Bra podcasts för bloggare – 6 tips

Podcasts. Jag spenderar en hel del tid på resande fot. Det innebär en hel del dötid på flygplatser, tåg och hotellrum.

Sedan jag började lyssna på podcasts så är det inte längre något problem. Med en riktigt bra podcast i hörlurarna förvandlas dödtiden till en riktigt trevlig stund! I den här artikeln har jag samlat ihop alla mina bästa podcast-tips för bloggare!

Härligt peppande podcasts som kretsar kring bloggar, influencers, entreprenörskap och online business.

Vad är en podcast?

Podcast har verkligen blivit populärt under de senaste åren. Många av de största profilerna inom populärkulturen och media-världen har antingen en egen podcast eller gästar regelbundet andras podcasts.

Men vad är egentligen en podcast? En podcast är en samling ljudfiler som du  kan prenumerera på online, typ webradio. Tänk dig ett radioprogram som du kan lyssna på när du vill (det finns ju såklart även radioprogram som läggs ut som podcasts i efterhand. En av de populäraste poddarna, P3 Dokumentär, är en sådan). Det vanligaste är att man lyssnar på podcast med sin mobil, men man kan även göra det med datorn, surfplattan, en smart högtalare eller någon annan uppkopplad enhet.

En av fördelen med podcasts är att de är mycket billiga att producera. Det innebär att nästan vem som helst kan börja sända sin egen podcast. Det finns därför mängder av podcasts!

Styrkan med podcasts ligger också här. Har du en smalt specialintresse kan du förmodligen hitta en podcast om det. I detta blogginlägg tittar vi närmare på de bästa podcasts för oss bloggare!

Prenumerera på en podcast

Det finns flera olika program för att prenumerera på en podcast. Värt att tänka på är att om du laddar hem avsnitten kan du lyssna utan internetuppkoppling, men om du streamar krävs konstant internetuppkoppling.

Planerar du att lyssna utomlands eller t.ex på ett flygplan är det värt att titta på program där du kan ladda hem podcasts.

Själv använder jag Podcaster i iOS, vilket är smidigt om du vill lyssna på podcasts i din iPhone. Du kan hitta fler appar i App Store och Google Play.

6 tips på bra podcasts för bloggare

Här kommer en blandning av de bästa svenska podcasts och podcaster från utlandet för oss bloggare.

Framgångspodden

Framgångspodden är en av Sveriges absolut populäraste poddar. I podden gästas Alexander Pärleros, framgångsrik entreprenör och influencer, av andra framgångsrika personer. Det är ofta andra entreprenörer, influencers, artister och idrottare. Samtalen kretsar kring hur gästen nått framgång, vad den har lärt sig under resan gång och rutiner som lett till framgång, blandat med spännande historier och rolig underhållning.

Entreprenörsdriv

Podden Entreprenörsdriv leds av Magnus H Johansson och Tomas Tränkner. De diskuterar företagande, entreprenörsskap och driv. Fokus ligger ofta på motivation och inspiration – hur blir man den bästa entreprenören? Det är bara att lyssna och bli inspirerad.

Smart Passive Income

Smart Passive Income är en engelskspråkig podcast av Pat Flynn, vars blogg lockar tiotusentals besökare.

Pat Flynn är något av en expert på affiliatemarknadsföring och att skapa digitala produkter som ger honom något som han kallar smart passiv inkomst. När som helst på dygnet, oavsett vad han gör, tjänar han pengar. Är han framgångsrik? Lyssna på podden och ta reda på det!

I podcasten får du ta del av hans frikostiga tips på hur du också kan skapa en passiv inkomst online.

Digitalsnack

Digitalsnack är en podcast med fokus på sociala medier. Cecilia Victoria Kärrberg och Jenni Laapotti pratar om allt kring sociala medier och kommunikation online. Hur lyckas du med sociala medier? Vad kan man tänka kring influencer marketing? Hur arbetar stora företag med sina sociala medier?

Ehandelspodden

tips bra blogcast ehandelspodden

Ehandelspodden är en svenk podcast om ehandel. I podden får vi träffa inbjudna gäster som är hyperintressant för oss som vill tjäna pengar online. Grundarna till flera onlinesuccéer såsom Onlinepizza, Testagram och Mycuff har varit gäster. Dessutom gästas podden av ledande experter inom affiliatemarknadsföring, sociala medier och marknadsföring.

En inspirerande och lärorik podcast för alla oss som vill tjäna pengar på nätet.

Internet Business Mastery

IBM bra podcaster

Internet Business Mastery är en riktig bra podcast på engelska med fokus att hjälpa folk att bli entreprenörer och slippa 9 till 17-ekorrehjulet.

I podcasten får vi handfasta tips på hur vi kan omvandla vår passion till framgångsrika och inkomstbringande företag online.

Bakom podcasten står Jermy Frandsen och Jason Van Orden som båda byggt upp onlineverksamheter som omsätter miljoner från hemmet. En av de bästa podcasts för blivande entreprenörer!

Fler bra podcaster på svenska

Det finns en uppsjö av riktigt bra podcast just nu. Här är ett explock av några av de mest populära podcasts som jag lyssnar på.

Vilka är dina favorit-podcasts?

Detta var några av mina favorit-podcasts, som jag hoppas kan förgylla din tid. Har du några favorit-poddar som du inte skulle klara dig utan?  Jag är alltid på jakt efter nya podcast så tipsa mig gärna med en kommentar nedan!

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Anonym skriver:

    Hej. Vet du vilken webbsida som är helt gratis (att skapa en blogg och att ha en blogg) som man kan göra en blogg på???

    //Anonym

    Ps. Svara gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *