Har du tid för en blogg ?

En fråga man måste ställa sig innan man startar en blogg är; har jag tid för en blogg?  Frågan är viktig att ställa sig dels för att bloggandet inte ska vara något som leder till frustration, men också så att man kan avgöra om man ska köra på en gratis bloggportal eller investera i en egen webbadress till bloggen.

Frågor att ställa innan du blir en bloggare?

  • Är jag beredd att ta mig tid för en blogg?
  • Varför vill jag ha en blogg?
  • Vad är mina drivkrafter till att ha en blogg?
  • Vad ser jag för eventuella hinder till att jag inte kommer att kunna blogga regelbundet?
  • Vad skulle jag kunna få ut personligen av att blogga?
  • Vad skulle andra kunna få ut av att jag bloggar?
  • Hur mycket tid för en blogg är jag beredd att avsätta dagligen/veckovis/månadsvis?
  • Vad är alternativkostnaden? Det vill säga vad för något annat kul hade du kunnat använda tiden du kommer att blogga till?
tid för en blogg

Har du tid för en blogg?

 

Testa om du har tid för en blogg

Som tips för att testa dig själv är att registrera en blogg på WordPress och testa att blogga under en månad. En tips är att blogga under inställningen “private”, dvs så endast du kan se dina bloggpost, skulle du bestämma dig att blogga vidare sen och bygga en stor blogg kan du sedan återanvända dina tidigare inlägg och göra dem publika på din nya blogg. Det kommer att spara dig tid och dessutom förr eller senare får alla bloggare en svacka. När motivationen tryter eller när man helt enkelt inte har tid för en blogg är det ganska skönt att ha några färdigskrivna inlägg att kasta upp på bloggen. I alla fall efter att ha ”provbloggat” i en månad bör du kunna besvara frågan: Har jag tid för en blogg?

Ta tid att utveckla dig själv och din blogg

Innan du börjar blogga bör du fundera igenom de åtta frågorna ovan och dokumentera dina svar. Följ sedan upp frågorna en gång i månaden eller en gång i kvartalet och utvärdera. Stämmer det du trodde, har du samma tankar som när du började blogga, hur har du utvecklats osv. Kanske det rent av kan bli ett återkommande inslag på din blogg där du delar med dig för dina läsare. Att ta sig tid och blogga handlar inte primärt om du har tid för en blogg eller ej. Istället bör du se frågan i ett större perspektiv – har du tid för att utveckla dig själv? Är svaret ja, så är bloggen en bra kanal och ja, då har du tid för en blogg!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *