Så säljer du din egen ebok

Vi har skrivit flera artiklar om att ge ut en ebok nu. Men hur marknadsför och säljer du din egen ebok? I detta inlägget går vi igenom olika metoder.  Det är enklare än du tror och kan ge ett välkommet och kontinuerligt tillskott i hushållskassan.

Så säljer du din egen ebok

Det finns två huvudsakliga sätt att sälja en ebok på som jag skulle rekommendera – Shoutly eller att sköta det själv. Det förstnämnda är enklare och ger dig möjlighet att sälja mycket mer, det sistnämnda är svårare, men du tjänar betydligt mer per bok du säljer.

Sälja eböcker via Shoutly

Först måste du registrera ett konto hos Shoutly. När du gör det laddar du upp din ebok på deras plattform, du bestämmer även vilken provision du vill betala ut till bloggar och hemsidor som marknadsför din bok. Sätt gärna en hög provision på åtminstone 40 % så att många vill marknadsföra din bok.

Shoutly tar sedan hand om betalning och distribution av din ebok. Efter att de tagit ut en liten avgift betalar de ut det som återstår till dig. Med tanke på att det är många som marknadsför din bok kan du också sälja betydligt fler än du kan göra själv.

säljer du din egen ebok

Shoutly – författaren slipper bekymra sig om marknadsföring och distribution av eboken.

 Sälja eböcker via egen hemsida

Det andra sättet jag skulle rekommendera är att sätta upp en egen hemsida där du säljer din ebok. Det finns flera olika aspekter att ta hänsyn till då, till exempel:

  • Fundera på om du vill köpa flera domännamn med relaterade sökord varifrån du sedan dirigerar om trafiken till din sida där det går att köpa din ebok.
  • Skapa en hemsida kring boken meden så kallad landningssida där du har som mål att lyckas övertyga så många som möjligt att de ska köpa din bok.
  • Hur ska du ta betalt för boken? Du kan till exempel använda dig av Shoutly eller Paypal.
  • Hur ska du leverera boken till köparen? Du kan till exempel automatiskt leverera boken när någon köpt den med Shoutly, autoresponder eller med en enklare ehandelslösning.
  • Marknadsför din bok genom att skriva artiklar som du postar på social medier som LinkedIn, Facebook och Twitter.
  • Fundera på att köpa sökord med hjälp av Google Adwords så att du får ännu fler potentiella köpare till din hemsida

Alternativa försäljningskanaler

Det kan också vara värt att fundera på alternativa försäljningskanaler och försäljningssätt. Till exempel kan du sälja din ebok via Tradera eller bokaffärer online. Säljer du din egen ebok via Tradera så får du räkna med mer jobb, men du kan också nå tusentals potentiella kunder.

Utnyttja din ebok för marknadsföring

Ibland kan det krävas andra grepp för att tjäna pengar på din ebok. Var kreaktiv och fundera gärna på hur du vill utnyttja din färdiga ebok. Till exempel kan du tjäna mer pengar genom att:

  • Ge bort ett kapitel gratis för att locka folk att köpa boken och skapa ett intresse.
  • Skapa paket där du säljer uppdateringar av boken, paketerar boken med ytterligare böcker, produkter eller tjänster.
  • Fundera på att sälja rättigheterna till boken

Har du redan gett ut en ebok eller funderar du på att skriva en ebok? Dela gärna med dig av dina tankar!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *