inlägg i ditt bloggarkiv

Kopiera över blogginlägget till en texteditor. Börja inte skriva om texten utan ta istället bort all text förutom den mest väsentliga. Det ska bara vara skelettet kvar – det vill säga varje steg som krävs för att nå blogginläggets mål.

Steg 2: Strykturera innehållet för din presentation

Strukturera innehållet för din presentation. Det ska bara vara en rubrik som beskriver steget, en bild och högst ett par rader text.

Steg 3: Börja skapa slides i Powerpoint

Du har redan skapat en struktur för din presentation. Nu behöver du bara öppna Powerpoint och börja klistra in det. Har du inte Powerpoint installerat på din dator så finns det andra presentationsprogram som är gratis att ladda hem eller använda online.

Steg 4: Gör dina slides visuellt tilltalande

Ok, jag börjar alltid med någon av de redan färdiga designerna som finns att välja på i Powerpoint.

Lägg extra mycket krut på framsidan, för det kommer vara den som besökare på Slideshare ser när de bläddrar runt bland alla presentationer. Jobba vidare slide för slide.

Om du har en logotyp som glöm inte lägga till den!

Se också till att ha många bilder!

Steg 5: Lägg till länkar i presentationen

Från och med slide 4 får du lov att ha länkar i presentationen. Har du länkar på de tre första slides:en går de inte att klicka på. Fundera hur du kan ha en eller två länkar på varje sida. Exempelvis kan du ha en länk till din bloggs startsida i fotnoten och kanske använda dig av hänvisningar till olika blogginlägg i slideinnehållet.

Steg 6: Spara som PDF

När du laddar upp en presentation på Slideshare är det bäst att den i PDF-format. I Powerpoint kan du spara presentationen direkt som PDF. I vissa andra program kan du behöva välja skriv ut och sedan PDF.

Steg 7: Registrera dig på Slideshare

Klika in på Slideshare och registrera dig. Glöm inte att fylla i all information i din profil och lägga till en adress till din blogg. Du kan också koppla ditt Slidesharekonto till andra sociala medier såsom Twitter, Linkedin och Facebook.

Steg 8: Ladda upp din presentation

Ladda upp din presentation på Slideshare.

Steg 9: SEO

Döp din presentation till ett SEO-vänligt namn. Det vill säga att namnet väl beskriver vad någon som var intresserad av innehållet skulle skriva i Google när den personen söker.

Lägg till upp till 10 beskrivande taggar så att Slideshares användare kan hitta din presentation.

Skriv en beskrivning av din presentation som innehåller de viktigaste termerna (SEO). Glöm inte att du måste sälja in din presentation, verkar den inte intressant kommer ingen att öppna den.

Steg 10: Sociala Medier

Dela med dig av din presentation i sociala medier såsom Twitter, Facebook, Linkedin och Pinterest. Du kan också bädda in presentationen på din blogg.

Som exempel kan du se vår påbörjade presentation av vår guide: Så driver du trafik till din sida på mindre än 4 minuter. 40 personer hade kollat på presentationen inom 24 timmar från att den publicerats och flera av dem hade klickat sig vidare till Starta-Blogg.

Så. Nu kan du se det som att du har satt på en autopilot. Besökare kommer att komma till din blogg från Slideshare under en lång tid framöver. Men nöjd dig inte med det, fortsätt skapa fler presentationer och fundera på hur du kan utnyttja presentationerna för att förbättra din blogg.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *