Kissie – så tjänar Sveriges bästa blogg pengar

Alexandra Nilsson aka Kissieen av de absolut största bloggarna i Sverige. Här är historien om varför Kissies växt till att bli en av de bättre och mest populära bloggarna i Sverige och hur hon gör för att tjäna pengar.

Kissie – framgången kom inte gratis

Alexandra började blogga under namet Kissies i tonåren. Bloggstilen va spreti, men med mycket attityd. Kissie gav ett intryck av att vara en ytlig och utseendefixerad person som tog till vara varje chans att dela ut en verbala smocka åt höger och vänster.

Många upplevde den unga bloggerskan Alexandra ”Kissie” Nilsson som provocerande. Nidfilmer  och elaka kommentarer om Kissie började snabbt sprida sig på internet.

Kissie blogg

Kissie blogg

Uppmärksamheten var dock tacksam för Kissie, vars besökarantal sköt i höjden. Framförallt var det tjejer i yngre tonåren som lockades av Kissies raka och ärliga ton. Men minst lika många var de som störde sig på Kissie och kanske i hemlighet var avundsjuka på henne.

Kissies.se idag

Kissies blogg är idag, om inte Sveriges största blogg, så en av de största. Hon har lyckats hålla uppe intresset kring sin person genom att ha ett aktivt festliv, resa världen över, flertalet plastikoperationer inklusive silikonbröst och genom att umgås med alla möjliga halvkända personer.

Därför är Kissie Sveriges bästa bloggerska

Framförallt ligger det åtskilliga timmar av hårt arbete bakom bloggsuccén Kissie. Alexandra uppdaterar sin blogg flera gånger om dagen. Hennes språk är rakt på sak och väldigt tilltalande.

Hon är en härlig tjej som inte haft en lätt resa mot bloggtoppen. Hon har inte alls accepterats på samma sätt som Blondinbella. Det är nog det som lockar så många läsare, Kissie är en helt vanlig tjej som  kämpat med dåligt självförtroende och självbild precis som de flesta andra tonårstjejer.

Hon har byggt upp allt på egen hand och har har haft en stark drivkraft att bli något.

Kissie är en ikon för yngre tjejer

Nu har hon blivit något, en ikon för yngre tjejer och en hyfsat framgångsrik affärskvinna. Samtidigt har hon aldrig lämnat marken.

Kissie står stadigt på jorden och känner inte att hon behöver skryta eller vara fröken duktiga ala Blondinbella.  I Kissies sällskap behöver du aldrig själv känna dig dålig. Hon gör misstag som alla andra, ligger bakfull och mår dåligt, har problem vännerna och svårt att ha långvarig vänskapsrelationer.

Hon är precis som vem som helst av oss och hon försöker aldrig framstå som om hon var en bättre person än alla oss andra. Det är det som jag tror gör Alexandras blogg så läsvärd och Kissie så älskvärd.

Hårt arbete bakom succén för Kissies.se

Det är också hårt arbete bakom bloggframgången. Kissies uppdateras flera gånger dagligen, Alexandra anstränger sig verkligen för att hela tiden göra roliga saker som ska vara roliga att läsa om. Samtigt är hon väldigt duktig på att skriva utan onödiga krusiduller.

Hon är också grym estetiskt och extremt nogrann. Med känsla för detaljer jobbar hon dagligen med det visuella intrycket av bloggen.

Så drar Kissie in pengar på bloggen

Intäktsmässigt genererar hennes blogg pengar från flera källor som du också kan tjäna pengar på.

Tipsar om kläder och smink

Kissie tipsar mycket om kläder och smink. Genom snygga kollage får hon många av sina följare att köpa saker som hon tipsar om. Att göra ett kollage är enkelt och tar bara några minuter att klistra in på sin blogg. Vips så får man ett snyggt blogginlägg som genererar pengar. Man får ungefär 10 – 20 % varje gång någon köper något man tipsar om så om någon handlar för 1000 kronor så får Kissie 100 – 200 kronor. Du kan själv tjäna pengar på  kollage hos Blogfame.

Använder annonser

Kissie använder sig av världens största reklamnätverk Google Adsense. Det är tillåtet att lägga upp 3 Adsense-annonser per sida och de genererar pengar varje gång någon klickar på annonsen. Vad Kissie tjänar beror på vad annonsören betalar, men det kan variera mellan 1 krona upp till 20 kronor per klick. Du kan själv tjäna pengar på annonser från Adsense.

Kissie använder sig av något som kallas affiliatenätverk. Det innebär att man får provison varje gång man bidrar med försäljning till det företaget ( tex Nelly eller Bubbleroom). Man kan själv välja om man vill ha annonser till företaget eller om man vill ha vanliga länkar i text som man skriver. Kissie tjänar ganska mycket pengar på det. Du kan också tjäna pengar på att bidra med försäljning genom Tradedoubler.

Sponsrade blogginlägg

Kissie använder sig också av sponsrade blogginlägg. Det innebär att hon får en viss summa pengar för att nämna företag i sina blogginlägg. Företag betalar idag ganska bra för sponsrade blogginlägg, oftast flera hundra kronor upp till tusentals kronor om du har en stor blogg som Kissies. Du kan också tjäna pengar på att skriva sponsrade blogginlägg via Blogvertiser.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *