Seven Star webbhotell ett av de snabbaste i Sverige

seven star snabbaste webbhotelletSeven Star AB är ett webbhotell som startades för något år sedan. Kanske tack vare det kan företaget idag stoltsera med att erbjuda sina kunder en av Sveriges absolut snabbaste webbhotellstjänster. Enligt oberoende Webhosting-Benchmark.com är Seven Star det näst snabbaste webbhotellet i Sverige – upp till 10 gånger snabbare än till exempel One.com.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Seven Star har hastigheten som starkaste kort

Det absolut största och viktigaste skälet som talar för Seven Star är hastigheten de levererar. När en besökare går in på din sida så görs en massa anrop till servern där din hemsida ligger. Alla servrar fungerar på ett likartat sätt och genomgår kommandon för att serva en besökare en hemsida.

Dessa kommandon som att vänta på att servern svarar, ansluta till servern, ta emot data från servern och skicka data till servern tar tid. Hur lång tid det tar att göra alla dessa kommandon för en besökare beror bland annat på hur modern och bra teknik som webbhotellet använder sig av.

Det finns tyvärr en rad webbhotell i Sverige som inte har gjort nödvändiga investeringar och fortfarande använder sig av ganska gamla servrar. Så är inte fallet med Seven Star.

Imponerande snabb support

I samband med att jag skrev denna artikel saknade jag lite information. På Seven Stars hemsida finns en chatt och på bara 20 sekunder fick jag en person i chatten som kunde svara på alla mina frågor. Det är riktigt bra, speciellt med tanke på att det var på en lördag och frågorna var av den tekniska karaktären att inte vem som helst skulle kunna besvara dem så snabbt.

Webbhotellspaket där allt innehåll är rätt dimensionerat

Seven Star har alla servrar placerade hos ett större företag i Tyskland som tar hand om drift och underhåll av servrarna. Tysklands centrala läge i Europa gör det perfekt att serva europeiska besökare inklusive oss svenskar. Likt moderna webbhotell som drar nytta av skalfördelar hos större spelare är det generöst med PHP-minne. Alla deras konto innehåller 256 MB minne.

Mängden minne, den stora tillåtna mängden trafik, den snabba supporten, den enkla installationen av WordPress, de attraktiva priserna och det faktum att servrarna står nära Sverige gör Seven Star till ett riktigt intressant alternativ.

Dessutom erbjuder Seven Star hela 100 samtidiga databasuppkopplingar. Det innebär att du kan ha 100 besökare samtidigt utan försämrad hastighet. Det är betydligt mer än de flesta svenska webbhotell.

Jag är förvånad och förundrad – Seven Star hade jag kunnat tänka mig att ha som nytt första hands alternativ för webbhotell.

Webbhotellspaket Seven Star

DELUXE EXECUTIVE SUITE
Utrymme 10 GB 20 GB 50 GB
Trafik 100 GB 200 GB 500 GB
Antal extra domäner 5 st 10 st 20 st
cPanel kontrollpanel tick tick tick
Obegr. antal e-postadresser tick tick tick
PHP & MySQL tick tick tick
Backup varje timme tick tick tick
Telefon- chatt- och e-postsupport tick tick tick
30 dagar öppet köp tick tick tick
Ingen uppsägningstid tick tick tick
Pris per månad

Jag är som ni märkt positiv till 7 Star eller Seven Star. Vad finns det för negativt eller som kan vara värt att fundera på? Till att börja med är informationen på deras hemsida ganska tunn. Det har varit främsta skälet till att jag inte tittat närmare på Seven Star tidigare. Det finns knappt någon information om vad som ingår i de olika paketen, vart de har sina servrar placerade osv.

Inte ens när jag granskar avtalet fanns det information om vart all data förvarades – vilket många gånger är viktigt för slutanvändaren.

En annan sak som är värd att fundera på är Seven Stars korta livslängd. Att som företag ge sig in i en så tufft konkurrensutsatt marknad är inte lätt och risken finns alltid för konkurs. Enligt Seven Stars senaste årsredovisning gjorde man en liten vinst 2013 på 49 000 kronor, men å andra sidan stod personalkostnaderna endast för 13 000 kronor. Det är naturligtvis inte hållbart i längden och därför måste jag granska detta bolag ytterligare innan jag rekommenderar det.

Ägaren av Sven Stars driver även företaget IM Solutions specialiserat på sökmotoroptimering och internetmarknadsföring. Företaget går med vinst och som ensam anställd plockar Seven Stars ägare ut lön där. Det är sedan upp till var och en att avgöra om man vill ha sin hemsida hos ett enmannaföretag eller inte? Lyckas Seven Star kan mycket väl jag komma att bli kund i framtiden.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Ann J skriver:

  Hej,
  Dessvärre verkar de inte ägna många minuter åt att få allt att fungera. La över en domän för att testa för 2 månader sedan (början av maj, nu början på juli). Står fortfarande som väntande. Dvs jag kan inte börja bygga webbsidan. Chatt – står hela tiden som offline. Har skickat ett par mejl – inget svar på flera veckor. Stått i telefonkö – ja väldigt länge och lyssnat på halvrisig musik – men ingen support. Vänd er till annan firma för ni kommer inte ens igång.

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Ann,

   det var tråkigt att höra. Har du testat att ringa telefonnumret som står på deras hemsida? Företaget har bara en anställd enligt senaste årsredovisningen. Det är alltid riskfyllt och vid tex sjukdom vet man inte om företaget fungerar. Det jag skrev 2015 gäller fortfarande:

   ”Ägaren av Sven Stars driver även företaget IM Solutions specialiserat på sökmotoroptimering och internetmarknadsföring. Företaget går med vinst och som ensam anställd plockar Seven Stars ägare ut lön där. Det är sedan upp till var och en att avgöra om man vill ha sin hemsida hos ett enmannaföretag eller inte? ”

   ”Det är naturligtvis inte hållbart i längden och därför måste jag granska detta bolag ytterligare innan jag rekommenderar det.”

 2. Niclas skriver:

  Hej! Det var en trevlig artikel att läsa. Som egenskap av ägare av Seven Star AB kan jag meddela att vi skyndat väldigt långsamt i vår utveckling men siktar på längre sikt att bli ett medelstort webbhotell i Sverige. Vi satsar mycket på gedigen support och idag har vi en del inhyrd personal vilket inte syns som personalkostnad i årsredovisningen. Från och med 1:e januari 2015 börjar vår första ”egna” anställd förutom mig själv. Kan också meddela att vi har en helt ny webbplats på gång varav utveckling av befintlig webbplats blivit lidande. Däremot finns alltid vår snabba support tillgänglig på chatt. Välkommen att följa vår resa framåt! Hälsningar Niclas, Seven Star AB

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Niclas,

   tack för ditt förtydligande och kul att ni expanderar! Ser fram emot att se hur ni utvecklas, det ser lovande ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *