Redigera bilder online gratis med COOLA PicMonkey

Redigera bilder online gratis med PicMonkey. Coola Picmonkey är ett kraftfullt verktyg för att gratis redigera bilder online. Det finns en gratis version, som enligt mig innehåller precis allt du behöver för att göra dina bilder perfekta och supersnygga!  Betalversionen lägger till en rad bonusfunktioner som är häftiga och kostar några tior i månaden.

I detta blogginlägg får du lära dig hur du kan redigera foto online med Picmonkey. Vi har också skrivit ett blogginägg om hur du kan fixa bilder online helt gratis! Vi har även skrivit en guide på svenska om Picmonkey collage och hur du gör snygga fotokollage med PicMonkey.

redigera bilder online picmonkey

Redigera bilder online med PicMonkey

En av mina absoluta favorit guider på hur enkelt man kan redigera bilder med PicMonkey är Kati  Heifners ”PicMonkey Tutorial: Create beautiful images” (på svenska ungefär: PicMonkey handledning – så skapar du vackra bilder).

För mig visar detta YouTube-klipp tydligt att man inte behöver köpa ett dyrt bildredigeringsprogram som Photoshop om det bara är bilder för din blogg du ska redigera.  Med PicMonkey får du ett användarvänligt bildredigeringsprogram som du inte behöver ladda hem. Istället laddar du upp bilden du vill jobba med och gör det på PicMonkeys hemsida.

Det går snabbt, är enkelt och du behöver inte logga in för att komma åt alla funktioner i gratis versionen.

Nu går vi över till Kati Heifners coola video som visar en fantastiskt snygg header för en blogg!

Videon visar kortfattat hur man redigerar bilder med PicMonkey när man vill sammansmälta två bilder med text och få det att se snyggt ut. Jag använder PicMonkey varje vecka och framförallt är det för att beskära bilder, justera exponeringen och göra bilder med rubriker.

Du kan helt enkelt jobba med dina vanliga bilder och fixa färgerna, retuschera eller reducera brus. Men du kan också göra mer avancerade saker som att lägga på stämplar, teman och texter på dina bilder.

Redigera foton online gratis

För bloggar finns det flera användningsområden för PicMonkey.  Det första är ett faktum som jag tyvärr kunnat konstatera bland yngre bloggare. Ser inte bloggen och framför allt personen som bloggar snygg ut så är sannolikheten mindre för att bloggen ska lyckas. Folk verkar dras till snygga och intressanta människor.

Som tur är kan man med PicMonkey redigera foton så att man får vem som helst att se ut som en snygg fotomodell. Det är dessutom inte speciellt svårt :) . Att använda PicMonkey för retuschera bilder online funkar –  men det finns mer avancerade bilderedigeringsprogram som passar bättre för det.

Redan i gratis versionen av PicMonkey har du avancerade bildredigeringsfunktioner som att avlägsna saker från bilden, ändra bakgrunden och lura ögat med hjälp av olika effekter.

Jag kan varmt rekommendera PicMonkey och att man får en sådan komplett tjänst för att redigera bilder online helt gratis är häftigt!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *