Schemalägg tweets direkt i Twitter (guide)

Att maximera sin synlighet på sociala medier är viktigt om man vill ha ett ständigt växande antal följare. Tyvärr har man inte alltid tid att lägga upp saker på sociala medier – då kan man schemalägga inlägg! I denna guide går vi igenom hur man schemalägger tweets på Twitter! 

Twitter är en kanonkanal för att synas och kommunicera med branschfolk och bloggläsare. Men i Twitterflödet går det snabbt. Till skillnad från Facebook där man statusuppdaterar mycket sparsamt är Twitter ett ställe där folk uppdaterar ofta – ibland flera gånger i timmen. Det innebär att du praktiskt taget måste vara inne på Twitter hela tiden – eller så schemalägger du dina tweets. Vi lär dig hur du gör!

Schemalägg tweets i Twitter

Du kan enkelt schemalägga tweets i Twitter. Du kan schemalägga massor av tweets och du kan schemalägga dem för en lång tid framöver – upp till 18 månader.

En viktig sak att tänka på när man schemalägger tweets är att det är bra om du ändå är hyfsat tillgänglig så att du kan svara om någon svarar på dina tweets. Att schemalägga tweets är inte att sätta Twitter på autopilot, det är bara ett sätt att säkerställa att du bidrar med tillräckligt mycket nytt och färskt material. Dialogen och diskussionerna med de andra twittrarna ska du givetvis ta manuellt.

Så här schemalägger du tweets med Twitter

Logga in på Twitter som vanligt. Tryck på Tweet precis som om du skulle twittra just nu.

Nu dyker den vanliga rutan för att komponera ett Tweet upp. Du skriver det du vill twittra – kanske något roligt eller en länk till ditt senaste inlägg på bloggen.

Istället för att trycka på Tweet trycker du nu på den lilla kalendern med klockan i menyn längst ner. Den tar dig till Twitters egna schemaläggning för tweets.

Välj nu när du vill att din tweet ska synas i flödet. Kanske om ett par timmar? Eller om ett år? Du kan ställa in exakt månad, dag, år och tid. Tryck på Confirm och sen Schedule och din tweet sparas för att publiceras på den tid du valt.

Du kan enkelt hitta alla tweets du har schemalagt. När du är inne i schemat trycker du på Scheduled Tweets, eller Schemalagda Tweets. Då dyker en lista upp med alla dina schemalagda tweets och utkast. Här kan du klicka in dig på schemalagda tweets och ändra dem, ta bort dem eller ändra när du vill att de ska publiceras.

Schemalägg tweet i Twitter:

  1. Logga in på Twitter
  2. Klicka på Tweet
  3. Skriv din Tweet
  4. Klicka på schemat med klockan i menyn längst ner i tweet-fönstret
  5. Välj när du vill att din tweet ska publiceras
  6. Klicka på Confirm
  7. Klicka på Schedule

Så, nu har du schemalagt dina första tweets direkt i Twitter. Enkelt och smidigt och ett bra verktyg för att bli mer aktiv på sociala medier!

Hur många tweets är lagom att schemalägga varje dag? Ja, det beror på. Vår undersökning om den perfekta tweeten visade att användare klickade lika mycket på våra tweets om vi postade ett eller fem inlägg per dag. Så testade dig fram, just nu provar vi att schemalägga fyra tweets och sedan twittra ytterligare ”live”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *