Testa din hemsidas laddningstid med 9 gratis tjänster

Testa laddningstiden på din hemsida med 9 gratis tjänster. När någon klickar sig in på din hemsida, så börjar din hemsida att laddas. Hemsidas laddningstid är tiden från att någon har kommit in på hemsidan till att hemsidan är fullt synlig i webbläsaren. För varje extra bråkdel av sekund det tar att ladda prövar du besökarens tålamod och riskerar att förlora en besökare.

Om du snabbar upp din hemsidas laddningstid kan du snabbt minska Bounce rate och öka konverteringen på hemsidan. Dessutom visar undersökningar att laddningstiden på din blogg påverkar din ranking i sökmotorer som Google.

9 gratis tjänster för att testa laddningstiden på hemsida

Det finns flera tjänster för att testa hastigheten på din hemsida. Sajtens laddningstid kan bero på flera faktorer och alla dessa tjänster mäter olika saker, på olika sätt. Därför kan det vara bra att testa hemsidan med flera av dessa tjänster.

WebPagetest

webpagetest

En av mina favorittjänster för att testa hastigheten på en hemsida. Du har möjlighet att testa laddningstiden från 42 olika platser i världen däribland Stockholm och Köpenhamn. Naturligtvis ska du testa din hemsida från länder du har mest besökare ifrån. WebPagetest en av få tjänster som låter dig testa din hemsida från Sverige.

Pingdom Tools

pingdom tools

Pingdom Tools är en mycket bra tjänst för att mäta laddningstiden på en hemsida men också för att hitta och analysera flaskhalsar. Utifrån ”best practice” blir din hemsida betygsatt och du får konkreta råd på vad du bör titta på för att förbättra laddningstiden för din hemsida.

Quicksprout

quicksprot test hemsida

Quicksprout är ett mätverktyg för att förbättra trafiken till din hemsida. Utöver tidsmätning betygsätts även din hemsidas SEO och engagemang i sociala medier.  När det gäller mätning av sajtens laddningstid så får du tips på vad du bör fokusera på för att snabba upp din hemsida.

GTmetrix

gtmetrix laddningstid på hemsida

GTmetrix använder Pagespeed och YSlow för att ranka din hemsidas prestanda och ger dig rekommendationer om hur du kan förbättra den. Det finns också verktyg för att övervaka din sajts prestanda och omfattande texter om hur du kan förbättra hastigheten på din hemsida.

Google PageSpeed Insights

pagespeed insights

Google PageSpeed Insights analyserar innehållet på din hemsida och ger utifrån det ett betyg och rekommendationer på hur du kan förbättra din hemsida. Förbättringsförslagen bygger på ”best practice” och framför allt om du vill ranka högt på Google anses dessa råd viktiga att följa.

Load Impact

load impact test

Load Impact är ett gratis verktyg för att belasta och testa din hemsida. Testerna blir verklighetstrogna genom att man låter simulera att din hemsida besöks av flera besökare simultant. Resultatet visas i snygga grafer där du kan se hur laddningstiden påverkas när antalet besökare på din hemsida ökar.

YSlow

Yslow testa laddningstid hemsida

YSlow analyserar hemsidor baserat på Yahoos ”best practice”. Du får förslag på förbättringsområden, med konkreta åtgärder för att göra din hemsida snabbare. När du analyserar din hemsida får du ett betyg som baseras på hur väl din sida följer Yahoos best practice, där varje avvikelse ger ett avdrag i betyget.

Dotcom-monitor Website Speed Test

dotcom monitor website

Dotcom Website Speed Test mäter din hemsidas laddningstid och upptäcker eventuella prestandard-problem. Tjänsten som är gratis testar automatiskt din hemsida från tjugo olika platser runt om i världen. Du kan själv välja vilken webbläsare som testet ska göras med och resultatet presenteras med tydliga diagram där du också kan se vilka komponenter på din hemsida som laddas snabbt respektive långsamt.

Websitetest.com

website test

Website-test.com är en sajt för att testa en mängd olika saker på din hemsida. Tidsmätningar är en viktig del, där du ser tiden det tar för att din sida att börja synas för besökaren. Du kan också testa hur din hemsida funkar i olika webbläsare såsom Firefox, Crome och Internet Explorer samt smart phones och surfplattor.

Hemsidas laddningstid & att optimera laddningstiden

Din hemsidas hastighet och laddningstid är viktiga och vi rekommenderar dig att jobba med att förbättra din hemsidas laddningstid:

Se till att testa din hemsidas laddningstid regelbundet och jobba med att optimera laddningstiden.

Jag ser fram emot kommentarer nedan om hur det går för dig i ditt arbete med att förbättra laddningstiden!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *