7 tips för att komma på vad du ska blogga om

Att komma på vad du ska blogga om kan ibland vara svårt. Alla bloggare har dippar och dalar, både när det gäller inspiration men också motivation.  För att minska risken för att bloggen blir helt lämnad till sitt öde när motivationen faller finns det ett par enkla knep för att göra det så enkelt som möjligt att komma på vad man ska blogga om. Det är om det jag ska försöka tipsa om i detta blogginlägg.

1. Få inspiration till bloggen på Instagram

Instagram är ett perfekt medium för inspiration. Gå igenom influencers flöden och händelser för att se vad de lägger ut just nu. Det kan handla om nya trender inom mode och inredning, aktuella händelser i Sverige eller världen, eller kanske snackisar inom populärkulturen. Många bloggare är mer aktiva på Instagram under sin vardag och lägger sedan ut det bästa på sina bloggar. Inspireras av andras vardag för att hitta roliga saker att blogga om.

2. Få inspiration på Pinterest pinterest inspiration att blogga om

Det sociala nätverket Pinterest är ett grymt ställe för att bli inspirerad. Det är visuellt, det går snabbt att hitta vad man letar efter och det finns hur mycket intressant som helst.

Följ andra personer som har samma intresse som dig och du kan vara säker på att du får de mest fantastiska grejer i ditt flöde.

Starta ditt eget Pinterestkonto och glöm inte bort att följa Starta-Blogg på Pinterest.

3. Hitta bloggidéer på Twitter

vad kan du blogga om från twitter

Twitter är definitivt inte lika inspirerande som Pinterest, men det betyder inte att du inte kan hitta bra uppslag för bloggidéer här med.

Du kan följa intressanta personer som sprider intressant material. Helt säkert hittar du förr eller senare något intressant uppslag som du kan blogga om.

Du kan också se vilka aktuella ämnen som flest twittrar om på Twitter. Det ger dig en bra bild av vad som intresserar många just nu – kanske även dina bloggläsare är intresserade av dessa ämnen?

Givetvis bör du följa Starta-Blogg på Twitter.

4. Ha återkommande blogginlägg

Att ha återkommande blogginlägg är en trygghet i sig, man vet att det finns ett par blogginlägg varje vecka eller månad som man ska skriva.

Det kan till exempel handla om att sammanfatta månaden som gått. Då kan man till exempel lyfta de mest lästa blogginläggen under månaden. Det är ett enkelt inlägg att skriva som dessutom kan skapa ny trafik till redan populära inlägg. Det skapar även ett fint aktiv på bloggen som man an gå tillbaka till och få inspiration av till nya blogginlägg – det kanske finns ämnen som behöver följas upp eller blogginlägg som behöver fräschas upp?

5. Vad har du för problem/utmaningar ?

Hur kom jag igång med min bloggs nyhetsbrev? Hur gjorde jag för att få fler besökare? Varför tjänar jag så lite på min blogg? Vilken design är snyggast på en WordPressblogg?

Saker som jag har haft problem eller utmaningar kring har helt säkert även mina läsare. Har jag tyckt det varit svårt att få igång ett nyhetsbrev så finns det säkert en hel del av mina läsare som har tyckt samma sak. Därför borde jag skriva om det och på det sättet hjälpa mina läsare. Man är sällan ensam om sina problem.

Samma sak är det kring allt i livet. Har du precis fått ett jobb? Hur gjorde du där och hur kan du hjälpa dina läsare att uppnå samma framgång som du gjort? Fick du bra betyg i skolan? Har du en pojkvän? Är du bra på något? Utgå från vad du har haft för problem och hur du har löst det – det finns helt säkert ett par av dina läsare som sitter med exakt samma problem just nu och som skulle bli otroligt tacksamma för din hjälp.

6. Blogga om aktuella händelser

Försök att blogga om aktuella händelser och försök gärna sätta din egen twist på det.

 • Hur hanterar du pandemin? Tips på sköna mys-kläder att ha på sig hemma. Bästa serierna på Netflix för fredagskvällar i soffan. Hur arbetar man effektivt hemma?
 • Har någon kändis precis gift sig? Hur skulle du klä dig på deras fest? Hur tror du att deras inbjudningskort såg ut?
 • Snöar det ute? Hur är man snygg i vinterkläder? Bäst snölekar utan att bli blöt. Bästa myskläderna för hemmakvällar.
 • Recensera den senaste snackisen På Netflix! Vilken serie på Netflix snackar alla om just nu? Recensera den och tyck till om allt från story till skådespeleri och casting.

7. Hjälp att komma på vad du ska blogga om

Det finns flera blogginlägg på Starta-Blogg.se med inspiration och tips om vad du kan blogga om. Har du svårt att komma på vad du ska blogga om bör du definitivt ta dig en titt.

Jag hoppas att detta har hjälpt dig att komma på vad du ska blogga om. Tipsa gärna dina läsare om detta blogginlägg :)

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. bearberry1 skriver:

  Bra tips med rss läsaren, en sån skall jag fixa men vilken är bäst till windows 10?

  Finns så mycket kreativt man kan göra och Pinterest är alltid intressant sen kan man ju ta kameran och fotografera såsom små detaljer hemma eller ute i naturen och skriva om.

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej,

   använder inte själv RSS-läsare för närvarande, men NewsFlow ska vara riktigt bra och gratis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *