Dags att bli en thought leader…

Starta-blogg har kommit till en ny fas. En månad har vi funnits online och innehållet på vår sajt, liksom våra ambitioner har växt. Vi har en välfylld pipeline med högintressanta inlägg, artikelserier och aktuella intervjuer. I takt med att vi tar steg för steg med att utveckla vår sida och sätter målen allt högre har vi nu en uttalad ambition att bli thought leaders inom flera tunga områden.

thought leader

Mark Zuckerberg – en given thought leader. Foto Credit: TechCrunch

Att vara en thought leader

Det finns många tusentals bloggar om IT därute.  För att ens vara av intresse för läsarna gäller det att presentera innovativt material som ligger i framkant av den tekniska utvecklingen. Att vara en thought leader är många bloggars våta dröm och uppnås genom att bygga upp ett stort förtroende hos sina läsare och genom att ha välgrundade åsikter om aktuella ämnen. Som thought leader kan du räkna med att folk delar eller motsätter sig dina åsikter, men att det finns en respekt för dina åsikter oavsett. Det innebär också att du som thought leader kan räkna med att bli citerad eller rent av debatterad på andra bloggar och hemsidor. Typiska thought leaders inom företagsvärlden är BCG och McKinsey som lägger stora summor pengar på att publicera rapporter inom olika ämnen, där de anses ligga i framkant.

Hur kan starta-blogg vara en thought leader

Genom Starta-blogg vill vi vara en inspirations- och kunskapskälla för alla som funderar på att börja blogga eller redan bloggar. Vi vill belysa branschen och lyfta fram goda exempel i syfte att ge både våra egna och era startups en möjlighet att accelerera antalet affärer online. För att kunna leva upp till de högt ställda målen måste vi såväl hålla koll på de senaste coola trenderna, universitetsforskning inom området och framför allt skaffa egen praktisk erfarenhet. Den kombinationen, tillsammans med att allt oftare våga sticka ut vår haka – tror vi kan göra oss till en thought leader.

Thought leaders inom blogg, WordPress, sökmotoroptimering & marknadsföring

Vi hoppas kunna axla rollen som thought leaders inom flera tunga områden såsom blogga, bloggplattformar, WordPress, sökmotoroptimering, webbhosting, affiliatemarknadsföring och Adsense. För att skaffa oss den praktiska erfarenheten och dra egna slutsatser kommer vi därför experimentera friskt både på denna sajt och på våra andra hemsidor. Vi hoppas att ni har förståelse för detta och tycker att det ska bli lika spännande att följa som vi tycker.

Ni tar vi första stegen mot att bli thought leaders

Vi försöker alltid optimera våra sidor med användarupplevelsen i fokus – skulle en förändring upplevas som störande, så säg gärna till så att vi får möjlighet att ta ställning om vi ska ta till någon åtgärd.  Igår införde vi affiliateannonser och Adsenseannonser på vår blogg.  Det är ett sätt att praktiskt kunna prova på onlinemarknadsföring och de verktygen som finns tillgängliga.  Vi misstänker att annonser är ett naturligt inslag på internet idag, att de ska ha lite påverkan på användarupplevelse, men vi hoppas givetvis på att kunna täcka serverkostnaderna med intäkterna från annonserna.

Vi hoppas att ni fortsätter följa med på vår resa. Har ni önskemål eller idéer på vad som vore intressant att läsa om, så kommentera gärna nedan!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *