Så mycket tjänar Sveriges största influencers

Har du någon gång varit nyfiken på vad några specifika influencers tjänar och på vilken lönenivå de allra mest kända ligger på? Vi har svaret! Här listar vi 30 av Sveriges största influencers och berättar mer om vilken omsättning och vilka vinstmarginaler de har lyckats uppnå i sina bolag.

Miljonföretag med vinstmarginaler på 90%

Du har säkert hört talas om några influencers som tjänar mycket pengar men visste du att några har lyckats bygga upp miljonföretag? Några av dessa unga personer på Instagram och Youtube har alltså på bara några år lyckats skapa sina miljonföretag med vinstmarginaler på 90%.

Det är inte många branscher som klarar det!

Det låter flashigt att tjäna multum bara genom att ta lite bilder och spela in några videos. Faktiskt, så ligger en hel del arbete bakom, ofta mer än vad många tror. Dessa influencers har satsat hårt och jobbar ofta mer än en vanlig 40-timmars vecka.

Är du själv intresserad av att tjäna pengar som influencer så ska du dock inte avskräckas av att det krävs mycket jobb. Det går att lägga tid på en mer rimlig nivå och även om du inte kommer i samma enorma summor kan du ändå tjäna en hel del.

Det som är lite speciellt med den här typen av företagsamhet om man jämför med många andra företag är att det inte krävs något startkapital och därför är det lättare att gå med vinst från dag 1. Om du har en kamera, personlighet och karisma för foto eller video och något bra att erbjuda kan du komma långt!

30 av Sveriges största influencers, vad tjänar de?

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso

Ett av Sveriges största varumärken för kvinnor är Bianca Ingrosso. Fler än 1,2 miljoner följer henne på Instagram där hon får mycket intäkter via reklamsamarbeten men hon drar in en hel del pengar även på sitt sminkmärke Caia.

Bolaget Bianca Ingrosso AB hade under 2020 en omsättning på 34,6 miljoner med en vinst på 33,1 miljoner, vilket ger en vinstmarginal på hela 95,6%! Tittar vi enbart på hennes sminkbolag, där numera riskkapitalbolaget Verdane är delägare, omsatte Caia 150 miljoner och vinstmarginalen låg på 30%.

Felix ”Pewdiepie” Kjellberg

Pewdiepie

Pewdiepie – Felix Kjellberg som är enormt stor med sina videos med dataspel på Youtube med 110 miljoner prenumeranter.

Trots att han numera bor i Storbritannien har han ett svenskt holdingbolag. Pewdie Holdings AB, där intäkterna ligger på 172,5 miljoner med en vinst på 125,6 miljoner och en vinstmarginal på 72,8%.

Zara Larsson

Zara Larsson

Popstjärnan Zara Larsson har på Instagram byggt upp en följarskara på 6,7 miljoner följare. Hennes bolag Haza AB visar intäkter på 21,4 miljoner med en vinst på 7,1 miljoner och en vinstmarginal på 33,1%.

Zara har tidigare haft ett samarbete med kinesiska Huawei som hon sedan lämnade efter kritik mot denna kinesiska mobiljätte som anklagas för att spionera åt den kinesiska staten.

”Jockiboi” Joakim och Jonna Lundell

Joakim Lundell

De sociala medier-profilerna som driver en av Sveriges största Youtube-kanaler, ”Jockiboi” Joakim och Jonna Lundell, syn sinte bara på Youtube. Paret har även flera olika realityserier på Discovery.

Företaget Jocke & Jonna AB drar in 20,2 miljoner i intäkter och 2,5 miljoner i vinst med en vinstmarginal på 12,3%.

Therése Lindgren

Therése Lindgren

Therése Lindgren är en influencer och Youtuber inom livsstil och skönhet. Hon har 1 miljon följare på Instagram och något fler via Youtube. Förutom det har hon även skapat skönhetsmärket Indy Beauty som omsätter 40 miljoner.

Företaget ThereseLindgren AB har intäkter på 19,3 miljoner och en vinst på 15 miljoner med en vinstmarginal på 77,7%.

Margaux Dietz

Margaux Dietz

Influencern Margaux Dietz känner många igen från Let’s Dance och hon är mycket känd på Instagram med 375 000 följare och med 300 000 prenumeranter på Youtube. Förutom det har Margaux även skönhetsmärket X by Margaux och har dessutom skrivit två böcker.

Bolaget Margaux Dietz AB har intäkter på 16,7 miljoner och en vinst med 5,3 miljoner med en vinstmarginal på 31,7%.

Hanna Öberg

Hanna Öberg

Hanna Öberg är en träningsprofil med 883 000 prenumeranter på Youtube och 2,1 miljoner följare på Instagram . Hon tjänar pengar både på digitala träningsprogram och genom att sälja annonser.

Företaget Oberg Fitness AB har intäkter på 14,9 miljoner och en vinst på 3,1 miljoner med en vinstmarginal på 20,8%.

Kenza Zouiten Subosic

Kenza

Den kända bloggaren Kenza Zouiten Subosic blev en av Sveriges första riktigt stora bloggare. Hon har tidigare även drivit klädmärket Ivyrevel, men som gick i konkurs.

Hennes nuvarande bolag Kenza Zouiten AB har intäkter på 9,9 miljoner och en vinst på 5,3 miljoner med en vinstmarginal på 53,5%.

IJustWantToBeCool IJWTBC

IJustWantToBeCool

IJustWantToBeCool består av en humortrio med de två bröderna Victor Beer och Emil Beer och deras kusin Joel Adolphson. De har tre olika Youtubekanaler och ett gemensamt företag där de får intäkter från reklam- och medieproduktion.

Deras företag Ett Kompisgäng AB har intäkter på 8,1 miljoner och en vinst på 3,1 miljoner med en vinstmarginal på 38,2%.

Alice Stenlöf

Alice Stenlöf

Alice Stenlöf har vi sett mycket tillsammans med Bianca Ingrosso i Wahlgrens värld. Tillsammans drev de tidigare en av Sveriges största kommersiella poddar. Alice har 175 000 prenumeranter på Youtube och 400 000 följare på Instagram där hon är stor inom mode och skönhet.

Företaget Alice Stenlöf AB har intäkter på 6,8 miljoner och en vinst på 3,8 miljoner med en vinstmarginal på 55,8%.

Lucas Simonsson

Lucas Simonsson

Komikern Lucas Simonsson har 557 000 följare på Facebook och 884 000 följare på Instagram och är även en del av humorgruppen JLC.

Hans företag Lucas Simonsson AB har intäkter på 6,6 miljoner och en vinst på 4,9 miljoner med en vinstmarginal på 74%.

Antonija Mandir

Antonija Mandir

I flera olika tv-program har vi kunnat se Antonija Mandir och nu senast i programmet Svenska Powerkvinnor. Hon har 357 000 följare på Instagram och 349 000 prenumeranter på Youtube.

Bolaget Mandir Media AB visat intäkter på 6,5 miljoner och en vinst på 2,1 miljoner med en vinstmarginal på 32,3%.

Ida Warg

Ida Warg

Ida Warg är stor inom hälsa och livsstil med 229 000 följare på Youtube och 320 000 följare på Instagram. Hon har även grundat Ida Warg Beauty, ett skönhetsbolag.

Ida Warg Invest AB har intäkter på 6,3 miljoner och en vinst på 3 miljoner med en vinstmarginal på 47,6%.

Carl Déman

En annan kille känd från humortrion JLC är Carl Déman med 700 000 prenumeranter på Youtube. Förutom det driver han ett företag med ett padel-center samt att han är delägare i ett mindre fastighetsbolag.

Bolaget Carl Déman AB har intäkter på 5,7 miljoner och en vinst på 2,2 miljoner med en vinstmarginal på 38,5%.

Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip

En av Sveriges första kända influencer är Isabella Löwengrip. Hon har drivit flera företag som inte har gått så bra, varav Löwengrip Beauty som tyvärr misslyckades.

Isabellas företag Löwengrip Invest AB visade intäkter på 5,1 miljoner och en förlust på 7,8 miljoner. Det visar att inte alla influencers som satsar hårt verkligen lyckas i slutändan. Isabella tog olyckligtvis några felaktiga beslut vilket är viktigt att ta med sig för alla som satsar.

Anis Don Demina

Anis Don Demina

Den som tittar på tv kan inte ha missat Anis Don Demina som har synts i en rad program som exempelvis deltagare i Let’s Dance och programledare i Idol. Anis har 273 000 följare på Instagram och 530 000 prenumeranter på Youtube.

Hans företag Anis Don Demina AB har intäkter på 4,9 miljoner och vinst på 1,2 miljoner med en vinstmarginal på24,4%.

Lovisa Wallin – Lojsanwallin

Lovia Wallin

Lovisa Wallin som även är känd under namnet Lojsanwallin som bloggare har 180 000 följare på Instagram.

Bolaget Lovisa Wallin AB visar intäkter på 4,2 miljoner och en vinst på 2,4 miljoner med en vinstmarginal på 57%.

Michaela Forni

Bloggaren Michaela Forni har 100 000 följare på Instagram och är medgrundare till appen Baby Journey.

Bloggaren Michaela Forni har 100 000 följare på Instagram och är medgrundare till appen Baby Journey.

Företaget Michaela Forni AB har intäkter på 3,5 miljoner och en vinst på 860 000 med en vinstmarginal på 23,8%.

Matilda Djerf

Matilda Djerf

Matilda Djerf har 1,8 miljoner på Instagram och är stor inom skönhet och mode. Matilda är utöver det även medgrundare till klädmärket Djerf Avenue.

Hennes bolag Matilda Djerf AB har intäkter på 3,6 miljoner och en vinst på drygt 500 000 med en vinstmarginal på 15,2%.

Angelica Blick

Angelica Blick

Modebloggaren Angelica Blick har 1,1 miljoner följare på Instagram.

Hennes företag Angelica Blick AB har intäkter på 3,3 miljoner och en vinst på 1,5 miljoner med en vinstmarginal på 45,4%.

Filip Dikmen

Filip Dikmen

Komikern Filip Dikmen har 272 000 prenumeranter på Youtube och 425 000 följare på Instagram. Han har också en egen serie på SVT och vann på Guldtubengalan 2018 som Årets Instagram.

Bolaget Filip Dikmen Entertainment AB har intäkter på 2,5 miljoner och en vinst på nästa 700 000 med en vinstmarginal på 27,6%.

Anna Nyström

Anna Nyström

Fitnessprofilen Anna Nyström har 125 000 prenumeranter på Youtube och 8,2 miljoner följare på Instagram. Hon är också medgrundare för sportklädesmärket Ryvelle.

Trots så många följare på Instagram visar resultatet blygsamma siffror i jämförelse med andra influencers här i vår lista. Företaget Nyborn AB har intäkter på 2,1 miljoner och en vinst på drygt 500 000 med en vinstmarginal på 24,7%. Annas klädesmärke som ligger i ett annat bolag, Nyvry AB, går med förlust.

Sandra Beijer

Sandra Beijer

Sandra Beijer är en influencer med livsstilsbloggen, Nio till fem och hon har 44 000 följare på Instagram. Förutom det är Sandra även författare.

Bolaget Sandra Beijer AB har intäkter på 2,1 miljoner och en vinst på 1,1 miljoner med en vinstmarginal på 52,3%.

Sebastian Tadros

Sebastian Tadros

Dj:n och producenten Sebastian Tadros har 116 000 följare på Instagram och 247 000 prenumeranter på Youtube.

Hans företag Tadros Creative AB har intäkter på 1,7 miljoner och en vinst på drygt 400 000 med en vinstmarginal på 24,3%.

Ellen Bergström

Ellen Bergström

Ellen Bergström är både influencer, skådespelare och driver heminredningsbolaget Design By Bergström. Hon har 41 700 prenumeranter på Youtube och 383 000 följare på Instagram.

Ellens företag Ellen Bergström AB har intäkter på 3,3 miljoner och en vist på 1,2 miljoner med en vinstmarginal på36,6%.

Zeina Mourtada

Zeina

Kocken, kokboksförfattaren och matprofilen Zeina Mourtada har även en produktserie som finns att köpa i flera livsmedelsbutiker. På Instagram har Zeina 308 000 följare.

Bolaget Zeinas Kitchen AB har intäkter på 2,4 miljoner och en vinst på drygt 350 000 med en vinstmarginal på 14,5%.

Ellinor Sirén – ”Ekotipset”

Ekotipset

Ellinor Sirén har 600 000 följare på Instagram där hon driver kontot Ekotipset med miljövänliga städtips.

Företaget Ekotipset Sverige AB har intäkter på 2,1 miljoner och en vinst på drygt 200 000 med en vinstmarginal på 10,4%.

Flora Wiström

Flora Wiström

Flora Wiström är författare och bloggare med 34 000 följare.

Hennes företag Flora Wiström AB har intäkter på 1,5 miljoner och en vinst på drygt 750 000 med en vinstmarginal på 50,1%.

Mirza Bico ”Ellentvshow”

Mirza Bico

Mirza Bico har 3,1 miljoner följare på Instagram för kontot Ellentvshow där följarna får läsa humorinlägg och memes.

Företaget Mirza Social Relations AB har intäkter på 1,2 miljoner och en vinst på drygt 250 000 med en vinstmarginal på 20,8%.

Mauri Hermundsson

Mauri Hermundsson

Mauri Hermundsson har 200 000 följare på Instagram och 523 000 prenumeranter på Youtube för kontot Uppdrag: Mat.

Hans företag Mauri Hermundsson AB visar intäkter på 570 000 och en vinst på drygt 400 000 med en vinstmarginal på 77,8 %.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *