8 starka skäl till att ha en epostlista 2015

Varför ska du ha en epostlista 2015?personligt nyhetsbrev

Det finns flera, men oftast kommer det tillbaka till att pengarna finns i epostlistan.

Att kunna tjäna pengar på sin passion låter väl inte helt fel? Vem skulle inte vilja kunna försörja sig på att blogga om sin passion?

Epostlistan spelar en viktigt roll i sammanhanget och nu ska jag berätta varför – 8 starka skäl till att ha en epostlista!

Det finns tusentals bloggar, men hur många av dem skickar ut personliga meddelande till sina följare?

Varför ska du ha en epostlista?

1. Du når dina läsare

När du bloggar, har du en passiv roll i att få folk att besöka din blogg. Du kanske publicerar ett par blogginlägg i veckan och delar din inlägg i sociala medier – där kanske någon i bästa fall ser det.

Med en epostlista ändrar du spelet!

Helt plötsligt har du möjlighet att aktivt kontakta dina läsare för att berätta att du skrivit något spännande på din blogg.

Och vet du vad?

Studier visar att fler öppnar sina epost nu när mailen är tillgänglig i mobilen. Så ja, du kan verkligen nå dina läsare.

2. Målgruppen är fokuserad

Företag spenderar årligen hundratals miljarder på att försöka segmentera sina kunder för att skicka riktade erbjudande.

Med en epostlista har du möjligheten att få en fokuserad målgrupp som inte behövs segmenteras ytterligare.

Har du en träningsblogg och en epostlista på bloggen? Ja då är prenumeranterna intresserade av träning.

Har du, likt mig, en blogg om att starta en blogg? Ja, då är prenumeranterna intresserade av att starta en blogg eller att blogga.

Men andra ord, man har en bra uppfattning och idé om vad prenumeranterna är intresserade av, vilket gör att man kan göra mycket skräddarsydda utskick.

3. Epost är personligt

Ett blogginlägg publicerat på nätet är till för alla. Ett mail riktad till dig, är bara till för dig. Eller i alla fall kan du bygga dina utskick på den känslan.

Dina utskick ska vara personliga, de ska få prenumeranten att känna sig utvald och att du levererar exklusiv information som de bara kan få tag i via dina utskick.

4. Du kommer att tjäna mer pengar

Du har en fokuserad målgrupp som du skickar ut personliga epost till = du kommer att tjäna mer pengar. Pengarna ligger i din epostlista och det är genom den du har möjlighet att lättare tjäna pengar.

Jag har tidigare länkat till en artikel på Forbes som visar på att folk lättare tar köpbeslut om de klickar sig vidare från något de läst i epost. Det vill säga, skulle du släppa t.ex. en ebok i framtiden så är det troligt att du hittar dina första köpare bland dina prenumeranter på epostlistan.

5. Nyhetsbrev är mätbart

Nyhetsbrev är extremt mätbart. Du får statistik på vem som öppnar din epost, vem som klickar på länkar och hur lång tid de spenderar på din blogg. Det gör att du enkelt kan experimentera och testa vad dina mest trogna läsare är intresserade av.

Ofta är det en bra taktik att fokusera på det material din kärngrupp gillar, då kommer också din kärngrupp att växa.

6. Du får mer bloggtrafik

Varje mail du skickar ut till din epostlista är en påminnelse om att du finns!

Det finns tusentals bloggar, men hur många av dem skickar ut personliga meddelande till sina följare?

Faktum är att när jag skickar ut mitt nyhetsbrev så får jag alltid liten ökning i trafiken till min blogg. Statistiken på Google Analytics visar också att det verkligen är personerna på min epostlista som är mest intresserade av innehållet på min blogg. De spenderar mest tid på min blogg av alla mina besökare och läser flest blogginlägg. Dessutom drar de sig inte för att lämna en kommentar på bloggen.

Du får alltså inte bara mer bloggtrafik, du får intresserade och engagerade läsare!

7. Du skapar något för framtiden

Bloggar kommer och går, men epostlistan består! Folk följer inte nödvändigtvis din blogg för att de gillar din blogg, minst lika ofta handlar det om att de gillar dig!

Det innebär att du, med epostlistan ger dina läsare en chans att hänga med dig på nya projekt du ger dig ut på.

8. Det är gratis att komma igång

Jag använder Get a Newsletter för att skicka mitt nyhetsbrev. Det är en svensk tjänst för att bygga epostlistor och skicka nyhetsbrev. Det bästa är att det är gratis att skicka nyhetsbrev om du har under 100 prenumeranter.

Det gör det möjligt för dig att testa dig fram och se om det är något för dig.

För jag tror… att börjar du inte att bygga på din epostlista nu, så kommer du att ångra dig i framtiden att du inte startade tidigare…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *