6 saker ingen berättar för dig om att blogga

Blogglivet verkar vara en dans. Bloggarna lever glamorösa liv och tjänar bra med pengar på sina blogga. Eller? Här är 6 saker som ingen berättar för dig om att blogga.

 1. om att bloggaDu mesta du skapar bryr sig ingen om

Du kan lägga timmar på att skriva ett bra blogginlägg. Men troligtvis kommer ingen att kommentera inlägget och efter ett par månader är det helt bortglömt. Starta-Blogg har fått cirka 200 kommentarer och har över 300 publicerade blogginlägg…

2. Du kommer bli som en narkoman

Hur många besökare har jag nu? Hur många besökare är det på min blogg nu? Hur många besökare hade jag igår?  Bloggstatistik är som ett gift. Varje gång du slår ditt besöksrekord får du en kick. Problemet är att du kommer söka efter kickar hela tiden och spendera allt för mycket tid på att kolla på din bloggstatistik

3. Ditt liv kommer att kretsa kring din blogg

Tanken är kanske är bloggen ska kretsa kring ditt liv. Oftast blir det tvärtom. Ditt liv kretsar kring din blogg. Uppdatera. Svara på en kommentar. Skriva ett nytt inlägg. Sätta mål. Vad borde jag göra för att få fler besökare?  Till slut börjar du planera ditt liv kring din blogg.

4. Dina vänner och familj kommer att trötta på dig

För dig är bloggen ditt liv och du har valt att dela med dig av ditt liv på din blogg. Det valet har dock inte dina vänner och familj gjort. De kommer att tröttna på att du ska ta tusen bilder varje gång ni ses och på att bli uthängda på bloggen.

5. Dina vänner kommer att vilja ha del av din framgång

Ingen av dina vänner kommer att vara med och betala kostnader du har för din blogg. Däremot om du skulle börja tjäna pengar på din blogg kommer de vilja ha del av din förtjänst. ”Kan inte du bjuda?” och ”du tjänar ju så mycket pengar på att blogga” kommer att höras…

6. Du blir en slagpåse

I samma sekund som du väljer att publicera en blogg kommer alla internettroll fram. Bara för du är en offentlig person tror de att de får kommentera och säga vad som helst till dig. Var beredd på att få höra både de ena och det andra.

 

Vad har du för egen erfarenhet? Vad finns det för andra problem som bloggvärlden talar tyst om?

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Palle skriver:

  Haha
  Visst känner mam igen lite av det där, men det är mest nyfikenhet när man är ny. Sedan balanseras det med allt annat.

  Har sluppit troll vilket jag är glad för.

  Tack för kul inlägg.

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Tack Palle! Det är mest roligt att blogga och jag har nog faktiskt sluppit troll jag med. Men tror unga tjejer är en mer utsatt grupp än oss två :) Nyfikenheten fortsätter även när man inte är ny bloggare kan jag lova :O)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *