Så får du en snygg logotyp utan designkunskap

Låt mig gissa; du vill ha en riktigt snygg logotyp. En logga som får din blogg att stå ut i mängden och får din din sajt att se riktigt proffsig ut.

Men kanske har du inte designkunskapen som krävs? Eller så har du helt enkelt inte tid att göra en egen logga. Lösningen är att outsourca processen och frilansande låta en webbdesigner göra din logotyp.

Kostnad? Inte mer än det kostar att köpa en glass.

Därför låter jag någon annan skapa logotyper

I takt med att mina blogg- och hemsidesprojekt växt har jag valt att fokusera på det som skapar mest värde och där jag kan tillföra mest. Att designa logotyper är inte en sådan sak. Jag skulle kunna spendera flera timmar på en logotyp och troligtvis skulle jag ändå inte vara nöjd med resultatet. Därför valde jag att lägga ut arbetet att skapa logotyper på sajten Fiverr.

Loggor jag köpt på Fiverr

Fiverr är en marknadsplats där säljare och köpare av digitala tjänster möts. Säljarna är ofta välutbildade och arbetar i låglöneländer och kan därför erbjuda kvalificerade tjänster för bara bråkdelen av vad det skulle kosta i Sverige.

Kompentensen är också hög, i tex Indien finns det fler utbildade webbdesigners än i hela Europa. Med internet får man tillgång till kompetens som kan vara svårt att hitta i Sverige – till en kostnad som är bra mycket lägre än i Sverige.

 

Se till att veta vad du är bra på och låt någon annan göra det andra.

Logotyp för Starta-Blogg

Jag beställde logotypen för Starta-Blogg. Karaktären är handritad och vi diskuterade såväl vad logotypen skulle förmedla samt olika färgval innan vi enades om ett färdigt resultat. Kostnaden för logotypen blev ungefär 200 kronor eftersom jag tvunget ville ha en handritat maskot och ha logotypen i flera olika filformat.

starta blogg logga

Logotyp för jämförelsesajt av matkassar

Jag har också beställt en logotyp för en annan av mina webbplatser. Det är en jämförelsesajt av hemleverans av matkassar. Den logotypen är betydligt enklare och kostade 5 USD, dvs ungefär 40 kronor.

matkassen logga

Logotyp och grafisk profil viktiga för ditt varumärke

Att ha en grafisk profil är viktigt för ditt varumärke och för att dina besökare lättare ska komma ihåg dig och din webbplats. Logotypen spelar en central roll i att etablera ditt varumärke och är något som alla bör lägga lite extra omtanke på.

Tips för att köpa logotyp på Fiverr

När du ska skapa en logotyp på Fiverr så börjar du normalt att bläddra igenom de olika grafiska designernas portfolios. Där lägger de ut ett urval av de logotyper som de tidigare har gjort. För att hjälpa dig i beslutprocessen finns betyg och omdöme från tidigare köpare.

Säljaren beskriver vad den kan erbjuda, till vilket pris och när den färdiga produkten kan vara klar. Läs noga igenom säljarens beskrivning för att vara säker på att du beställer det du är ute efter. När det gäller logotyper erbjuder säljarna ofta olika paket. I paketen kan det till exempel ingå olika fil-typer, olika upplösning och olika leveranstid.

Tydlighet är A och O

När du tar kontakt med en säljare för att beställa en logotyp är det viktigt att du är tydlig med vad du vill ha för logotyp. Har du några specifika färger du vill ha med i din logotyp? Har du någon slogan eller text som du absolut vill ha med i loggan? Fundera igenom innan du beställer och var så tydlig som möjligt när du beställer. Det ökar sannolikheten för att du ska bli nöjd med slutresultatet.

Beställ logotyp på Fiverr:

 • Gå igenom säljare och dess portfolio
 • Hitta en stil som passar dig och din hemsida
 • Gå igenom recensioner från tidigare köpare
 • Välj ett paket som passar: pris, leveranstid och vad som levereras
 • Kontakta säljaren och beskriv tydligt vad du är ute efter

Jag kan varmt rekommendera att använda Fiverr – och inte bara för att göra logotyper. Jag har till exempel tagit hjälp i designrelaterade frågor. För 40 kronor fick jag hjälp att fixa till lite CSS-kod så att min blogg blev som jag ville.

4 svar

 1. Ola KS. skriver:

  Hej.

  Jag beställde också min logo på Fiverr och den blev mycket bra, dessutom billig.

 2. Anni skriver:

  Suveränt bra tips! Ska kolla in Fiverr. Tänk vad mycket man inte vet… Tack för bra inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *