14 tips på ämnen att blogga om

Här kommer 14 tips på ämnen att blogga om.

Dags att besegra skrivkrampen och sätta igång och skriva nya blogginlägg!

I detta blogginlägg ger jag dig 14 tips på ämnen att blogga om.

Alla dessa tips på blogginlägg kommer dina läsare att gilla och dessutom är det ämnen som är lätta att blogga om.

Nu kör vi, här kommer mina tips på ämnen att blogga om.

Bloggtips – blogga om detta

Skriv en guide

Fundera på vad du är duktig på? Kanske du kan skriva om det? Skriv en guide för dina besökare. Jag har till exempel skrivit guider om hur du får fler besökare på din blogg och hur du tjänar pengar på din blogg.

Funderar du riktigt ordentligt kan du säkert komma på ett par olika saker som du är riktigt bra på. Det kan vara allt ifrån någon sport, skolarbete eller varför inte hur du bäddar

din säng snabbast eller kanske hur du pluggar mest effektivt. Har du tur så är din guide lösningen på tusentals personers problem och du kan räkna med mängder av nya besökare på din blogg.

kreativ frilansare

Skriv om dina favoritinfluensers och bloggare

Alla har favoritbloggar och favoritinfluensers och alla älskar att läsa om dem. Så varför inte slå två flugor i en smäll och skriva några blogginlägg om dina favoritbloggar och favoritinfluensers.

Varför inte blogga om något snaskigt som dina läsare gillar. Pengar, utseende och skvaller funkar alltid, men tänk på vad du skriver – du vill inte sprida falska rykten!

Ämnen som du kan blogga om

Gör en intervju med någon

Vet du vad? Att fråga skadar aldrig! Varför frågar du inte några av dina favoritbloggare eller favoritinfluensers om du får intervjua dem? Förutom att du kommer att kunna skriva ett fantastisk blogginlägg så kommer du nog ha riktigt kul medan du gör det.

Maila eller skicka ett dm och be snällt och visa tydligt hur mycket det skulle betyda för dig att göra intervjun. Försök även att vara tydlig vad influensern skulle få ut av det. Ta sedan intervjun över FaceTime eller träffas på ett café om det finns möjlighet. Se till att du har förberett dig ordentligt!

När intervjun är klar bör du ha underlag för ett eller flera fantastiska blogginlägg.

Tipsa om Starta-Blogg

Alla har problem att komma på saker att blogga om. Varför då inte hjälpa dina läsare? På Starta-Blogg finns mängder av blogginlägg med tips för bloggare. Inspiration och motivation behöver alla så gör dina läsare en stor tjänst!

Förutom att du gör dina läsare nöjda så gör du även mig väldigt glad :)

Lyft fram gamla inlägg

En enkel metod för att komma på nya saker att blogga om är att lyfta fram gamla inlägg. Du kan göra detta på flera olika sätt, till exempel kan du summera sommaren och länka till dina bästa inlägg. Du kan också lyfta fram inlägg som du skrivit inom ett visst område tidigare. Vi på Starta-Blogg har till exempel skrivit flera inlägg om hur man kommer på ämnen att blogga om:

  1. 46 bloggtips för hösten
  2. 25 tips på vad man kan blogga om
  3. 9 bloggtips för att uppdatera ofta

Frågestund

Om du inte vet vad du ska blogg om kan du alltid låta dina läsare bestämma. En frågestund är interaktiv och låter dina läsare vara delaktig i att ta fram material på din blogg som faktiskt de är intresserade av att läsa.

Be dina läsare skicka in frågor. Om du är orolig att du inte ska få tillräckligt många frågor kan du alltid be någon kompis att hjälpa till och skicka in frågor. Du svarar på frågorna genom att skriva ett nytt blogginlägg eller kanske i en YouTubevideo som du publicerar på din blogg. På Instagram är det även lätt att be om frågor i Stories.

vad kan man blogga om

Tips på blogginlägg

Svara på någon annans blogginlägg

Blogginlägg är egentligen perfekt för debatter och argumentation, så varför inte utnyttja det. Ta till exempel detta blogginlägg som du läser nu. Skriv ett inlägg om Så här kommer du på nya bloggämnen eller förklara varför inte dessa tips fungerar. Våga sticka ut och våga ha en åsikt. Folk vill läsa bloggar där bloggaren har en tydlig åsikt och inte bara håller med alla andra.

Svara på en blogglista

Att svara på en blogglista är ett superenkelt sätt att skapa ett nytt blogginlägg. Googla helt enkelt bara efter blogglista eller bloggfrågor, kopiera frågorna till din blogg och besvara dem.

Kanske inte det mest kreativa sättet att skapa ett nytt blogginlägg, men det funkar garanterat.

Vad finns i min…

Hur enkelt är det inte att skriva detta blogginlägget?

Skriv ett blogginläggg om vad som finns i din väska, din garderob, ditt badrumsskåp, din träningsväska, din byrå, din säng, ditt nattduksbord. Bara fantasin sätter gränser – och du, underskatta inte hur nyfikna dina läsare är! De kommer att älska ett sådant blogginlägg!

Vad finns i min…

  • Handväska
  • Träningsväska
  • Badrumsskåp
  • Lunchlåda
  • Sminkväska
  • Garderob

House tour eller apartment tour

Som sagt, läsare är nyfikna! Visa upp hur du bor i ett blogginlägg. Ta snygga bilder på din lägenhet eller på ditt hus och visa upp ditt sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Du kan till och med sprida ut varje rum i ett eget inlägg! En house/apartment tour är ett perfekt blogginlägg – dina läsare får se hur du bor samtidigt som de får inredningsinspiration. Win-win!

Fler tips på ämnen att blogga om

Gå igenom din mobil

Din mobil kan vara upphov till många grymma blogginlägg. Börja med att kolla igenom dina bilder. Kommer du på något att blogga om då? Kanske du till och med kan göra ett blogginlägg med bara bilder?

Läs igenom dina sms, finns det något du stör dig på som du vill ta upp? Något djupare ämne som du känner att du vill skriva av dig om? Kanske du bara vill tipsa läsarna om någon bra app du använder?

Inne & Ute-listor

Hur lätt är det inte att skriva ett blogginlägg varje vecka med en inne- och utelista? Nog kan du ganska lätt komma på 3 saker du gillar och 3 saker du inte gillar varje vecka. I bästa fall retar något upp dina läsare och du får igång en bra diskussion på din blogg. Enkelt tips på ämnen att blogga om.

Tävling

Kör en tävling på din blogg. Har du något fint där hemma som du inte längre vill ha som du kan lotta ut? Har du inget att lotta ut kan vinsten bara vara att de får en länk från din blogg. Kul och kan locka många att delta.

Utmaningar och challenges

Om det är något som är populärt på sociala medier så är det utmaningar och challenges. Det går ofta trender i utmaningar. Ett tag var det populärt att testa att sminka sig med andra saker än sminkborstar, det är alltid populärt med olika dansutmaningar från TikTok och något som ofta är populärt på Youtube är att så kallade ”Calorie challenges” där man ser hur mycket man kan äta under en viss period. Kolla vilka utmaningar som är populära just nu och häng på trenden!

 

Har du några tips att dela med dig av? Vi vill ha fler tips på ämnen att blogg om från er läsare!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *