Dina 10 bästa tips om jag vill starta en blogg?

Läsarfråga: Vad är dina bästa tips om jag vill starta en blogg? Starta-Blogg fick en läsarfråga om tips för att starta en blogg. Kul! Naturligtvis vill vi hjälpa alla som ska starta en blogg och här kommer mina 10 bästa tips om du vill starta en blogg.

Vad är dina bästa tips om jag vill starta en blogg?

Oj, det var en stor fråga som jag nog får dela upp i en lista :)

Mina 10 bästa råd för dig som startar en blogg

1. Just do it!

Det är bara att sätt aigång – fundera inte! Det är lätt hänt att man börjar fundera för mycket innan man startar en blogg. Stunta i utseende till att börja med, fokusera på innehåll och att publicera material.

2. Skaffa en egen domän

Jag förstår inte varför man väljer att blogga på en bloggportal. Köp istället en egen webbadress och sätt upp din blogg. Miss Hosting har ofta bra erbjudanden och fina lösningar. Vi har även en hel lista på de bästa webbhotellen!

skaffa en egen domän

3. Skriv om din passion

Att blogga om något du inte är intresserad av kommer inte att fungera i längden. Välj istället att blogga om din passion, då blir det roligt att blogga istället för att det är en belastning.

skriv om din passion

 

4. Skapa din blogg med WordPress

Det är lätt att skapa en blogg i WordPress och det finns hur många människor som helst som utvecklar layouts och plugins till WordPress.

wordpress-logo

5. Testa att tjäna pengar på din blogg

Det blir en liten extra morot om man tjänar en slant på sin blogg. Det finns flera artiklar om hur du kan tjäna pengar på att blogga här på sajten. Bra ställen att börja utforska hur du tjänar pengar är Tradedoubler och Adservice.

pengar på att blogga

6. Blogga är socialt

En stor del av att blogga är det sociala. Svara på dina kommentarer, kommentera andras bloggar och länka friskt till varandra.

blogga socialt

7. Lär dig att få många besökare

Bara för att du skriver fantastiska texter eller publicerar fantastiska foton kommer du inte att få miljoner besökare direkt. Du måste slita för det. I vår artikelserie 27 sätt att driva trafik på mindre än 4 minuter får du tips på hur du gör för att få fler besökare.

tips om jag vill starta en blogg

8. Skriv för din egen skull

Blogga in för dina läsare utan blogga för dig själv! Bloggar du inte om det du tycker är kul att skriva om kommer du inte kunna skriva blogginlägg av hög klass och din blogg kommer troligtvis att självdö pga bristande motivation.

9. Bilder, bilder och mera bilder

Ju fler desto bättre är mitt motto när det gäller bilder. En blogg med mycket bilder är roligare, mer beroendeframkallande och framför allt mer lättläst. Tänk dock på att justera bildformatet så att inte din blogg blir seg att ladda.

mer bilder på bloggen

10. Fundera på om du verkligen vill tjäna pengar på bloggen?

Att tjäna pengar på sin blogg är kul, men det kan också vara något som drar ner kvaliteten och trovärdigheten. Tipsar bloggaren om produkten eller företaget för att vederbörande verkligen gillar den eller för att tjäna pengar? Att tjäna pengar på sin blogg är som ett gift, som lätt tar överhand framför att skapa en riktigt bra blogg. Här kan du läsa mer om hur du tjänar extrapengar på att blogga.

Vilka är dina bästa tips om jag vill starta en blogg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *