Starta företag och bli extremt framgångsrik online

Marc Ostrofsky är en skicklig entreprenör och en bra inspirationskälla. Hans 10 tips för att framgångsrikt starta företag online är lika enkla som geniala. Som bonus bjuder vi er på Marcs 10 tips som verkligen gör en skillnad om du startar företag och vill bli framgångsrik.

10 tips för att framgångsrik starta företag

1. Vet vad du inte vet
Det är viktigt att förstå vad du inte förstår och kan. Istället för att göra något du inte är duktig på – hitta en verklig expert på området istället.

2. Lär dig från de bästa i branschen
Säkert en utav anledningar till att du läser den här bloggen just nu ;) Se till att lära dig utav de som är smartare än dig. Ta lärdommar av dem som varit i din sits tidigare,  som blivit framgångsrika och gjort misstag på vägen. Sug åt dig deras kunskap och sluta aldrig att utveckla dina kunskaper.

3. KISS – Keep it simple, silly
Håll det enkelt! Fasta inte i några försök att skapa nästa Google,  Facebook eller PayPal. För varje extremt framgångsrikt företag finns det 1 miljon företag som aldrig lyckades.  När du vill starta företag – håll det enkelt och tänk ut en ide som genererar pengar, kräver små initiala investeringar och kan replikeras av dig om och om igen.

4. Fastna inte i att ”det har redan gjorts”
Visst, att starta företag och vara först på marknaden är ofta fördelaktigt, men det kan vara en ännu större fördel att inte vara först. Det finns hur många företag som helst som har byggts på existerande idéer med en liten tvist.  Tänk lite utanför boxen och addera ett nytt element till en befintlig affärside och du kan kanske börja tjäna pengar från dag 1.

5. Anställ de bästa personerna som ditt företag har råd med
En som tjänar 50 000 i månaden är ofta mer värdefull än två som tjänar 25 000 var – speciellt när du precis startat ditt företag.

6. Anställ rätt attityd
Anställ de sällsynta personer som har en fantastisk attityd, som är energiska och entusiastiska och som du omedelbart fattar tycke för och vill umgås med.

7. Anställ din svaghet
De saker du är dålig på, lönar det sig oftast att anställa någon annan för. Till exempel för redovisning, legala frågor etc.

8. Syssla med det du tycker om och håll dig till det du gör bäst
Du kommer göra det mycket bättre än om du sysslar med något som du inte tycker on. Dessutom kommer det att kunna berika dig på fler sätt än finansiellt.

9. Fråga fråga fråga

Genom att alltid ställa frågor och uppdatera sig på allt som händer runt omkring sig kan du se till att alltid ligga steget före dina konkurrenter. Starta företag är en läroprocess…

10. Om du inte får någon framgång direkt….

Albert Einstein sa ”galenskap är att upprepa samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat utfall”. Lyckas du inte med din idé så måste du antagligen ändra på den. Försök att se din idé från en annan synvinkel och se om du kan förändra den.

Starta företag med get rich click

get rich click

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *