Blogg som extrainkomst? Lär dig tjäna pengar på din blogg!

Visst vore det skönt att ha lite pengar över i slutet av månaden, efter att alla räkningar är betalda? För dig som bloggar eller kanske är på väg att starta upp en blogg är det faktiskt ingen omöjlighet.  Med en någorlunda välbesökt blogg kan du hyfsat enkelt dryga ut hushållskassan och få mer pengar över till roliga saker.

blogg-extrainkomst

Jag själv är ett alldeles utmärkt exempel på att det går att tjäna pengar på att blogga. Jag startade denna blogg du läser nu för lite mer än ett år sedan och jag får nu regelbundet en extrainkomst på mellan tusen till tvåtusen kronor i månad.

Nu ska jag berätta för dig hur du kan göra samma sak!

Skaffa en extrainkomst från bloggen

Det finns flera olika alternativ för dig som vill ha bloggen som extrainkomst, och här kommer jag att gå igenom de enklaste och snabbaste sätten för att du ska komma igång och tjäna pengar på din blogg.

Affiliatenätverk

extrainkomst bloggen

Det snabbaste och förmodligen enklaste sätten att börja tjäna pengar på bloggen är att gå med i så kallade affiliatenätverk. Ett affiliatenätverk samlar ihop många annonsörer, som du kan välja mellan. På affiliatenätverkens hemsidor hittar du banners och länkkoder som du kan kopiera och klistra in på din blogg. Du tjänar pengar varje gång någon köper något efter att ha klickat på annonsen på din webbsida.

Det gäller att du väljer att marknadsföra rätt typ av produkter.

Vad är rätt typ av produkter?

Svaret på den frågan har du förmodligen själv!

Du bör nämligen försöka hitta annonser från företag som är intressanta för dina besökare. Ju mer intresserade dina besökare är av annonserna, desto större chans att de klickar på den och köper något – något du tjänar pengar på! Fundera noga på vilken typ av produkter och företag som skulle vara intressanta för dina besökare och marknadsför de!

Utbetalning av pengar

Affiliatenätverken brukar oftast kräva att du kommer upp till ett visst belopp innan du kan få pengarna du tjänat utbetalda till ditt konto. Når du inte upp till summan i slutet av månaden, sparas dina intjänade pengar tills nästa månad och om du nått minimumbeloppet för utbetalning så sätts pengarna automatisk in på ditt konto.

Skatt

Det är enkelt att tjäna pengar genom affiliatenätverken. Registrerar du dig som privatperson ser affiliatenätverket till att skatt dras automatiskt från din utbetalning och de skickar underlag för din deklaration till skatteverket. Är du företagare och registrerar dig som företag får du själv sköta inbetalningen av skatt.

Gå med i affiliatenätverk

Det är enkelt att gå med i affiliatenätverk. Det går både snabbt och kostar inget. Nedan har jag listat de affiliatenätverk som har fungerat bra för mig och som jag har tjänat pengar på bloggen med.

En starkt råd är att gå med i samtliga nätverk, eftersom de har olika annonsörer knutna till sig. Ju fler affiliatenätverk du är med i, desto lättare blir det att hitta exakt den rätta produkten att marknadsföra på din blogg. Det kanske tar lite extra tid att registera sig, men det är gratis och du förlorar inget på att registrera dig.

Adtraction

affiliateprogram hos adtraction

Adtraction har ett stort utbud av välkända svenska annonsörer som passar på de flesta bloggar. Enkelt att använda och ett affiliatenätverk som fungerar riktigt bra om man vill tjäna pengar på sin blogg!

Tradedoubler

tradedoubler

Tradedoubler är Sveriges största affiliatenätverk och har ett imponerande utbud av annonsörer. Ett av de nätverk som jag använder absolut mest och som betalar ut pengar regelbundet till mitt bankkonto. Det finns dessutom en smart funktion på Tradedoubler som automatiskt plockar och visar relevanta annonser på din sajt. Smidigt och sparar dig mycket tid, samtidigt som du kan tjäna mer!

Double

doubleDouble är ett mindre affilitenätverk som kompletterar de större utmärkt. Med mer nischade annonsörer finns möjligheten att hitta produkter som passar din blogg perfekt. Double är enkelt att använda och du får bra statistik på vilka annonser som fungerar och vilka som inte fungerar. Rekommenderas!

Adrecord

adrecordAdrecord är ett svenskt affiliatenätverk som funnits ett tag. De har många annonsörer av framför allt mindre nätbutiker som kan passa perfekt om du har en nischad blogg. Jag får en bra extrainkomst från Adrecord utbetald till mitt konto då och då!

 

Google Adsense

Google Adsense är troligtvis väldens populäraste annonsnätverk. Det som gör Adsense så unikt är att tack vare all information som Google har om oss internetanvändare kan de automatiskt visa annonser anpassade för varje enskild besökare.

Adsense tar också hänsyn till vad du skriver om. Skriver du ett blogginlägg om spa och har en Adsense-annons där, så kommer det troligtvis att visas reklam för något spa.

Du sparar mycket tid på att allt är automatiskt och du kommer tjäna pengar snabbare. Du kan även använda Adsense på dina YouTube-klipp.

5 tips för att lyckas med annonser på din blogg

Du har gått med i alla affiliatenätverken, du har anmält dig till Google Adsense och du har börjat visa annonser på bloggen. Vad händer sen, är det bara att luta sig tillbaka och vänta på att pengarna trillar in på banken?

Nej, absolut inte!

Det är nu det riktiga arbetet börjar och här följer mina 5 bästa tips för att öka vad du tjänar på bloggen.

Satsa på innehållet

Det går inte att komma ifrån att bloggens innehåll är det viktigaste. Det går inte att starta en blogg enbart för att tjäna pengar om inte lusten att skapa bra innehåll finns. Content is king som man brukar säga. Ju fler blogginlägg du skriver desto fler besökare kommer att hitta till din blogg.

35 tips på saker att blogga om

Öka antalet besökare

Om du har fler besökare så kommer sannolikheten att någon klickar på dina annonser att öka. Det är därför viktigt att marknadsföra din blogg och försöka öka antalet besökare.

21 taktiker för mer bloggtrafik

Välj en inriktning på din blogg

Det är generellt svårare att tjäna pengar på en blogg som handlar om precis allt. Har du en blogg med mer avgränsat innehåll, en inriktning mot ett speciellt område, kommer också besökarna att vara av mer likartad målgrupp. Det gör det enklare för dig att hitta annonser som verkligen är relevanta för majoriteten av dina besökare.

Försök välja en inriktning på din blogg, kanske ett övergripande tema.

Testa dig fram

Det gäller för dig att testa dig fram för att uppnå bästa resultat. Prova olika annonsörer, blanda textlänkar med banners och ändra placeringen på annonserna och se vilken effekt det ger.

Ska du bli framgångsrik med annonser och verkligen få en extrainkomst från bloggen så gäller det att ligga i!

Inspireras av andra

Ett mycket bra sätt för att tjäna mer pengar på annonser är att inspireras av andra. Titta på andra bloggare som du vet tjänar pengar. Hur har de placerat sina annonser? Vilka företag och produkter nämns på bloggen? Gör din egen grej, men inspireras av andra!

Börjar du med annonser på din blogg nu?

Jag hoppas att artikeln var till bra hjälp, är det något som är oklart eller om du har några frågor så skriv gärna en kommentar. Jag svarar!

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Karolina skriver:

  Hej!
  Trevligt o bra info?
  Men jag vill tjäna på att visa mitt dagliga liv.
  Jag är en flitig instagram o fb nörd, som har mkt o visa o berätta. Allt från modelljobb till gitarr och sång och virkning och min största passion DANS. Mångsidig dansare. Men vill gärna veta hur jag kan tjäna nåt på att göra detta varje dag? Många uppskattar mina inlägg o bilder mm. Har nyss startat nåt som är gratis : simple site.
  Fattar noll känns det som… Ler
  Insta är så enkelt o är ju en app som jag lätt klickar på. Inte den här. Har du några råd o tips? Kanske fler som behöver ?
  Aldrig försent o ge av sig själv…
  Jag gillar ju såklart alla followers på insta och kollar in deras ,men det blir mest på väg till danserna…
  Mvh dansKarro

 2. Sara skriver:

  Och på wordpress…? Går inte:?

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Sara. Beror på vilken typ av WordPress. Har den en egen-installerad WordPress hos ett webbhotell (tex Miss Hosting, Loopia) så kan du ha hur mycket reklam som helst. Har du däremot en installation hos wordpress.com så kan det finnas begränsningar.

 3. Sara skriver:

  Hej!!

  Bra sida- jag kommer följa .

  Om jag startar blogg med WordPress – får kag ha reklam på den sidan? Eller hur funkar allt egentligen. .?
  Jag vill tjäna pengar på min blogg men ämnar inte ha mode som många andra…utsn värk pms och politik
  Hm. Tacksam för svar

 4. Lotta skriver:

  Men hur kan man göra om man har en blogg där det inte går att lägga in en sån där annonskod?

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Lotta, vad jag vet kan du lägga in affiliatelänkar på alla svenska bloggportaler. På Nouw kan lägga till affiliatelänkar precis som du skapar en vanlig länk. Vill du lägga till annonskod på Nouw kan du göra det genom att klicka på ”visa källa”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *