Välja webbhotell för WordPress

Att välja webbhotell är svårt. Det finns många webbhotell att välja mellan. Men vilket webbhotell är bäst? Webbhotellen marknadsför sig som snabbast, bäst support, kundvänligt, driftsäkert och som miljövänligt. Vad är då viktigast när man väljer webbhotell? Svaret är att det beror på dina behov.

Nu försöker vi hitta bästa webbhotell för WordPress – följ med på jakten.

lista webbhotell för wordpress

Behöver du ett webbhotell?

När du ska skapa din egen hemsida har du förmodligen en idé om vad du vill åstakomma. Ska du bygga en hemsida för hela världen eller är det en hemsida för dina närmaste vänner? Kommer du att behöva mycket hjälp och hur vill du i så fall kommunicera med supporten? Vad händer om din webbplats inte fungerar under några dagar? Kommer det innebära att du förlorar massor av kunder, eller har du hemsidan mest för skoj? Detta är frågor att fundera på när du ska välja webbhotell.

När behöver du ett webbhotell? Jo, när du vill ha en webbplats på en egen domän. Det finns naturligtvis andra genvägar att ta för att få en egen domän. Några exempel där du inte behöver ett webbhotell för att få en egen domän:

 • WordPress.com erbjuder ett premiumalternativ där du bland annat får en egen domän, möjlighet att redigera teman, mer lagringsutrymme för bilder, video och ljud m.m.
 • Flera bloggportaler erbjuder premium, där du bland annat kan koppla en egen domän och få bort reklam från din webbsida.

För många kan dessa alternativen vara tillräckliga. De kräver ofta mindre administration, men man får ganska lite för pengarna. Vill du ha full frihet kring din webbplats så behöver du ett webbhotell. Du styr då inkomster, tema, sökmotoroptimering, design samt flera andra faktorer som är bra när du skall skapa en framgångsrik blogg.

Välja webbhotell för din hemsida

När du väljer webbhotell för din hemsida bör du ställa ett antal frågor. Jag antar att du väljer webbhotell för WordPress. Detta då det är det mest använda publiceringsverktyget för hemsidor och bloggar.

 1. Kostnad – Vad är din budget? Hur mycket är du beredd att spendera på ett webbhotell?
 2. Lagring – Hur mycket lagringsutrymme behöver du? Ska du ha mycket filmer och bilder så behöver du kanske mer?
 3. Bandbredd/Trafik – Kommer din webbplats ha väldigt många besökare måste du ta detta i åtanke.
 4. Antal domämer –  Ska du bara ha en webbplats eller funderar du på att bygga flera webbplatser på ditt webbhotell?
 5. Support – hur vill kommunicera när du behöver hjälp? Via telefon, e-post eller chat?
 6. Enkel WordPress-installation – erbjuder webbhotellet en-klicks-installation av WordPress?
 7. Recensioner – vad tycker deras användare om tjänsterna och skulle de rekommendera webbhotellet?
 8. Teknik – Stödjer webbhotellet de tekniker du vill jobba med t.ex. MySQL, Linux eller Windows, MS SQL och så vidare
 9. Responstid & laddningstid – Webbhotells responstid är viktigt eftersom du vill att din hemsida ska laddas snabbt. Internetanvändare gillar inte långsamma sidor och du riskerar att förlora besökare om din sajt är långsam.
 10. Driftsäkerhet – Webbhotellets driftsäkerhet är viktigt. Upptiden, när allt funkar mäts ofta i procent. 100 % innebär att din webbplats varit tillgänglig hela tiden. Många webbhotell garanterar en viss upptid och de anger den då i procent.
 11. E-post – Antalet unika e-post adresser som du kan skapa varierar hos de olika webbhotellen. Behöver du många unika e-poster så håll koll på vad som ingår.

Nu har du lite koll på saker som kan vara viktiga att tänka på när du väljer webbhotell. Nu är det dags att börja jämföra leverantörer och företag som erbjuder webbhotell. Vi har valt att koncentrera oss på företag som erbjuder webbhotell för WordPress.

Webbhotell i Sverige

misshosting webbhotellMiss Hosting

Miss Hosting är ett webbhotell som satsar på prisvärda paket med mycket låga priser första året. Det är enkelt att komma igång med WordPress hos Miss Hosting tack vare det lättanvända gränssnitt CPanel. Kundernas uppfattning om tjänsterna verkar vara odelat positiva. De gånger något inte fungerar är supporten mycket serviceorienterad och lätt att få tag i. Är det både det billigaste och bästa webbhotellet enligt användarna?

Årskostnad från: 120 kronor (första året)

Lagring: 100 GB

Bandbredd/Trafik: obegränsat

Antal domäner:  1 domän

Support: E-post, telefon och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

Trustpilot-betyg: 8,8/10 (29 omdöme)

Läs mer & Beställ

Websupport

Websupport

Websupport är ett klassiskt svenskt webbhotell som funnits i många år men tidigare under namnet Binero. Det blev 2009 och 2010 utsedda till Sveriges bästa webbhotell av tidningen Internetworld. Många år har gott sedan dess men Websupport har fortsatt att utveckla sina tjänster. Åsikterna om Websupport varierar men majoriteten av kunderna är nöjda med Websupport. Bra kundservice och en lättarbetat panel lyfts ofta fram som positivt. Vissa anmärkningar på driftsäkerheten har tidigare förekommit med del störningar på grund av DDOS-attacker.

Årskostnad från: 948 kronor

Lagring: 100 GB

Bandbredd/trafik: 2000 GB

Antal domäner:  Obegränsat

Support: E-post, telefon och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

Trustpilot-betyg: 3,2/5 (29 omdöme)

Läs mer & Beställ

loopia

Loopia

Loopia är en av de största leverantörerna av webbhotell och domännamn i Sverige. De har ett par olika webbhotellspaket och erbjuder även en populär DNS-tjänst. Loopias kundsupport hyllas av deras kunder. Den upplevs som mycket kundorienterad och tar alltid tid på sig att hjälpa till. Användargränssnittet kan ibland upplevas som krångligt. EDIT: De äger numera verksamheten som tidigare hette City Sites och Citynetwork. Alla domäner och sajter är numera flyttade till Loopia från Citys Sites gamla verksamhet. Loopia har därmed växt rejält och är numera en riktigt stor spelare inom webbhotell, hosting och domäner.

Årskostnad från: 1068 kronor

Lagring: 75 GB

Bandbredd/Trafik: 750 GB

Antal domäner:  Obegränsat

Support: E-post, telefon och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

Reco-betyg: 4,1/5 (68 omdömen)

Läs mer & Beställ

citysites

City Sites

City Sites tillhör moderbolaget City Network som sysslat med datahosting och webbhotell i många år. Som kund hos City Sites får du ett webbhotellspaket med mycket lagring och tillåten trafik. De flesta användare ger företaget ett högt betyg och är mycket nöjda med framför allt supporten. På senare tid har viss kritik framkommit angående långa svarstider på supportärenden.

EDIT: City Sites ägs numera av Loopia, som du hittar här ovan. Alla domäner och sajter är flyttade till Loopias verksamhet sedan en tid tillbaka. 

Årskostnad från: Loopias priser gäller numera 1068 per år.

Lagring: 75 GB

Bandbredd/Trafik: 750 GB

Antal domäner:  Obegränsat

Support: E-post, telefon och chat

En-klick-installation av WordPress: Ja

Reco-betyg: 4/5 (83 omdöme)

Läs mer & Beställ

crystone

Crystone

Crystone är ett hostingföretag som funnits i flera år. Webbhotellspaketet påminner innehållsmässigt om flera andra webbhotell. Det som däremot skiljer Crystone mot andra webbhotell är deras lägre betyg. Många kunder ger Crystone svidande kritik för en plattform som fungerar dåligt, långsam support och bristfällig administration. Crystone erbjuder 45 dagars pengarna tillbaka garanti om du inte skulle vara nöjd.

Årskostnad från: 900 kronor första året

Lagring: 250 GB

Bandbredd/Trafik: 5000 GB

Antal domäner: Obegränsat

Support: E-post, telefon och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

Reco-betyg: 3,3/5 (137 omdömen)

Läs mer & Beställ

fsdata

FS Data

FS Data är ett av Sveriges äldsta företag inom webbhotell domän- och serverhantering. Det märks att det vet vad kunder uppskattar.  FS Data får många vitsord för sin support som användarna upplever som både snabb och kunnig. Några är av uppfattningen att kontrollpanelen, som FS Data utvecklat själva inte har hängt med i tiden. FS Data var ett av de sista webbhotellen att införa en en-klicks-installation för WordPress, men det sägs göra WordPress extremt snabb laddad.

Årskostnad från: 1788 kronor

Lagring: 20 GB

Bandbredd/Trafik: 300 GB

Antal domäner:  Obegränsat

Support: E-post och telefon

En-klicks-installation av WordPress: Ja

Reco-betyg: 4,1/5 (74 omdömen)

Läs mer & Beställ

inleed

Inleed

Inleed är ett webbhotell och serverhotell med datorhall i Falun. Deras kunder är nästan lyriska och ger enbart höga betyg. Den otroligt snabba supporten lyfts ofta fram liksom att webbhotellet är snabbt och mycket driftsäkert. Det verkar vara få kunder som upplevt något krångel hos Inleed. Att det är ett bra webbhotell och mycket prisvärt verkar alla vara överrens om.

Årskostnad från: 348 kronor

Lagring: 5000 GB

Bandbredd/Trafik: 250 GB

Antal domäner:  Obegränsat

Support: E-post, telefon och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

Reco-betyg: 5,0/5 (54 omdömen)

Läs mer & Beställ

one

One.com

One.com är ett internationellt webbhotell med verksamhet i Sverige. De är kända för att erbjuda prisvärda paket som ofta lockar förstagångsköparen. Det fina är att de har många olika paket så att du kan köpa och betala för exakt så mycket utrymme du behöver. Generellt är kunderna nöjda med One.com. Värt att notera att de inte erbjuder support via telefon.

Årskostnad från: 240 kronor

Lagring: 15 GB

Trafik: Anges ej

Antal domäner:  1 domän

Support: E-post och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

Trustpilot-betyg: 8/10 (3410 omdömen)

Läs mer & Beställ

surftown

Surftown

Surftown är ett webbhotell och hostingföretag som har verksamhet i både Sverige och Danmark. De har allt från ett mycket billigt webbhotellspaket till mer kraftfuylla lösningar för företag. WordPress går mycket enkelt att komma igång med hos Surftown. Skulle något krångla så verkar supporten via chat att hyllas stort av användarna. Bra service och underbar support är positiva omdömen som ständigt återkommer i recensionerna.

Årskostnad från: 300 kronor

Lagring: 20 GB

Bandbredd/Trafik: 30 GB

Antal domäner:  1 domän

Support: Telefon och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

Reco-betyg: 9,6/10 (447 omdömen)

Läs mer & Beställ

Templ

Templ är ett webbhotell som vill erbjuda det lilla extra när det kommer till service och prestanda. De erbjuder så kallad Managed Cloud Hosting, vilket i deras fall innebär att din hemsida placeras på en virtuell server på Google Cloud. Du får därmed samma typ av prestanda och säkerhet, som Google använder till deras tjänster som t.ex. Gmail. Managed Hosting innebär även att de hjälper dig med saker som ett vanligt webbhotell inte gör. Förutom 5-stjärning support kan detta även omfatta hastighet-optimering, felsökning och Malware-kontroll. Vill du testa hur snabb din WordPress-hemsida blir på Google Cloud, kan du registrera ett konto här.

Årskostnad från: 1474 kronor exkl. moms

Lagring: 5 GB

Bandbredd/Trafik: 10 GB

Antal domäner:  1 WP-installation

Support: Telefon och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

Reco-betyg: inga omdöme ännu

Läs mer & Beställ

Internationella WordPress-webbhotell

Det finns ett antal internationella webbhotell som är värda att lyfta fram. Vissa av dem sysslar även med tradionell hosting och serververksamhet. Anledningen till att vi väljer att lyfta fram dem är för att de har WordPress-hosting. Vad är då det? Det är ett webbhotell enbart anpassat för WordPress.

Det är optimerat för att ge minimala svarstider och extremt snabbt laddningstider. Det ingår också tjänster som inga av de svenska webbhotellen erbjuder. Till exempel kan du få automatisk uppdatering av alla dina teman och plugins, CDN över hela världen och vanish-lösningar som får din sajt att ladda blixtsnabbt.

Att välja en WordPress-hosting är en investering som är dyrare än ett vanligt webbhotell. Å andra sidan får du optimerad prestandard som märks.

bluehost

Bluehost

Bluehost är ett av världens 20 största företag inom hosting och har verksamhet över hela världen. Mer än 1,9 miljoner domäner är kopplade till Bluehost. Förutom vanligt webbhotell har de även något som kallas ”managed WordPress hosting. De har utvecklat en arkitektur speciellt anpassad för WordPress, vilket gör att din webbsida laddas extremt snabbt, din webbplats blir säkrare och enklare att hantera. Till exempel ingår CDN och du får ett specialist team som hjälper dig med WordPress.

Årskostnad från: 2442 kronor

Lagring: 30 GB

Bandbredd/Trafik: 100 miljoner besökare

Antal domäner:  1 domän

Support: E-post, telefon och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

godaddy

GoDaddy

GoDaddy är troligtvis världens största domänregister med med än 59 miljoner domäner registrerade.  De har mer än 12 miljoner kunder och kan erbjuda en mängd olika hostinglösningar. GoDaddys värdtjänster för WordPress innebär bland annat att din webbplats placeras på en plattform som byggt speciellt för WordPress. Det innebär bland annat att din sajt laddas snabbare. De har också utvecklat en 1-klicks migrering av WordPress vilket gör det enkelt för dig att byta webbhotell.

Årskostnad från: 540 kronor (första året)

Lagring: 10 GB

Bandbredd/Trafik: 25000 besökare

Antal domäner:  1 domän

Support: Telefon

En-klicks-installation av WordPress: Ja

hosgator

Hostgator

Hostgator är ett företag som sysslar med webbhosting. Förutom webbhotell erbjuder de virtuella servrar och dedikerat webbhotell för WordPress. Managed WordPress Hosting från Hostgator innebär bland annat att hela användargränssnittet är fokuserat på att sköta din WordPressajt. Din WordPress ligger även i molnet och tillsammans med vanish och WordPress caching kan din webbplats laddas upp till 2,5 gånger snabbare.  Hostgator sköter om uppdateringarna av plugins och teman och ger dig support kring WordPress.

Årskostnad från: 915 kronor

Lagring: Anges ej

Bandbredd/Trafik: 100000 besökare

Antal domäner:  1 domän

Support: E-post, telefon och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

wpengine

WP Engine

WP Engine är ett hosting-företag enbart inriktat på att tillhandahålla hosting för WordPress.  Företaget har 30000 kunder i 120 olika länder. Affärsidén bygger på att erbjuda hosting som ger webbplatser som laddas snabbare, högre säkerhet och att kunna erbjuda skalbara lösningar. WP Engine har ett mycket gott rykte och har du budget för det så kan du troligtvis inte få en mer kraftfull drift av WordPress.

Årskostnad från: 2990 kronor

Lagring: 100 GB

Bandbredd/Trafik: 25000 besökare

Antal domäner:  1 domän

Support: E-post och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

synthesis

Synthesis

Synthesis är ett hostingföretag som inriktar sig på WordPress. Deras WordPress-hosting ger snabbare laddningstider, högre upptid tack vare anpassad säkerhet för WordPress och dessutom får du flera tjänster inkluderat i deras paket såsom verktyg för att driva mer trafik till din webbsajt.

Årskostnad från: 948 kronor

Lagring: 20 GB

Trafik: 2 TB

Antal domäner:  1 domän

Support: E-post och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

pagely

Page.ly

Page.ly inriktar sig enbart på att erbjuda hosting för WordPress. Deras plattform använder sig av Amazon Web Services, som är ett av världens största publika moln. Du får fördelen av deras globala nätverk med datahallar över hela världen, vilket ger blixtsnabba laddningstider världen över. Hela användarupplevelsen är anpassad för WordPress och Page.ly tar proaktiva säkerhetsåtgärder för att hela tiden skydda din sajt och garantera upptid.

Årskostnad från: 5942 kronor

Lagring: 10 GB disk och 50 GB CDN

Bandbredd/Trafik: 10 GB

Antal domäner:  3 domäner

Support: E-post och chat

En-klicks-installation av WordPress: Ja

Vi reserverar oss för prisändringar vad gäller webbhotellen som presenteras på sidan. 

Fördelar med svenskt webbhotell kontra WordPress hosting

Det finns både fördelar och nackdelar med att välja ett svenskt webbhotell över specifik WordPress hosting.

Fördelar med svenskt webbhotell:

 • Svensktalande support
 • Användargränsnitt på svenska
 • Serverhall i Sverige
 • Billigare
 • Frihet att använda andra teknologier än WordPress

Fördelar med WordPress hosting

 • Din hemsida laddas betydligt snabbare
 • Högre säkerhet och minskad risk för att din sajt blir hackad
 • Supportpersonal som är experter på just WordPress

Hur tänker du när du väljer din hostinglösning? Har du något webbhotell du kan rekommendera? Har du någon erfarenhet eller upplevelse som du vill dela med dig av? Skriv gärna en kommentar om du har något favorit webbhotell för WordPress.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Daniel Eriksson skriver:

  Ta gärna med EgenSajt på din lista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda Starta-Blogg, godkänner du användning av cookies. more info

Denna sajten använder cookies för bästa användarupplevelsen. Genom att använda sajten accepterar du att cookies används.

Close