SEO med WordPress – barnsligt enkelt

Seo står för Search Engine Optimization. Kortfattat innebär det att du optimerar din hemsida för sökmotorer – vilket i praktiken innebär för Google. Optimeringen innebär att du gör din sida lätt för Googles webcrawlers att indexera och avgöra innehållet.

Varför är viktigt med SEO?

Många besökare är roligt och Google är potentiellt din största källa av besökare. Att din sida är sökoptimerad innebär att den kommer högt upp bland sökresultaten. Att din sida är rätt indexerad innebär också att du får rätt besökare, det vill säga folk som verkligen är intresserade av ditt innehåll.

Tekniska aspekten

Ingen vet exakt hur en hemsida ska sökmotoroptimeras på bästa sätt. Google har riktlinjer,  som ger goda resultat om de följs. Finliret för att komma högt upp i sökresultaten får oftast provas fram. Med Googles riktlinjer och olika erfarenheter sökoptimerar alla på olika sätt med små variationer.

SEO med WordPress

Hemsidor och bloggar som skapas i WordPress måste precis som alla andra sidor också sökmotoroptimeras.  Fördelen med WordPress är att det finns plugins som gör alla svåra moment enkla – så är det ävem med SEO. Det finns gott om bra sidor med mycket information om ämnet.

Jim Westergren har skrivit SEO for WordPress – the a complete guide som verkligen går på djupet. Svårighetsgraden varierar, men innehåller bland annat optimering av koden i WordPress för att få maximal utdelning i sökmotorer.

 

SEO WordPress plugins

Det bästa med WordPress är att allt är så enkelt. Även en nybörjare kan börja att sökmotoroptimera sin blogg från dag 1 med hjälp av plugins. Det absolut bästa och enklast plugin som ger väldigt goda SEO-reultat är Yoast SEO. Det rekommenderar jag att du installerar från dag 1 om du vill få bra SEO med WordPress.

SEO med WordPress bild

SEO med WordPress blir enkelt med Yoasts hjälp!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *