Böcker för dig som bloggar

Böcker – internet till trots, så är böcker en omåttlig källa till inspiration för dig som bloggar. Fördelen med en bok kontra att söka informationen på nätet är att boken ofta har en röd tråd. Det finns hel enkelt en anledning till ordningen kapitalen ligger i och författaren kan därigenom ta läsaren på en helt annan resa än vad vi bloggare kan.

Vad gillar jag för böcker?

Jag gillar att läsa böcker och jag läser en hel del facklitteratur. När det gäller böcker som påminner om innehållet på denna blogg har jag läst ett par stycken bra som jag tänkte tipsa om.

Deras gemensamma nämnare är att de blandar entreprenörskap och ekonomi med möjligheterna med internet. Jag är övertygad om att vi bara sett början på det vi i framtiden kommer se tillbaka på som internetrevolutionen och som får lika stora konsekvenser för människan som den industriella revolutionen fick i 1800-talets början.

Böcker som jag rekommenderar

Skriva för bloggar

Journalisten och tillika bloggproffset Tommy K Johanssons e-bok Skriva för Bloggar tar upp de praktiska aspekterna bakom att skriva en bra blogg. Hur fångar man läsaren genom bra rubriker och ingresser? Hur får man läsaren att läsa hela din text och att bli en återkommande besökare?

Tommy ger flera bra råd i boken som passar bra för alla som skriver texter på nätet.

Get Rich Click!get-rich-click-böcker

Get Rich Click! har jag tidigare beskrivit som bibeln för att tjäna pengar online. Författaren Marc Ostrofsky är en självgjord miljonär som byggt upp sin förmögenhet genom småskaliga internetsatsningar som växt till stora företag. Det är en underhållande pocketbok som sannerligen väcker en och annan affärsidé för de flesta läsare.

Guldläge på nätet : sökmotoroptimering för alla

Författarna och tillika sökoptimeringsexpeterna Magnus Bråth och Michael Wahlgren ger läsaren en pedagogisk resa för få sin sajt att komma överst i sökresultatet hos Google. Att 60 % av alla som googlat klickar på något av de tre översta resultaten på Google gör det extremt värdefullt att kunna trixen för att förbättra sin sajts chanser att placera sig högt. Ingen är mer lämplig att lära ut dessa trix än Bråth. Mer information om boken.

Tjäna pengar på din blogg

Tommy K Johansson är författaren bakom även denna bok. Då han har försörjt sig uteslutande på att blogga de senaste åren är han naturligtvis en lämplig läromästare för att lära dig tjäna pengar. Tommy är journalist, vilket märks på hans välskrivna och pedagogiska texter.

Har du någon bra bok som du skulle vilja tipsa om?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *