Intresset för Blondinbella åter större än för Kissie och Kenza

Intresset för Blondinbella är åter större än för Kissie och Kenza visar Google Trends. Blondinbella slog igenom med buller och brak och intresset nådde sin peak 2009 när Isabella ”Blondinbella” Löwengrip deltagit i Let’s Dance och fått ett prestigefullt uppdrag på MTV Music Awards i New York. Efter det började det gå ner…

Kissie – Störst i början av detta decennium

Medan intresset för Blondinbella peakde började en rad unga bloggare dyka upp i kölvattnet av Blondinbellas otroliga succé. I den hårda konkurrensen som rådde, med tusentals unga tjejer som startade bloggar gällde det att synas. En av dem som syntes och hördes mest var Alexandra ”Kissie” Nilsson.

Med ett provokativ stil blev Kissie bloggaren som alla älskade att hata. I sin jakt på läsare uppstod konflikter med såväl läsare som Blondinbella, något som eskalerade 2010 när Kissie var gäst i Bella och Tyra show.

Obs! Glöm inte prenumerera på Starta-Bloggs YouTube-kanal för fler klipp om svenska bloggare!

2010 hade intresset för Kissie gått förbi Blondinbella vars populäritet gick ner lika snabbt som det gått upp 2009. Blondinbella var helt enkelt inte lika spännande som alla bloggare som kunde ställa till med nästan vad som helst för publicitet.

intresset för blondinbella kissie kenza

Intresset för Blondinbella, Kissie och Kenza enligt Google Trends.

Långsiktighet före kortsiktighet

En bloggare som sett dagens ljus var Kenza. Till skillnad mot Blondinbella och Kissie hade Kenza en karriär redan innan bloggen som modell. Redan i mitten av tonåren var Kenza en eftertraktade modell och kanske tack vare det växte hennes blogg. Det gav hennes karriär än mer luft under vingarna och hon syntes både på MTV och VeckoRevyn.

Samtidigt var intresset för Kenza aldrig i närheten av intresset för Kissie och Blondinbella. Det största skillnaden var att Kenza fokuserade på sin sak som modell och gjorde en visuellt attraktiv blogg. Kissie och Blondinbella där emot gjorde flera tankevurpor i sina bloggar, med konstiga inlägg som ledde stor uppmärksamhet och besökare i mängder.

Intresset för Kenza som var mer långsiktig i sitt blogande är idag nästan på samma nivåer som när intresset var som störst.

Blondinbellas comeback och Kissies fall

Intresset för Kissie höll i sig – i takt med att hon provocerade mer kom och mer besökare. Men sen hände något. Alexandra ”Kissie” Nilsson började ändra stil. Alexandra pratade om att Kissie bara var en roll som hon hade spelat och att hon egentligen var en ganska trevlig och snäll tjej.

Läsarna började gilla Kissie, hon började långsamt bli en förebild för yngre tjejer, något som kan tyckas bra, men det stora intresset för henne var på nedgång. Från 2010 till 2012 var Kissie Sveriges ohotade bloggetta på Google. Men 2013 hade Kissies nya och mindre provocerande stil lett till att intresset minskat så mycket att Alexandra ”Blondinbella” Löwengrip åter kunde passera.

Tidigt under 2013 förlovade sig Alexandra Löwengrip sig med sin Odd och senare under året kom deras baby. Två tillfällen då intresset kring Blondinbella steg markant. Blondinbella var återigen Sveriges hetaste bloggare.

Kissie står och faller med bloggen

Medan Blondinbella och Kenza har varit omåttligt populära bloggare har de kunnat utnyttja sin ställning till att sjösätta andra satsningar. Båda två har idag bara bloggen som en sidoverksamhet.

Kissie däremot har bara bloggen. Bakom sig har hon ett par mindre lyckade satsningar, bland annat på en onlinebutik på nätet.  Hon är därmed inte alls lyckats utnyttja all sin publicitet som Blondinbella och Kenza har gjort, för att kickstarta sin karriär.

intresset för blogg

Intresset för blogg har minskat enligt Google Trends. Har storbloggarna utnyttjat bloggeran om det skulle ta slut?

Samtidigt som Kissie gör en riktigt bra blogg visar hennes årsredovisning att hennes företag bara har en omsättning på strax över en halv miljon. Med bara bloggen som huvudsaklig intäkt gör det företaget extremt sårbart och man kan undra vad Kissie ska göra här näst för att åter få intresset kring sin person att öka.

Gillar du detta blogginlägg? Tipsa gärna om det på din blogg eller dela det på Facebook!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *