Starta en Gravidblogg om din graviditet

Är du gravid så måste du starta en gravidbloggAtt blogga om din graviditet i en så kallad graviditetsblogg eller gravidblogg är ett utmärkt sätt att dela med sig av din graviditet. Flera av de mest besökta bloggarna är just bloggar skrivna av gravida. Du har alltså alla chanser i världen att få en välbesökt blogg och kanske till och med tjäna lite pengar på det. Så här  gör du för att komma igång och starta en gravidblogg.

starta en gravidblogg

Vacker gravidblogg – skapa en du med!

Starta en gravidblogg

Det första du måste göra är att bestämma om vill blogga på en bloggportal eller ha en egen bloggsida för din gravidblogg.

Idag är båda alternativen enkla att komma igång med. Bloggportalerna är såklart gratis och något snabbare att komma igång med, medan en egen bloggsida ger dig större frihet att anpassa design och utseende samt att tjäna pengar på den.

Skulle din graviditetsblogg bli välbesökt så har du en stor fördel av att ha en egen bloggsida eftersom du då behåller all reklamintäkt själv. Och när du är gravid och bloggar finns det många annonsörer som är intresserade av att synas på din  nystartade gravidblogg.

när du är gravid och bloggar finns det många annonsörer som är intresserade av att synas på din gravidblogg

Vill du ha en gratis gravidblogg rekommenderar jag framför allt någon av dessa sex bloggportaler. Vill du ha en egen bloggsida med en egen webbadress till exempel www.gravida-emma.se så kostar det 390 kronor per år hos webbhotellet one.com. Det är kanonlätt att komma igång och de erbjuder en en-klick-installation av bloggplattformen WordPress som över häften av världens största bloggar använder.

Vad kan du blogga om som gravid?

När det gäller frågan, vad man kan blogga om, brukar jag alltid ställa en motfråga: Vad kan man inte blogga om? Naturligtvis kan du blogga om det mesta som händer i din vardag. Kolla gärna med din omgivning vad de tycker om att du bloggar. Det är inte säkert att de vill bli uthängda på din gravidblogg, så kanske du får låta bli att skriva ut deras namn i så fall.

Graviditetsämnen för gravidbloggar:

När du startar en gravidblogg finns det mycket att blogga om.

  • Magens utveckling
  • Saker som köps t.ex. babykläder, barnvagn, barnsäng mm
  • Känslor som rör sig i huvudet
  • Tankar om amning
  • Besöken hos barnmorskan
  • Humörssvängningar
  • Funderingar som gravid mamma
  • Tips om andra gravidbloggar med bf 2015

För mer inspiration kolla in vår artikel om 12 gravidbloggar värda att följa.

Vissa läsare kan vara mer intresserade av en gravidblogg angående första barnet, medans andra är mer intresserade av mammabloggar  där andra barnet föds. Oftast är läsaren i samma situation som bloggaren. Så anpassa din gravidblogg för just din målgrupp.

Tjäna pengar på din nystartade gravidblogg

En av de bästa sakerna med att ha en gravidblogg är att det finns mycket stora chanser att tjäna en rejäl slant på din nystartade gravidblogg. Faktum är att annonsörer idag är mycket intresserade av att synas på gravidbloggar och betalar bra för det. Att få ihop en tusenlapp eller två i månaden på sin graviditetsblogg borde definitivt vara möjligt utan allt för stor arbetsinsats.

En av de bästa sakerna med att ha en gravidblogg är att det finns mycket stora chanser att tjäna en rejäl slant på din graviditetsblogg

Det är också viktigt att marknadsföra din gravidblogg. Försök byta länkar med så många andra bloggare som möjligt. Fokusera på att då andra gravida bloggare att tipsa om din gravidblogg.

Titta gärna runt mer på Starta-Blogg.se för mer tips eller ställ din fråga kring gravidblogg i kommentarsfältet nedan!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *