Vad ska jag blogga om? Så här gör jag…

Vad ska jag blogga om? Frågan dyker upp för alla bloggare ibland. Därför tänkte jag berätta om hur jag gör för att ständigt ha nya ämnen att skriva om. Även de dagarna då motivationen är låg och hjärnan går på tommgång. För mer förslag kolla in 50 tips på vad du kan blogga om.

Svaret: vad ska jag blogga om

vad ska jag blogga om

Vad ska jag blogga om???

Man skulle kunna dela in mina blogginlägg i olika kategorier. Jag skriver om:

  1. Aktuella saker som jag tycker är intressanta
  2. Saker som många söker efter svar på internet
  3. Saker som jag själv undrat om
  4. Saker som jag tror intresserar mina trogna läsare
  5. Återkommande blogginlägg

1.  Jag bloggar om aktuella saker

Jag läser extremt mycket bloggar, tidningar och böcker. När som helst kan jag  få ett uppslag till ett blogginlägg. Direkt tar jag en anteckning på mobilen.  Anteckningen sparar jag i en lista, så att jag ständigt har en lista med blogginlägg som jag skulle vilja skriva.

2. Jag bloggar om saker som många söker efter på internet

Jag vet vad jag tycker är intressant att läsa om, men vad tycker andra om att läsa om?

Jag vet att min blogg ska handla om att blogga, WordPress, webhotell och domäner,  bygga & designa hemsidor, få många besökare och tjäna pengar på sin blogg. Med hjälp av Google Sökordsplanerare (Du hittar  inloggad på Google Adsense) kan jag knappa in t. ex. blogga. Jag kan då se exakt hur många som söker på Google på ordet blogga. Men jag få också tips på sökningar som görs där ordet blogga ingår.

Till exempel söker 90 personer varje månad på vad ska jag blogga om och 590 personer varje månad efter bloggtips. Genom att ladda ner listan över alla relaterade sökningar får jag en uppfattning av vad folk vill veta och vad jag borde blogga om för att hjälpa dem.

Jag har alltså en lista med ett par tusen olika sökfraser som man kan säga representerar ett ämne som jag borde blogga om för att min hemsida ska vara relevant. Har jag inga idéer så vet jag att listan finns och att jag kan alltid kan skriva om ett av de ämnena.

3. Jag bloggar om saker jag själv undrat om

I arbetet med att utveckla Starta-Blogg tar jag reda på en mängd olika information.  Jag antar helt enkelt att har jag haft problem med något så lär det finnas hundratals andra sajtägare och bloggare med exakt samma problem.

Det kan vara alltifrån optimera annonserna på bloggen, välja nyhetsbrevstjänst och att komma så högt upp i Googles sökranking som möjligt.

4. Jag bloggar om saker som jag tror intresserar mina trogna läsare

När jag utgår från en lista på bloggämnen och bloggar om vad jag utvecklat på bloggen kan det ibland bli aningen likartade ämnen. Faktum är att vi har en rad återkommande bloggläsare och de vill jag gärna behålla. Därför försöker jag att ibland skriva inlägg för att ge en bra blandning och för att ge mina trogna läsare något intressant att läsa.

5. Jag skriver ett antal återkommande blogginlägg

Jag har en rad återkommande blogginlägg som dyker upp en gång i månaden. Det är ganska skönt för jag vet exakt vad jag ska skriva om då. En gång i månaden skrivs ett inlägg om hur det går för Starta-Blogg.se. Hur många besökare har vi, vart kommer de ifrån och hur mycket tjänar vi på bloggen är återkommande rapporteringspunkter.

En gång i månaden skrivs ett inlägg om de mest lästa blogginläggen. Återkommande blogginläggen är även nyttiga för mig eftersom de får mig att reflektera, analysera och finputsa bloggens strategi för att fortsätta växa.

Vi har siktet inställt på att ha åtminstone 1000 besökare per dag när bloggen varit igång i ett år. Det är jag övertygad om att vi fixar, bara uppdateringsfrekvensen och kvaliteten på inläggen är den rätta.

Hoppad ni fått lite insikt i hur jag besvarar vad ska jag blogga om. Ställ frågor i kommentarsfältet så lovar jag att hjälpa er så mycket jag kan – det är syftet med bloggen :) Och nu kanske ni kan räkna ut att jag ställer mig frågan vad ska jag blogga om ibland, men jag har oftast svaret i en av mina listor redan :)

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *