Webbhotell test: Här är de snabbaste webbhotellen


Webbhotell test
 – Du vill såklart ha ett snabbt webbhotell så att din hemsida laddar snabbt för dina besökare. Det finns flera sajter som regelbundet testar olika webbhotell hastigheter. Vi har valt att använda Webhosting-Performance.com för att utvärdera de svenska webbhotellen.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Varför är det viktigt med ett snabbt webbhotell?

När vi själva besöker en hemsida vill vi att den ska gå snabbt att ladda. Gör den inte det blir vi irriterade och lämnar sajten. Precis likadant agerar din hemsidas besökare. Flera svenska webbhotell är långsamma. Har du din hemsida på ett av dem? Har du koll på hur många besökare som lämnar din sajt för att de inte orkar vänta?

Besökare som lämnar din sajt är bara ett av problemen. Ett ännu större problem är att det är svårare att konvertera dina besökare till kunder om din sajt är långsam. Tänk dig själv: besökaren har precis lagt en av dina produkter i kundkorgen och klickat på ”gå till kassan” och sedan händer inget mer än att sidan laddar, laddar och åter laddar. Risken för att det inte blir något köpt är ganska stor, visst?

Ett annat problem med att ha ett långsamt webbhotell är att du riskerar att få en dålig placering i Googles sökresultat. Google tar hänsyn till hastigheten när den rankar sidor. En långsam sida innebär att du inte kommer att komma högt upp i Googles träfflista.

Webbhotell test – Snabbaste webbhotellet

Hastighetstestet av webbhotell har gjorts av sidan Web Hosting Performance. Vi utgår ifrån deras Benchmark Results för Sverige.

För att få fram sina resultat har Web Hosting Performance gjort ett antal prestandamätningar. De tittar bland annat på hur lång tid det tar att läsa information, uppdatera information, söka information och skriva information.

Vi har utgått från resultatet som visar hur lång tid det tar för webbhotellet att beräkna pi. Snabbast tid placeras först.

Webbhotell test:

Snabbast tid

1. Balloutick 457 ms
2. Seven Startick 511 ms
3. Oderlandtick 544 ms
4. Webbdotick 654 ms
5. EgenSajttick 690 ms
6. ManuFrogtick 722 ms
7. Dialecttick 725 ms
8. FS Datatick 809 ms
Källa: Web Hosting PerformanceResultat hämtat: 22-06-07

Resultat av webbhotellstestet – snabbaste webbhotellet

Skillnaderna är enormt stora. Tiderna kan variera från mätning till mätning, men ger ändå en indikation om vad man kan förvänta sig av respektive webbhotell. Man ska också komma ihåg att utöver tiderna som anges här så tillkommer tid för att ladda bilder, plugins etc.

Vad måste du tänka på mer än denna mätning om du vill ha en riktigt snabb hemsida? Att webbhotellet är snabbt är både en grund och en förutsättning för att kunna bygga en snabb hemsida. Sedan är det upp till dig.

Här har vi listat de bästa webbhotellen just nu.

Vad kan du göra själv om du inte har ett snabbt webbhotell?

Vidare så gäller att använda sig av ett lätt och enkelt tema, utan för många komplicerade funktioner. Se också till att kolla hur mycket minne dina plugins förbrukar och hur lång laddningstid dina plugins har. Du måste också se till att det inte görs för många anrop till din databas för då blir det lätt långsamt.

Listan kan göras lång, som tur är har jag skrivit en utförlig artikel om hur du ska gå tillväga om du har en långsam blogg.

Jag hoppas kunna återkomma med fler test av webbhotell. Vill du själv göra ett webbhotellstest? Glöm inte bort att de flesta webbhotellen har öppet köp/prövotid just för att man ska kunna testa innan man bestämmer sig.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *