8 WordPress plugins som gör hösten roligare

WordPress plugins8 WordPress plugins som gör hösten roligare

Här kommer listan på de 8 mest populära WordPress plugins just nu. Här hittar du tillägg som såväl får fler att hitta din sajt som funktioner som direkt förbättrar användarupplevelsen på din hemsida.

8 heta WordPress plugins just nu

Contact Form 7

Wordpress plugins contact form

  • Snygga formulär där dina besökare kan kontakta dig

Alla hemsidor bör ha ett snyggt kontaktformulär där besökarna enkelt kan ta kontakt med sajtägaren. Fördelarna är flera. Besökaren slipper kopiera en epost adress och klicka sig vidare till sin epostklient och du slipper skriva ut till epostadress på hemsidan, vilket lätt leder till att det kommer oönskat spam.

När du installerar tillägget Contact Form 7 på WordPress får du ett kontaktformulär som du enkelt kan anpassa efter dina behov och dessutom blir det snyggt!

WordPress SEO by Yoast

Wordpress plugins Yoast

  • Fler besökare från Google genom att sökoptimera dina blogginlägg

Vill du få många besökare? Då bör du sikta in dig på att komma högt upp i Googles sökresultat. Det gör du genom att sökmotoroptimera dina inlägg. Kan du inget om sökoptimering? Oroa dig inte, men hjälp av WordPress plugin WordPress SEO by Yoast får du god hjälp på vägen.

Tillägget installeras lätt på din WordPress-sajt och du får du ett SEO-verktyg som hjälper såväl nybörjare som proffs. Kan du inget om SEO hjälper denna plugin dig att fokusera på nyckelord. Kan du mer om SEO, kan du göra mer avancerade inställningar. Ett måste för dig som vill ha många besökare från Google.

WooCommerce – excelling eCommerce

Wordpress plugins woocommerce

  • Sälj saker direkt från din hemsida med snygg webbshop

Vill du göra en webbshop i WordPress är WooCommerce ett av de mest populära alternativen just nu. Installera bara tillägget och du har en webbshopp som du hanterar via ditt plugin. Med WooCommerce hanterar du back-end av din webbshopp via ett gränssnitt som påminner om resten av din användarpanel i WordPress. Dina besökare däremot får se en webbshop som ser både professionell och snygg ut.

Med tillägget kommer möjligheter att anpassa webbshoppen efter dina behov och även lägga till olika betalningsalternativ. En enkel väg till att börja sälja saker på sin sajt!

Akismet

Wordpress plugins Akismet

  • Sorterar automatiskt bort spam bland dina kommentarer

Ett WordPresstillägg som tar liten plats och förbrukar lite minne, men gör stor nytta. Akismet sorterar automatisk bort alla spaminlägg du får via kommentarsfältet på din blogg.

Jag vet inte hur många timmar jag sparar i månaden på att inte behöva gå igenom allt spam som kommer in på min blogg. Nu behöver jag bara godkänna de vanliga kommentarerna, allt annat skräp har Akismet redan sorterat bort.

Med detta plugin för WordPress sparar du tid och slipper mycket besvär.

MailPoet Newsletter

Wordpress plugins mailpoet

  • Administrera och skicka nyhetsbrev direkt från din WordPress

Ett plugin för att administrera och skicka nyhetsbrev direkt från WordPress. Med hjälp av tillägget kan du enkelt skapa snygga nyhetsbrev med hjälp av drag-and-drop. Du kopplar din vanliga epost eller ditt webbhotells epost till detta plugin och du kan helt gratis skicka nyhetsbrev till upp till 2000 prenumeranter.

Faran med denna typ av utskick är att det lätt kan klassas som spam och därför tror jag fortfarande traditionella nyhetsbrevstjänster som MailChimp och GetaNewsletter kan vara ett bättre alternativ.

Google Analytics by Yoast

Wordpress plugins Google Analytics

  • Få utförlig besöksstatistik direkt i WordPress

Med Google Analytics by Yoast plugin kan du snabbt och enkelt sätta upp och följa din statistik direkt i din WordPress. Genom att samla så mycket som möjligt direkt i din WordPressinstallation slipper du besöka flera sidor och samla in informationen. Nackdelen är att för många plugin kan göra sin sajt långsam.

Wordfence Security

Wordpress plugins Wordfence

  • Gör din sajt snabbare och säkrare

Wordfence Security är en ny caching- och säkerhetsplugin. Tyvärr har jag inte själv haft möjlighet att testa det ännu, men av användarrecensionerna verkar det vara bra. Detta plugin utlovar alltså både säkrare och snabbare WordPress-sajter.

Som alltid när du börjar installera caching- och säkerhetsplugin rekommenderar jag dig att ta en säkerhetskopia innan du gör något. Med säkerhetsplugin kan man ofta lätt sätta en så hög säkerhetsnivå att man inte ens själv kommer in på sajten.

Jetpack by WordPress.com

Wordpress plugins Jetpack

  • Fullspäckat plugin med många extra funktioner

Jetpack by WordPress.com är ett plugin som helt förändrar ditt interface och ger dig många nya möjligheter. För dig som tidigare bloggat på WordPress.com är kanske gränssnittet bekant? Du får flera funktioner med detta plugin såsom länkförkortare, prenumerera på nya inlägg via epost, automatisk postning av nya inlägg i sociala medier och mycket mer.

För den som vill testa lite nya funktioner är Jetpack perfekt. Hittar du några funktioner du gillar kan du behålla Jetpack eller hitta en enklare plugin som gör just den funktionen du gillade.

Har du något WordPress plugin du inte klarar dig utan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *