Dölja affiliatelänkar – Prettylink WordPress plugin

Vill du dölja affiliatelänkar på din blogg? Jobbar du med affiliate så känner du förmodligen till fenomenet. Dina affiliatelänkar  och sponsrade länkar ser ut som rena grekiskan när dina besökare för musen över länken – något som leder till att färre klickar på länken. Det finns lösningar på detta problem. Ett WordPress plugin/tillägg som döljer affiliatelänkar och dessutom sparar dig mycket administration med dina affiliatelänkar/sponsrade länkar.

Dölja affiliatelänkar med Prettylink

dölja affiliatelänkar

Vill du dölja affiliatelänkar är lösningen Pretty Link WordPresstillägg som enkelt installeras på din WordPressblogg. Vad detta plugin gör är att skapa en sida på din blogg eller hemsida som automatiskt länkar vidare med dina affiliateuppgifter. På Starta-Blogg använder jag Pretty Link, som är ett gratis plugin för WordPress.

Till exempel använder jag www.starta-blogg.se/loopia för min affiliatelänk till Loopia. Det är en snygg lösning som gör att fler klickar på mina affiliatelänkar, samtidigt som jag försäkrar mig om att jag får betalt om någon köper någon via mina länkar. Pretty Link WordPresstillägg visar också statistik på hur många som klickat på dina länkar – vilket gör att du enkelt kan ha statistik tillhanda utan att logga in på affiliatenätverken hemsidor.

Pretty Link WordPresstillägg döljer affiliatelänkar

Pretty Link WordPresstillägg tar bort dessa fula adresser

Enkelt hantera dina sponsrade länkar

Har du likt jag massor av affiliatelänkar till samma annonsör? Har du funderat på vad som skulle hända om annonsörens målsida ändras eller om affiliateprogrammet förändrade sina länkar? No worries, med Pretty Link kan du ändra alla dina länkar snabbt på ett ställe. Det sparar dig tid, ökar dina möjligheter att hålla dina affiliatelänkar uppdaterade och således tjäna mer pengar helt enkelt. Sedan jag började använda mig av Pretty Links har mitt affiliateliv förenklats och jag kan lägga mer tid på det jag tycker om – att skriva inlägg om hur du gör din blogg till den bästa bloggen!

Dolda affiliatelänkar = tjäna mer pengar på bloggen

Att dölja dina affiatelänkar ger dig flera viktiga fördelar, den viktigast är att du kan tjäna mer på de olika affiliateprogrammen du använder på din blogg. Med WordPress plugin Pretty Link får du ett par olika fördelar:

  1. Dolda affiliatelänkar innebär att du kommer att tjäna mer
  2. Din hemsida ser snyggare ut
  3. Du kan hantera fler affiliateprogram, tack vare det enkla gränssnittet i PrettyLink.
  4. Du får statistik på varje klick, någon som kan stödja dig med din affiliatemarknadsföring och i arbetet med att optimera dina intäkter
  5. Du justerar alla dina affiliatelänkar från en sida
  6. Det går snabbt att omrikta dina affiliatelänkar från ett affiliatenätverk till ett annat affiliatenätverk om villkoren är bättre där.

Lär dig dölja sponsrade länkar

Du hittar en instruktionsfilm om hur du använder Pretty Link och sedan är det bara att sätta igång att dölja affiliatelänkar. Om du inte redan använder dig av affliatelänkar så sätt igång med detsamma, vi har tidigare sammanställt en lista på olika affiliatenätverk. Det finns ingen anledning till varför du inte ska börja tjäna pengar på din blogg. Genom att dölja affiliatelänkar kan du dessutom tjäna lite extra.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Therese skriver:

    Superbra tips skall sätta igång och testa :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *