Välj ämne för din blogg – inspiration och tips

Ett av de viktigaste valen är att välja ämne för din blogg. För att bloggen ska vara intressant för omgivningen och kunna locka läsare tror jag det är viktigt att hitta en röd tråd för din blogg. Jag brukar skilja på dagboksbloggar och ämnesbloggar. Skillnaden är att en dagboksblogg kretsar kring dig som person medan en ämnesblogg krestsar kring ett specifikt ämne såsom denna blogg, som kretsar kring att blogga.

DU är den enda som kan välja ämne för din blogg !

Det är viktigt att komma ihåg att du är den enda som kan välja ämne för din blogg. Det är bara du som vet var din passion ligger, ämnen som du brinner för, frågor som du vill lyfta upp. Därför kan du bara utgå från dig själv. Jag kan ge dig lite tips på vägen, i bästa fall lite inspiration och ett sätt att strukturera upp ditt tänkande för att hitta vad du din passion ligger och vad du kan blogga om.

Jag säger det återigen: brinner du inte för det du skriver om kommer du inte att ha passionen och uthålligheten att driva din blogg

Hitta dina ämnen med mindmap

Mindmap är ett bra sätt att hitta ämne för din blogg och underkategorier till ämnena. Gör så här:

1. Skriv upp alla intressen du har 

Exempel: För mig hade det varit: Blogga, fotboll, ekonomi, resa, karriär och personlig utveckling

2. Skriv varje intresse du har i mitten på ett A4-papper. Fyll på pappret med intressanta underkategorier till ditt intresse.

Exempel: Om jag valt ekonomi: privatekonomi, aktier, fonder, spartips, slösatips

3.  Gör likadant för alla dina intressen du har kommit på i punkt 1.

4. Jämför och fundera på vilket som känns roligast för dig!

Hur tänker jag när jag väljer ämne för mina bloggar?

Ha i åtanke är att vissa ämnen kanske växer fram medan du skriver. Vidare så beror det mycket på tur och att tajming om bloggen ska dra till sig stor publik. Därför tänker jag att jag kommer driva 3-5 bloggar inom ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Med tiden kommer det att visa sig vilken av bloggarna som jag får energi av att sköta (snarare än att bloggen tar energi från mig) och jag kommer också märka vilka av bloggarna som har en tillräckligt stor läsarskara för att det ska vara värt att fortsätta med.

I dagsläget tänker jag mig bloggar inom följande ämne:

1. Hur man startar upp en blogg

2. Hur man startar upp ett företag

3. Man stil (kläder, livsstil etc.)

4. Affärsresenären

5. Stockholm guide för turister (fokus nattliv och mat)

6. Karriär

7. Högskoleprovet

Välj ämne för din blogg

Hur innehållet kommer vara återstår att se, men jag kan se tydliga expansionsmöjligheter med samtliga något jag kommer berätta mer om i nästa blogg inlägg. Lycka till när du väljer ämne för din blogg!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *