Billiga domäner

Letar du efter riktigt billiga domäner? Då har du kommit rätt. Här listar jag de billigaste domänregistrarerna just nu. Välj en domänregistrar och ta det första steget för att bygga din egen sajt och din närvaro online. Rätt domän är det första steget för att lyckas på internet.

Hitta billiga domäner hos Starta-blogg

En domän kan man köpa hos en domänregistrar. Många webbhotell erbjuder den här tjänsten. Jag rekommenderar ofta att man köper webbhotelltjänster och domän hos samma aktör. Det gör det enklare när man ska publicera sin webbsida (man slipper flytta domänen) och det blir smidigare rent administrativt. 

Om man letar efter billiga domäner ska man hålla ögonen öppna efter kampanjer, rabatter och reor. Det är inte ovanligt att webbhotellen erbjuder .se-domäner (och andra toppdomäner) till riktigt bra priser. Det handlar ofta om ett rabatterat pris under år 1 som kund, sen förnyas domänen till fullpris andra året och alla år därefter. 

I listan nedan hittar du kampanjer från webbhotellsföretag och domänregistrarer. 

Billigast domäner: Lista

Strato domän

Strato

Hos domänregistraren Strato hittas de vanligaste och mest använda TLD:erna. Bland annat .se, .org, .nu, .net och .com. På hemsidan söker du på ditt önskade namn för att se om den är ledigt. Du kan köpa båda webbhotellpaket och domäntjänster hos Strato. Beställer du webbhotell ingår 1 domän – oavsett paket. 

Strato är just nu den billigaste domänregistratorn. Du får köpa en .se domän för 6 kronor första året. Vid förnyelse kostar domänen 90 kronor om året.

Läs mer & Beställ

Loopia

Loopia

Det svenska webbhotellet Loopia är en populär domänregistrar. De erbjuder såklart .se, men även en lång rad andra toppdomäner. Sök på lediga namn via deras hemsida.

Loopia har även hostingtjänster och är registrerade hos internetstiftelsen. 

Läs mer & Beställ

Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting

Miss Hosting är ett omtyckt hostingöretag med svenska rötter. Hos leverantören kan man köpa domäner, men även webbhotell, e-posthosting, servertjänster och mycket mer. Sök bland lediga domännamn och välj mellan toppdomäner som .se, .nu och .com. 


Läs mer & Beställ

Inleed

Webbhotellet Inleed fungerar även som domänregistrar. Sök på ditt önskade domännamn via Inleeds hemsida för att se om det är tillgänlgit. De har alla de populäraste domänändelserna och en duktig och tillgänglig support om man skulle behöva hjälp under domänprocessen. 

Läs mer & Beställ

One.com webbhotell

One.com

One.com erbjuder över 300 olika domänändelser – såklart .se och .com, men även .online, .store och .nu. Utbudet är stort och tjänsten är lättanvänd. One.com har återkommande fina erbjudanden till nya kunder – ett av dem är att man får betala ett rabatterad pris för sitt domännamn under det första året. 

Läs mer & Beställ

Simply.com webbhotell

Simply

Simply.com fungerar som både webbhotellsföretag och domänregistrar. Du söker snabbt och smidigt via deras webbsida för att hitta tillgängliga alternativ. Simply.com har återkommande bra erbjudanden på domäntjänster till nya kunder. Det lägre priset gäller år ett, sen får man betala ordinarie pris vid förnyelse årligen. 

Läs mer & Beställ

Vad ska man tänka på när man väljer domännamn?

Att välja rätt domän är avgörande för ens hemsida. Domänen är nämligen hemsidans adress online. Det är den alla besökare skriver in i sin webbläsare och söker på när de googlar. Det finns två val man måste göra när man väljer adress på internet. Man måste välja:

  • Domännamn
  • Toppdomän

Domännamn är själva namnet på din hemsida och toppdomänen är ändelsen på adressen efter punkten. 

Domännamn – välj smart

Om man ska starta en webbsida för sitt företag är ett smart drag att välja samma domännamn som företagsnamn. Då är det enkelt för kunder att hitta företags hemsida och hemsidan fungerar som en reklampelare för företaget online. Om man har sitt företagsnamn som domännamn kan hemsidan även växa tillsammans med företaget. Om man till exempel går vidare från att sälja sopborstar till att sälja städtjänster behöver man inte tänka på att byta domän – så länge företagsnamnet är samma. 

Ska man inte skaffa en domän till ett specifikt företag kan man ha lite mer fantasi. Det är bra om domännamnet avspeglar vad hemsidan erbjuder – men det är förstås inget tvång. Låt bara fantasin sätta gränserna för din nya domän. 

Toppdomän – tänk på vad dina besökare finns

Toppdomän är själva ändelsen på din domän. Vanliga toppdomäner är .se, .nu, .org och .com. Toppdomänen säger ganska mycket om hemsidan. Om en webbsida har en .se-ändelse antar man att sidan i första hand är riktad mot svenska läsare och besökare. Har en webbsida en .no-ändelse antar de flesta besökare istället att sidan är riktad mot norska besökare. 

Alla länder har en egen toppdomän. Det är smart att välja en domänändelse för det land som man främst är aktiv i. Jag rekommenderar nästan alltid att man ska välja .se-som domänändelse om det är möjligt. Det är det bästa valet för svenska hemsidor och bloggar. 

Så köper du en domän: Steg för steg

Så, hur går det egentligen till när man köper en domän? Det är faktiskt väldigt enkelt. 

  1. Domänregistrar: Det första du gör är att välja domänregistrar. Jag rekommenderar Strato för både domänregistrering och webbhotellstjänster – det är det absolut billigaste alternativet just nu.
  2. Välj rätt namn: Sök på det domännamn du allra helst vill ha. Om ditt namn är ledigt kan du välja domän och toppdomän direkt. Om ditt domännamn är upptaget kan du antingen välja en annan toppdomän eller justera ditt namn lite. Lägg till ett extra ord, ändra stavningen lite eller välj ett helt annat namn.
  3. Köp: Lägg din domän i varukorgen och bege dig till kassan. Följ stegen hos din valda domänregistrar.

Vanliga frågor och svar om billiga domäner

Hur mycket kostar en .se domän?

En .se domän kan kosta så lite som 6 kronor första året, vid förnyelse ligger priset vanligtvis på mellan 100 upp till 250 kronor. Pris beror på vilken domänregxstrar man väljer. Du hittar alla domänregistrarer vi rekommenderar, med lägst priser, på vår sida.

Var är bäst att köpa en domän?

Det är bäst att köpa domän hos det webbhotell där man även tänker köpa webbhotelltjänster. Vi rekommenderar följande: 1. Strato 2. Loopia 3. Miss Hosting 4. Inleed 5. One.com.

Vad kostar det att köpa ett domännamn?

Ett domännamn kostar till ordinarie pris mellan 90 och 250 kronor. Många har ett kampanj-erbjudande det första året. Då kan en domän kosta så lite som ett par kronor.

Är domännamn gratis?

Nej, domännamn är vanligtvis inte gratis. Många domänregistrars har ett erbjudande första året man är kund. Ett domännamn brukar då sällan vara gratis, men kan kosta så lite som 6 kronor.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *