Så gör du för att skicka ett nyhetsbrev

Vid detta laget har du insett hur betydelsefullt ett nyhetsbrev kan vara och du har skapat din första epostlista enligt vår guide.

Nu är det dags för att skapa det där första magiska nyhetsbrevet som ska få dina prenumeranter att öppna ditt mail och läsa det.

Så här gör du för att komma igång med ditt första nyhetsbrev.

Om du inte redan gjort det, så skapa ett gratis konto hos nyhetsbrevstjänsten Get a Newsletter så att du med kan skicka nyhetsbrev.

Så gör du för att skicka ett nyhetsbrev

Att skicka ett snyggt mailutskick eller nyhetsbrev är enkelt.

Börja med att logga in på ditt konto hos Get a Newsletter och klicka på lägg till utskick.

skicka ett nyhetsbrev

Du får sedan välja en övergripande layout för ditt nyhetsbrev. Välj den layout du gillar bäst.

skicka nyhetsbrev design

Du får ett färdigt layoutförslag. Genom att klicka på de olika elementen kan du enkelt redigera texten, lägga till rubriker och bilder.

skapa ditt eget nyhetsbrev

Glöm inte att skriva en bra rubrik på ditt mailutskick. Rubriken kan ofta vara skillnaden mellan att någon öppnar ditt mail eller slänger det. Rubriken ska gärna ha en personlig ton och framför allt väcka nyfikenhet.

När du känner dig nöjd med nyhetsbrevet, så klickar du på skicka.

Du har då möjlighet att göra de sista inställningarna innan du skickar iväg mailet. Vilken epostlista ska utskicket gå till (om du har flera listor), vem ska vara avsändaren på ditt utskick och vill du kunna spåra vilka av din bloggs besökare som kommer från nyhetsbrevet med Google Analytics?

skicka ditt nyhetsbrev 2

När du är nöjd med dina inställningar är det bara att klicka på skicka och ditt nyhetsbrev kommer att skickas iväg.

Svårare än så är det inte att skicka ett nyhetsbrev. I nästa del kommer vi att gå igenom hur du ska göra för att få fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev. För hur kul är det att skicka ett nyhetsbrev om ingen vill ha det?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *