6 måsten för en ny hemsida

Har du en nystartat hemsida eller är du på väg att starta en hemsida? Här är sex saker du måste tänka på för att din sida ska kännas up-to-date 2022.

1. Webbhotell och domän

En seriös hemsida kräver en egen domän. Smidigast löser du det genom ett webbhotell. Vi är särskilt förtjusta i Miss Hosting, men det finns även många andra bra webbhotell. Många har riktigt bra erbjudanden som kan vara lönsamma att hoppa på!

2. WordPress

WordPress är världens mest använda publiceringsverktyg för hemsidor. Anledningarna är flera. WordPress är till exempel lättarbetat, har många färdiga designer och funktioner samt god dokumentation och support. Naturligtvis rekommenderar vi att du ska använda WordPress för din nya hemsida.

wordpress-logo

3. Plugins och tema

Din nya hemsida bör ha en snygg design och ändamålsenliga funktioner. Detta kan du lösa enkelt! Med hjälp av WordPress färdiga teman kan du med endast ett fåtal knapptryckningar totalt förändra din hemsidas design. Behöver du inspiration? Vi har tidigare listat de 10 snyggaste WordPress teman och populära plugins.

4. Sociala Medier

En viktig del av din digitala strategi kommer att vara sociala medier. Det är din hemsidas förlängda arm för att kommunicera med dina besökare. Det finns hundratals sociala medier, men endast en handfull som är absolut nödvändiga. Exempelvis tycker vi att du ska vara på Facebook, Twitter, Instagram, Youtube och Pinterest. Andra sociala medier man kan välja att satsa på är TikTok och Snapchat.

5. Nyhetsbrev

Tillbaka till forntiden? Visst får nyhetsbrev en att tänka på internet och marknadsföring för flera år sen. men faktum är att många fortfarande använder nyhetsbrev – och riktigt fördelaktigt dessutom. Det är därför ett utmärkt sätt att kommunicera med din hemsidas besökare. Det finns tjänster för att sköta nyhetsbrev. De är ofta gratis initialt och du samlar smidigt in e-postadresser från din hemsida och administrerar ditt nyhetsbrev via tjänsten. Kolla in här hur lätt det är att komma igång med ett nyhetsbrev.

6. Innehåll

Tidigare punkter har handlat om att sätta upp en infrastruktur för din blogg. Nu har vi däremot kommit till det allra viktigaste nämligen innehållet. Innehållet är det som får din hemsida att bli unik och får folk att återvända. Att komma på spännande ämnen att skriva om är viktigt men samtidigt svårt. Därför har vi skrivit flera inlägg kring detta.

Nu är du redo att skapa din nya hemsida eller blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *