Hur fungerar Twitter? Så här blir du kung på Twitter

Twitter är ett av de mest populära social nätverken där miljontals diskussioner tar plats varje dag. Oavsett om du är en privatperson eller en representant för ett företag så bör du absolut vara med i flödet. Vi berättar hur du ska göra för att bli en kung på Twitter.

Vad är Twitter?

Twitter är ett socialt diskussionsforum där du skickar ut små korta meddelande på maximalt 140 tecken. I korta drag kan du använda Twitter för att tjäna pengar på dina relationer, ditt nätverk och uppmärksamheten du får från andra. Det är bland annat det som gjort Twitter till ett av de snabbast växande sociala nätverken.

Hur fungerar Twitter?

Hur fungerar Twitter? Du kan prenumerera på att följa andra personers tweets och andra människor kan prenumerera på att följa dina tweets. Dina tweets kan högst vara 140 tecken och kan antingen vara:

 1. Ett helt nytt meddelande av dig
 2. En re-tweet, ett meddelande någon annan skrivit som du väljer att sprida till dina följare
 3. Ett citat – ett meddelande någon annan skrivit som du väljer att kommentera/lägga till information till

Så använder du Twitter på bästa sätt

Ok, vet du hur Twitter fungerar är det dags att använda Twitter på bästa sätt. Uppmuntra alltid dina följare till att delta i konversationen: Istället för att bara nämna rubriken på ditt senaste blogginlägg ”Så tjänar du pengar på att blogga” så ställer du en fråga ”Tror du att det går att tjäna pengar på att blogga?” och sedan länken till ditt senaste blogginlägg.

Om ett inlägg eller tweet skapar mycket uppmärksamhet och många kommenterar den så berätta det för dina andra följare, typ ”Verbalt slagsmål pågår just nu om det går att tjäna pengar på att blogga, vems sida står du på?” och sedan länk till inlägget.

Lyssna – inte bara prata

Ibland kan det vara värt att fråga eller uppmana ditt nätverka att dela eller sprida dina tweets. Uppmaningar såsom re-tweeta gärna eller sprid gärna vidare till ditt nätverk fungerar bättre än man kan tro.

Det är viktigt att inte översälja sig själv på Twitter, då tröttnar folk lätt på dig och slutar läsa dina tweets eller till och med slutar följa dig. Det kan till och med skada ditt varumärke. Det handlar om en balans, skapa värde för dina följare och att uppfylla ditt syfte med att vara aktiv på Twitter. Hur skulle Twitter fungera om alla bara tänkte på sig själva?

Öka din kundfokus med Twitter

För dig med en verksamhet är Twitter ett utmärkt ställe att utöka din kundfokus, kommunicera med kunder och få feedback angående din hemsida/verksamhet/produkter. Genom att utnyttja Twitter på rätt sätt kan du snabbt skapa värde för din verksamhet genom att bland annat:

 • Få snabb feedback från dina kunderhur fungerar twitter
 • Köra kampanjer och riktade erbjudande direkt till dina mest lojala kunder
 • Fråga  dina kunder och få snabb återkoppling
 • Rekrytera och nyanställa via Twitter
 • Bygga upp och öka värdet av ditt varumärke
 • Driva trafik till din hemsida från Twitter
 • Snabbt sprida information om nya produkter
 • Marknadsföra events du anordnar
 • Uppmuntra kunder att berätta om er för andra om de är nöjda
 • Hur fungerar Twitter för olika delar av ditt företag? Marknad, VDn, inköp, ja alla kan dra nytta av Twitter.

Hur fungerar Twitter för dig? Dela gärna med dig om hur du använder Twitter!!!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *