Bra bokföringsprogram för bloggare

Bokföringsprogram är något som får de flesta av oss att känna en våg av obehag. Usch va tråkigt tänker du kanske till och med? Men är du en bloggare som vill starta ett eget företag? Vill du inte betala för att låta någon annan göra bokföringen åt dig? Ja, då är svaret enkelt: Enligt lagen måste alla företag bokföra och varför inte sätta igång och titta på vilka alternativ du har.

Har du inte redan startat ett företag? Kolla då om hur du kommer igång och starta ett eget företag.

Som du säkert vet startade jag en Starta-Blogg för mer än två år sedan. Min ambition från början var redan klar. Det skulle bli en ledande webbplats inom sin nisch och jag skulle bygga ett företag kring sajten. Kort efter att jag startade webbplatsen var jag också igång med mitt eget företag.

bokföringsprogram

Bokföringsprogram

När man startar ett företag så tänker man kanske inte alltid på allt det administrativa som krävs för att ha ett företag. Bokföring är en sådan grej. För att göra det lätt för sig är det viktigt att ha ett bokföringsprogram. Det kan vara online eller ett program som du installerar på datorn. Syftet är att förenkla bokföringen för ditt föreag.

En stor fördel med bokföringsprogrammet är det sammanfattar registrerad data och skapar rapporter. Du kan till exempel dra ut en resultatrapport, balandsrapport eller momsrapport. Risken för fel minskar också med ett bokföringsprogram. Det beror på att du måste balansera kredit och debit varje gång du registrerar en verifikation.

På grund av nationella lagar och regler är ofta bokföringsprogram utvecklade för enskilda länder. Det finns oftast väldigt många funktioner i ett bokföringsprogram, men som bloggare är det snarare ett enkelt bokföringsprogram med få funktioner som man är ute efter. Ett molnbaserat bokföringsprogram är oftast att föredra. Det är oftast billigare och du kan komma åt det med vilken dator eller mobil som helst.

Några populära bokföringsprogram för bloggare är Visma eEkonomi, e-conomic, Speedledger e-bokföring och Bokio. De är samtliga molnbaserade bokföringsprogram och är förhållandevis enkla. En bra sajt för att lära sig mer om bokföringsprogram och hitta det som är bäst för just ens egen situation är http://www.bokforingsprogram24.se. När du provar bokföringsprogram så tänk på att du oftast kan testa programmen gratis ett tag, men efter ett tag börjar det kosta. Det ska du naturligtvis göra, men glöm inte att det oftast tar ett tag innan man lär sig bokföringsprogram.

 Har du något bra tips på ett bokföringsprogram du gillar? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Emelie Wass skriver:

    Fortnox är ett molnbaserat bokföringsprogram med olika lösningar för både stora och små företag.
    Jag jobbar dagligen med Fortnox och kan rekommendera det.

  2. FIT by Emma Hå skriver:

    Jag använder Zervants gratisversion =) Funkar toppen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *