Nystart av bloggen, 2014-års nyårslöfte

2014 har precis börjat och du har säkert bland dina skål och firande knutit näven i fickan och avgivit nyårslöftet; Nu ska jag satsa på bloggen, nu ska det blir en nystart av bloggen.

nystart av bloggen

Vad krävs av dig för en nystart av bloggen?

Det finns några viktiga saker att tänka på. För det första; man kan inte göra hur många nystarter som helst – du tappar i trovärdighet och folk tröttnar. För det andra; det krävs att folk upplever att bloggen har ändrats mot tidigare och för det tredje så måste du göra bloggandet roligare för dig själv denna gång. Så. Nu är det bara att ta tag i det och hålla motivationen uppe.

Vad kan du göra för att få en nystart av bloggen?

  • Byt utseende på bloggen. På de flesta bloggportaler kan man byta utseende på bara några klick, WordPress har många teman som kan bytas mycket enkelt. Det nya utseendet markerar början på något nytt och ger besökarna en känsla av nytt och fräscht!
  • Mer värme och ännu personligare än förut. Folk gillar bloggare som skriver med värme och som är personligare. Nu när du gör en nystart av bloggen kan du väl lika gärna försöka vara mer personlig och skriva med mer värme, eller hur?
  • Var det länge sedan du blogga sist? Kolla så att din sida funkar att kolla på mobilen och läsplattor! Majoriteten av bloggsurfandet görs via mobiler och läsplattor så se till att din sida ser snygg ut och fungerar i dessa format.
  • Om du inte har WordPress, så byt dig genast, det är roligast, snyggast och 52% av världens största bloggar kör med WordPress.
  • Gå igenom mina 27 sätt att driva trafik på din sida på mindre än 4 minuter, för besökare gör det mycket roligare för dig att blogga.
  • Sist men minst, markera för alla dina gamla läsare att du gjort en nystart av bloggen!

Är verkligen en blogg rätt 2014?

Bloggepoken hade sin peak 2009, men vad som har hänt efter det är att distinktionen mellan magasin, blogg och vanliga hemsidor nästan helt suddats ut.  Idag kan en blogg vara en hemsida som är en butik som är ett magasin. Lås dig inte vid namnet utan se istället till att nylansera din….vad du nu väljer att kalla det! Lycka till!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *