8 svenska hashtags du inte får missa #Twitter

svenska hashtags

Detta är 8 svenska hashtags du absolut måste känna till om du är intresserad av webb, marknadsföring och ny teknik. Twitter en utmärkt plattform för att få inspiration och hitta och sprida material. Med hashtags blir det lättare. Lär dig de viktigaste och Twitter blir en mer intressant kanal för dig!

Vad är en hashtag?

Hashtags används för att strukturera osorterad data, i Twitters fall alla tusentals tweets. Det finns idag flera #hashtags-relaterade forum på Twitter. Det är bra för dig att känna till om du är intresserad av ett specifikt ämne, men minst lika viktigt är det för att ditt budskap ska nå ut till rätt målgrupp.

Genom att använda dig av nedanstående hashtags ser du till att din tweet når ut till folk som är intresserade av det ämne du twittrar om, men som ännu inte har upptäckt och följer dig på Twitter.

1. #svSEO

#svSEO är hastaggen för alla de som är intresserade av sökmotoroptimering. Det förekommer diskussioner dagligen och det delas länkar friskt. Diskussionsklimatet är gott och alla hjälper varandra (utan att avslöja för mycket) för att ranka så bra som möjligt på Google.

2. #WPSE

Under #WPSE samlas tweets som har med WordPress att göra. Just nu diskuteras nya versionen av WordPress ganska flitigt. Vilka är de bästa nya versionerna i WordPress 4.0 eller är det bättre att vänta med att uppdatera sin WordPress? Helt enkelt en kanon kanal att hålla sig ajour med vad som händer på WordPress-fronten.

3. #affiliatese

Under #affiliatese, eller #affiliatesv som jag av misstag envisats med, diskuteras affiliatemarknadsföring. I diskussionen hittar man såväl affiliatenätverk som publishers och annonsörer. Ett bra ställe att diskutera sina affiliatesatsningar online.

4. #ehandel

Under hashtaggen #ehandel diskuteras allt kring ehandel – primärt ur ehandlarnas perspektiv. Här möts mindre och större aktörer för att diskutera allt ifrån ehandelstrategier till vilket logistikföretag som är bäst.

5. #företagande

Hashtaggen #företagande används flitigt för att diskutera eget företagande. Bland ämnen som diskuteras märks är entreprenörskap, hur man fåt bäst fart på sin firma och hjälp med byråkrati/administration. Det sprids och tipsas ofta om bra och läsvärda länkar.

6. #varmärke

Har du några varumärkesfrågor funkar hashtag #varumärke alldeles utmärkt. Här finns experterna inom just varumärkesfrågor och de delar frikostigt med sig av sin kunskap.

7. #swedentech

#swedentech samlar start-ups och entreprenörer i Sverige. Vill du tillhöra eller veta mer om den svenska start-ups scenen är detta ett bra ställe att börja.

8. #sthlmtech

Om du är patriotisk och vill ha lokal samhörighet så funkar #sthlmtech som en samlings-tag för alla start-ups i Stockholmsområdet.

 

Har du några fler tips på bra hashtags? Svenska hashtags som utländska hashtags.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *