14 saker alla framgångsrika bloggare har gemensamt

Jag har pratat, umgåtts och intervjuat framgångsrika bloggare de senaste två åren. Jag tror jag har pratat med hundratals framgångsrika livsstilsbloggare, företagsbloggare och privatpersoner som bloggar. Under våra diskussioner har jag noterat ett antal gemsamma nämnare som alla dessa personer haft, som har gjort dem framgångsrika. Jag har sammanställt de 14 viktigaste egenskaperna som dessa framgångsrika bloggare hade gemensamt. Kan du komma på några fler viktiga egenskaper? Lämna gära en kommentar i så fall.

 1. De vet när de ska stanna och när de är dags att lämna

Framgångsrika bloggare vet när det är dags att byta arbetsgivare, bloggportal eller när det är dags att blogga för sig själv eller för ett företag. De tar ofta sina beslut baserat på sin magkänsla och de är inte rädda för att ta svåra beslut.

 1. De överträffar alltid förväntningarna

De ser bara sina uppdragsbeskrivningar som startpunkten för sitt jobb. Efter att de har gjort de obligatoriska momenten i t.ex. ett samarbete med ett företag ser de till försöka utöka samarbetet och göra mer än vad som krävs. Go the extra mile!

 1. De är beredda att misslyckas för att någon gång lyckas.

Alla framgångsrika bloggare vet att framgången har sitt pris. De har fått kämpa och gått på många minor på vägen. Men de är villiga och göra misstag och lära sig av sina misstag för att kunna ta bättre beslut senare och blir framgångsrik på sikt. Medans många personer ger upp efter sitt första misslyckade, fortsätter dessa människor.

 1. De vet att de kan skapa sin egen tur

Tur kommer av hårt arbete över en lång tid. En vis bloggare sa ”ju hårdare jag jobbar, desto mer tur verkar jag ha”.  Tur dyker upp när du positionerar dig för tur och det gör du bara genom hårt arbete.

 1. De sätter upp mål som de vet att de kan nå

När framgångsrika personer vaknar på morgonen har de redan klart för sig vad de ska göra den dagen. Människor som inte är framgångsrika har svårt att komma på vad som är nästa steg, medans framgångsrika är extremt fokuserade och vet alltid vad deras nästa steg ska vara.  Framgångsrika bloggare vet vad deras styrkor är och ser till att målen ligger i linje med deras styrkor.

 1. De tar ansvar för sin framgång

De förväntar sig inte att någon annan ska skapa framgång eller göra saker för dem. Istället ser de till att själva skapa lösningarna och jobba mot sina mål. Begår de något misstag så skyller de inte ifrån sig utan försöker istället lära sig av sina misstag.

 1. De skapar trender istället för att följa trender

Framgångsrika bloggare väntar inte på att upptäcka trender. Istället vågar de gå sina egna vägar och skapar därmed egna trender.

 1. De förnyar sig hela tiden

Att sluta blogga om något som ens läsare gillar kan vara svårt. Men framgångsrika är inte rädda att förnya. De vet att om de fortsätter på samma sätt som de gjort, med samma typ av blogginlägg, kommer de att bli passerade av nya mer moderna bloggare. Istället försöker de hela tiden att komma på nya idéer och leter efter nästa stora sak.

 1. De kan effektivt berätta sin historia

Framgångsrika personer kan effektivt berätta sin histora. Gå in i en hiss med en framgångsrik bloggare och på 30 sekunder kan de berätta vem de är, vad de gör och få dig att lita på dem. De har en stark hållning, är övertgande  och mycket självsäkra.

 1. De frågar rätt frågor till rätt personer

Framgångsrika bloggare har ett stort nätverk runt omkring sig. De vet vilka personer som är duktiga på vad och tvekar aldrig att ta kontakt för att få hjälp med något. Samtidigt är de alltid beredda att hjälpa andra tillbaka. Det handlar om att kunna ge och ta.

 1. De söker sig utanför sin ”comfort zone”

De personer som blir framgångsrika är inte rädda att prova nya saker. Saker som de tycker är obehagliga och som de vet att de inte behärskar. Istället tar de sig an nya utmaningar med tillförsikt och söker ständigt efter nya utmaningar som får dem att gå utanför sin ”comfort zone”.

 1. De vet vad de är bra på

Framgångsrika personer klarar av att lita på sig själv och andra personer. De vet vilka styrkor och svagheter andra personer har och är också väl medveten om sina egna begränsningar och styrkor. De försöker därför att effektivt använda allas styrkor och undvika att använda sina svagheter.

 1. Det är resan som räknas – inte målet

För framgångsrika bloggare är det resan mot målet som räknas, inte målet i sig. De vet att längs resan kommer motgångar att dyka upp, men de besegrar dem alltid eftersom de gör något som har ett viktigt syfte i deras liv.

 1. De skapar istället för att konsumera

De flesta människor är fullt upptagna med att titta på TV,  läsa bloggar, kolla film och sociala medier. Framgångsrika människor är mer upptagna med att komma på nya saker och skapa dem istället. De lägger sin tid på rätt saker.

Så blir du framgångsrik

 • Var målinriktad
 • Känn dig själv – använd dina styrkor och be om hjälp när du behöver
 • Försök ligga steget före
 • Dröm stort – men njut av resan

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *