Skapa en blogg idag – så gör du

Vill du skapa en blogg idag? Grattis, det går snabbt och enkelt att komma igång med en blogg!

Du väljer själv om du vill börja med att testa att blogga på en bloggportal eller om du satsar lite extra och startar en egen WordPressblogg.

skapa en blogg med starta-blogg

Skapa en blogg på WordPress

blogga på wordpress

WordPress är världens mest använda publiceringsverktyg för bloggar och hemsidor. Det är det överlägset bästa alternativet om du vill starta en egen blogg och verkligen satsa.

För att blogga med WordPress krävs att du har ett eget webbhotell och en egen domän (webbadress). Det kostar från 200 kronor per år. Vi har en mycket enkel guide i 3 steg för att komma igång med en egen WordPressblogg.

Skapa en blogg på Blogg.se

skapa en blogg

Blogg.se var den första riktigt stora bloggportalen i Sverige. De flesta stora bloggare såsom Kissie och Kenza har startat sina bloggkarriärer här. Trots att det är betydligt färre som bloggar på Blogg.se idag, så erbjuder bloggportalen fina möjligheter att själv designa snygga bloggar.

Det är helt gratis att starta en blogg på Blogg.se, men vill du ha full funktionalitet och slippa reklam så måste du betala. Det finns många sajter med mycket hjälp kring Blogg.se dessutom finns mängder av stilmallar för Blogg.se som du kostnadsfritt kan ladda hem för att modifiera utseendet på din blogg.

Skapa en blogg på Nouw

skapa en blogg nouw

Nouw hette tidigare Nattstad och är en mycket populär bloggportal. Du kan skapa en egen blogg på Nouw enkelt och de har en mycket snygg ”drag n drop” funktion. En fin fördel med Nouw är att alla kan tjäna pengar direkt, du får 1,1 öre per sidvisning, vilket såklart inte är mycket men alltid en början.

Skapa en blogg på Devote

skapa en blogg devote

Devote har cirka 5000 bloggar och ägs av mediekoncernen Stampen. Vem som helst kan starta en blogg på Devote och det är gratis. Bloggplattformen passar såväl nybörjaren som den som bloggat ett tag.

Skapa blogg på Spotlife

skapa blogg spotlife

Spotlife är kanske mest kännt för att Blondinbella bloggade där tidigare (och då även var delägare). Nu är det nyare tider och efter att Blondinbella lämnat får Spotlife svårt att behålla platsen som Nordens största bloggportal.

Spotlife bygger på WordPress och gränssnittet är en förenklad WordPress med färre funktioner. Du kommer som ny bloggare inte att tjäna några pengar, men däremot kommer din blogg vara ganska fylld med annonser.

Skapa en blogg med Starta-Blogg

Oavsett om du vill skapa en blogg och tjäna pengar eller bara starta en blogg för att skriva av dig så kan Starta-Blogg vara till din hjälp. Vårt motto är att allt ska vara skrivet av bloggare för bloggare och att vi ska motivera och inspirera alla att nå sin fulla potential som bloggare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *