Webbhotell Sverige – från skräp till riktigt bra!

Starta-Blogg har enda sedan starten hårdbevakat de svenska webbhotellen – allt för att kunna ge våra läsare de bästa tipsen inför deras val av webbhotell. Branschen är fylld av tvivelaktiga webbhotell och fantastiska uppstickare som levererar bra mer än vad de lovar.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Gör dig själv en tjänst – välj rätt webbhotell när du startar din blogg eller hemsida. Du kommer bespara dig mycket tid, möda och besvär på att välja rätt. Vi vill därför tipsa dig om artiklar som vi har skrivit om webbhotellen i Sverige. Med hjälp av artiklarna kan du enklare utvärdera dina behov av webbhotell och vilka av de svenska webbhotellen som uppfyller dessa.

Webbhotell Sverige – utvärdera dina behov

När jag startade Starta-Blogg upptäckte jag snabbt vilken djungel det är att välja webbhotell. Det var riktigt svårt att verkligen förstå vad man fick i de olika webbhotellspaketen hos de olika företagen. Kanske lika svårt var det att förstå sitt eget behov? Strax efter att jag valt webbhotell skrev jag ett blogginlägg om hur jag valt webbhotell för min blogg.

Jag valde Websupport. Det är långt ifrån det billigaste webbhotellet i Sverige, men jag tycker att det fungerat förhållandevis bra. Det som jag gillar med Websupport är att deras kontrollpanel är enkel att arbeta med, det går lätt att installera WordPress och de har bra support som hjälpt mig vid flera tillfällen.

Det som är mindre bra med Websupport är att deras servrar kan vara lite sega ibland och att du har begränsat med php-minne och samtidiga databasanslutningar. Jag skrev nyligen ett längre blogginlägg om vad jag tyckte om Websupport.

Priser webbhotell Sverige

Hitta billiga webbhotell

Man ska inte sticka under stolen med att priset på webbhotell är en rätt central fråga för de flesta. Det finns många prisvärda alternativ på marknaden – särskilt om man har ett öga öppet för kampanjer och erbjudanden. En vanlig taktik för att locka nya kunder är att erbjuda ett lägre pris under de första månaderna eller kanske hela det första året. Som kund kan man relativt riskfritt testa webbhotellets tjänster vid denna typ av kampanjer.

Du kan titta på vår lista över billigaste webbhotell här om du vill hitta det billigaste.

Hitta prisvärda webbhotell

Samtidigt som det är ganska viktigt att hitta ett billigt webbhotell är det också värt att fundera på vad webbhotellet kommer att kosta dig när du måste betala ordinarie priser. Vi tyckte att informationen var så svår att hitta på webbhotellens hemsidor så vi bestämde oss att sätta ihop en egen guide för hur mycket de olika webbhotellen verkligen kostar.

I artikel tittar vi på om priserna på webbhotellens hemsidor är inklusive eller exklusive moms (alla visade olika), om det tillkommer några startavgifter (flera webbhotell har startavgifter som först syns i sista steget i kassan) och vad domänen och webbhotellet kostar år 2 – när alla lockpriser upphör gälla.

Det finns ett webbhotell ett par webbhotell vi återkommande rekommenderar:

Vilket webbhotell är bäst?

Det finns helt klart många bra webbhotell i Sverige, men det är inte lätt att säga vilket som är bäst. Alla är bra på olika saker. När du väljer webbhotell bör du därför utgå från dina behov.

 1. Vill du ha möjlighet till telefonsupport om något inte fungerar?
 2. Vill du ha möjlighet till svensktalande telefonsupport om något inte fungerar?
 3. Vill du att webbhotellet gör backups och hjälper dig att återställa din sida ifall något skulle ha hänt?

Har du svarat ja på alla tre frågor så kan du välja bort flera alternativ. Support är något dyrt som du som kund naturligtvis indirekt betalar för. Behöver du inte så mycket support så blir kapacitet, skalbarhet och att webbhotellet är snabbt viktigare. För bara någon vecka sedan fick jag en läsarfråga om vilket webbhotell som man bör välja. Du får gärna läsa mitt svar på ”Vilket webbhotell ska jag välja?”.

Webbhotell vi rekommenderar

Strato

Strato webbhotell

Strato är ett webbhotell som är stort i Europa, och som nu även finns i Sverige. Strato har ett stort utbud av webbhotellpaket och andra hostingtjänster – både för mindre nystartade hemsidor och större hemsidor med högre krav.

Just nu har Strato ett erbjudande där man får prova deras paket Webbhotell Basic och WordPress Webbhotell Basic helt gratis under ett år.

 • Basic – ett komplett webbhotell för en dynamisk hemsida med 100 GB webbutrymme
 • Tillgänglig support på svenska
 • 1-klicksinstallation av WordPress
 • Stabil prestanda och flexibilitet
Läs mer & Beställ

Miss Hosting

Miss Hosting webbhotell

När det gäller svenska webbhotell brukar vi rekommendera Miss Hosting. Miss Hosting har ett stort utbud av olika tjänster – däribland webbhotell. De har låga priser, fina erbjudanden till nya kunder och en tillgänglig support.

 • Basic – ett litet webbhotellpaket för den första hemsidan
 • Tillgänglig support
 • 1-klicksinstallation av WordPress
 • Daglig backup
Läs mer & Beställ

Svenska webbhotell

Du kanske undrar varför det är så viktigt med svenska webbhotell? Nja, det är inte viktigt med svenska webbhotell om dina besökare bor i USA. Det är viktigt att ditt webbhotell befinner sig i närheten av dina läsare. Ju längre avstånd mellan ditt webbhotell och dina läsare, desto långsammare går det för besökarna att ladda ner din hemsida.

Majoriteten av besökarna på Starta-Blogg kommer från Sverige, så majoriteten av våra artiklar handlar om webbhotell i Sverige. Vi har dock börjat kolla utanför Sveriges gränser. Vi har skrivit en hel del om webbhotell som har sina servrar i Danmark och Tyskland. Där får du ett centralt läge och kan dra nytta av att de är betydligt mer tätbefolkat och det finns en bättre infrastruktur för snabba webbsidor.

Vi har kartlagt och skrivit artiklar om de flesta svenska webbhotellen och webbhotell som är verksamma i Sverige:

Webbhotell i Sverige med WordPress

Idag kan du enkelt installera WordPress på i princip alla webbhotell i Sverige. Vissa är dock enklare än andra. Vi satte därför ihop videoklipp från YouTube där man kan se hur installationen av WordPress går till på olika svenska webbhotell.

Vi hoppas du fått en bättre bild av de svenska webbhotellen. Har du någon fråga angående webbhotell så ställ den nedan – jag svarar så snabbt jag kan!

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *