En närmare titt på Webbdo webbhotell

Webbdo webbhotell har under en lång tid varit ett av de webbhotell som vi på Starta-Blogg rekommenderat. I detta blogginlägg tänkte vi titta lite närmare på Webbdo och vad du kan få som kund.webbdo

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Prisledande webbhotell

När vi tittar på vad Webbdo erbjuder är det första som slår oss deras låga priser. Jämfört med andra webbhotell har de genomgående låga priser. Första året kan du få webbhotell och domän för 297 kronor, men det erbjudandet är de troligtvis prisledande i Sverige.

Hos Webbdo får du minst lika mycket PHP-minne som dyrare webbhotell, vilket gör det möjligt för din hemsida att ladda snabbt. Men hur kan det då vara så billigt? Personligen tror jag på att de har bra kostnadskontroll och en tajt organisation som fokuserar på det viktigaste, att ge sina kunder en bra upplevelse.

hastighet webbhotell

Med rätt webbhotell går det undan – Webbdo har snabba servrar och förbindelser.

Webbdo webbhotell – ett ärligt val

Webbdo är ett ärligt webbhotell. Många webbhotell översäljer genom att erbjuda alla sina kunder 100-tals GB lagring. Majoriteten av kunder med en webbplats använder inte mer än ett par hundra MB för sin webbplats och det vet de flesta webbhotell om. Därför är det ganska enkelt att erbjuda mycket lagringsutrymme trots att man kanske inte har så mycket lagringsutymme. Hos Webbdo webbhotell är det tvärtom, här berättar de exakt vad du får i respektive paket. Tex deras guldpaket får du 1500 MB vilket skulle räcka för Starta-Blogg i 6 år om vi fortsätter att publicera blogginlägg i samma takt som nu.

Översikt webbhotellspaket

Paket Silver Guld Diamant
Lagring (MB) 600 1500 5000
Trafik (GB) 20 40 70
PHP-minne (MB) 256 256 256
Antal domäner 2 10 obegränsat
Antal databaser 3 15 obegränsat
Pris (sek/mån) 39 :- 69 :- 99 :-

Webbdo erbjuder tre olika webbhotellspaket. Samtliga inkluderar ett kostnadsfritt domännamn, vilket såklart är schysst. Då webbdo har ett erbjudande på sitt guldpaket på 9 kronor/månad det första året är det svårt att inte rekommendera det som det bästa alternativet. Skulle du vilja ned- eller uppgradera ditt webbhotellspaket efter ett år ska det gå bra.

Vilket webbhotellspaket passar dig?

Så vilket paket är bäst för dina behov? Jag hade börjat med att ställa mig själv dessa frågor:

1. Hur många hemsidor tänker jag ha?

Svar: För varje hemsida behöver du ha en domän. Ska du ha fler än två hemsidor är guld ett bra val och fler än 10 hemsidor så är diamant ett bättre val.

2. Hur många besökare har min webbplats?

Svar:  Du måste välja ett paket efter hur mycket besökare du har på din sajt. Är din sajt helt ny så räcker helt säkert det minsta paketet, har du extremt många besökare eller väldigt mycket bilder så kanske du måste välja ett större paket.

Ta Starta-Blogg som exempel, jag har optimerat hemsidan bra och använder cache-plugin som gör att det inte går åt så mycket MB per besökare. Varje besökare som jag har konsumerar ungefär 0,2 MB, vilket innebär att jag skulle kunna ha 100 000 besökare i månaden innan Webbdos minsta webbpaket skulle vara för litet för mig.

Svårare än så behöver det inte vara att välja webbhotellspaket. Det behöver inte vara svårare än så att välja webbhotell heller – Webbdo är ett bra val med bra utrustning för att leverera en bra tjänst. Dessutom är de specialister på WordPress vilket innebär att deras support kan ge dig den hjälp du behöver.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *