Anmäld till TopVisible SEO-kurs WordPress

Nu har jag äntligen tagit mig tid att anmäla mig till en SEO-kurs för WordPress. Jag fick ett bra intryck av TopVisible när jag kom i kontakt med dem i somras och nu känner jag det är dags att ta nästa steg. Jag har anmält mig till deras SEO-kurs WordPress. Syftet är att lyfta min kunskapsnivå och att få diskutera mina tankar och idéer kring SEO med några som verkligen är proffs inom området. Allt för att kunna göra en bättre webbsajt fylld med relevant innehåll för alla er schyssta läsare.

seo wp

SEO-kurs WordPress

Den digitala byrån TopVisible arrangerar sin SEO-kurs för WordPress tillsammans med WordPress-specialister från webbyrån Lika Bra. Att jag väljer att gå en SEO-kurs som är inriktad mot WordPress är givet, eftersom jag enbart jobbar i WordPress. Effekten blir störst och jag kan förhoppningsvis lära mig mest då. Samtidigt är SEO universellt och förmodligen kommer jag att kunna tillämpa det mesta jag lär mig även på andra plattformar.

Vilka delar i SEO-kursen ser jag fram emot?

De huvudsakliga momenten i SEO-kursen för WordPress är sökordsstrategier och praktiskt On-page SEO, det vill säga hur man praktiskt går tillväga för att förbättra sin egen webbsajt.

Sökordsstrategier

Tro det eller ej, trots alla mina artiklar om att driva trafik från Google så har jag ingen strategi kring vilka sökord jag optimerar min sida för. Ju mer jag försökte skapa en strategi, desto mer hämnad blev min kreativitet och lusten att blogga. Det började helt enkelt känns som ett jobb snarare än en webbsajt som var kul att blogga på. Där hoppas jag verkligen att utbildning kan inspirera mig att börja jobba mer strukturerat utan att för den sakens skull förlora min kreativitet.

Konkurrentanalyser av sökord

Jag tror också det kan vara nyttigt för mig att förstå mer om hur man gör konkurrentanalyser. Som jag skrivit tidigare, kan jag ibland lägga hur mycket tid som helst på ett inlägg som jag tycker är fantastiskt, men som sedan inte får någon trafik alls från Google. Likadant är det i andra sidan av spektrumet, ibland kan jag få massor av trafik från Google till inlägg jag skrivit ihop i all hast. Kanske det har mer att göra med konkurrensen inom ämnet än mina inlägg i sig?

SEO-anpassa mina WordPress-sajter

Det praktiska arbetet med SEO på mina WordPress-sajter kommer naturligtvis bli väldigt spännande. Jag hoppas att kunna lära mig lite nytt som jag kan dela med mig av till er läsare i form av ännu bättre artiklar. Sen hoppas jag såklart att kunna ge min egen sida lite boost i rankingen, vilken förhoppningsvis kan leda till lite fler besökare från Google.

seo-kurs wordpress

SEO med hjälp av Yoast är ett av momenten som behandlas i kursen

Har du gått någon bra utbildning du kan rekommendera? Dela gärna med dig!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *