Gratis webbhotell – kostnadsfri hosting

Kan man skapa en hemsida helt gratis? Ja, är svaret på den frågan. I alla fall om man vet var man ska vända sig för att få tillgång till gratis hosting. Lyckligtvis för dig så har jag skapat den här guiden om gratis hosting och webbhotell. I det här inlägget listar jag de bästa webbhotellen som erbjuder hosting helt gratis till sina kunder. 

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Lista på webbhotell – som är gratis 

Det finns en rad webbhotell som faktiskt kostar så lite som 0 kronor i månaden. Jag har delat upp dessa i två olika kategorier: webbhotell som är gratis på grund av erbjudanden och kampanjer, och webbhotell som är gratis för att de har annonser och reklam på din webbsida. 

Gratis webbhotell – med kampanjer, reor och erbjudanden

De webbhotell jag rekommenderar nedan har tidsbegränsade erbjudanden som gör att de är helt kostnadsfria. Längden på kampanjerna ser lite olika ut, men det kan du läsare mer om under respektive webbhotell. 

Webbhotellen nedan erbjuder utvalda paket för 0 kronor i månaden. I paketen ingår lagring för webbsidan, trafik så att webbsidan kan ta emot besökare, SSL-certifikat och allt annat man kan tänkas behöva för att publicera sin webbsida på internet.  

Strato webbhotell

Strato

Webbhotellföretaget Strato erbjuder två olika hostingpaket som är helt kostnadsfria – under en begränsad kampanjtid. Det handlar om Webbhotell Basic och Webbhotell Starter. Webbhotell Basic erbjuds även för WordPress gratis. 

Webbhotell Basic och WordPress Webbhotell Basic

Webbhotellpaketet Basic får man använda helt kostnadsfritt under första året man är Stratokund. Paketet lämpar sig för dig som vill skapa en webbsida med lite fler besökare. Ett domännamn och SSL-certifikat ingår. 

 • Pris: 0 kr/mån under 12 månader
 • Ordinarie pris: 59 kr/mån

Webbhotell Starter

Webbhotell Starter är Stratos minsta hostingpaket. Det får man använda helst kostnadsfritt under 3 månader. Paketet är en bra startpunkt om man vill publicera sin första hemsida. Det ingår lagring, mail och ett domänamn.

 • Pris: 0 kr/mån under 3 månader
 • Ordinarie pris: 29 kr/mån

Läs mer & Beställ

One.com webbhotell

One.com

One.com är ett hostingföretag som har riktigt prisvärda hostingpaket. De har regelbundet bra erbjudanden på hosting och domäner. För den som är ute efter ett hostingpaket som är helt gratis så erbjuder One.com just detta – men endast under en inledande tre månaders period.

Man får nämligen köpa vilket som helst av One.coms fyra olika webbhotellpaket för 0 kronor i månaden de första tre månaderna. Efter den inledande perioden övergår priset till ordinarie. 

One.com har webbhotellpaket för såväl nybörjare som kunder med lite högre krav. Man får alltid ett obegränsat antal e-postkonton och daglig säkerhetskopiering. Lagringen för webbsidan ligger på från 50 GB upp till 750 GB. 

 • Nybörjare: 0 kr/mån i 3 månader, sen 59 kr/mån
 • Utforskare: 0 kr/mån i 3 månader, sen 99 kr/mån
 • Entusiast: 0 kr/mån i 3 månader, sen 149 kr/mån
 • Guru: 0 kr/mån i 3 månader, sen 229 kr/mån

Läs mer & Beställ

Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting

Det svenska webbhotellföretaget Miss Hosting har länge varit kända för sina låga priser. På min gratislista passar de in eftersom de erbjuder sina tre minsta paket, Mini, Small och Medium, för 0 kronor i månaden under de första tre månaderna. Paketen har dessutom ett ordinarie pris på från 5 kronor i månaden – så det blir absolut inte snordyrt när den rabatterade perioden är över. 

Miss Hosting är ett omtyckt webbhotell med ett TrustScore på 4,9 av 5 på TrustPilot från sina kunder. 

Mini

Mini är det minsta webbhotellpaketet som Miss Hosting erbjuder (och kanske det minsta webbhotellpaketet på marknaden). Här får man 5 GB lagring och tillgång till Miss Hostings sitebuilder. 

Tänk på att du måste köpa en domän separat.

 • Pris: 0 kr/mån under 3 månader, sen 1 kr/mån under 12 månader
 • Ordinarie pris: 5 kr/mån

Small

Webbhotellpaketet Small har lite fler funktioner och lite generösare specifikationer. Här får man 100 GB lagring – så paketet passar det mindre företaget eller bolaget.

 • Pris: 0 kr/mån under 3 månader, sen 1 kr/mån under 12 månader
 • Ordinarie pris: 99 kr/mån

Medium

Hostingpaketet Medium är det populäraste paketet Miss Hosting erbjuder. Ett utmärkt val för den som vill hosta en webbsida med lite fler läsare och lite högre krav på lagring och specifikationer. Lagringen ligger på 150 GB. 

 • Pris: 0 kr/mån under 3 månader, sen 1 kr/mån under 12 månader
 • Ordinarie pris: 159 kr/mån


Läs mer & Beställ

Gratis webbhotell – med annonser 

De webbhotellföretag jag rekommenderar nedan är webbhotellföretag som erbjuder hosting för hemsidor helt gratis – alltså för 0 kronor i månaden, alltid. Det som gör att dessa webbhotell kan vara helt kostnadsfria är att de har annonser på din webbsida. Du betalar alltså ingenting, men webbhotellföretaget tjänar ändå pengar på att du använder deras tjänster för att publicera din hemsida. 

Wordpress.com

WordPress.com

WordPress.com är inte ett traditionellt webbhotellföretag – de erbjuder hosting och ett webbplatsverktyg. Verktyget gör det enkelt att skapa en webbplats med hjälp av teman och mönster. Webbsidan man skapar får en wordpress.com-domän och har WordPress.com-annonser.

 • Pris: 0 kr/mån

Läs mer & Beställ

Wix webbhotell

Wix

Wix är ett webbhotellföretag som på många sätt liknar WordPress.com. Man får publicera en webbsida helt gratis med hjälp av deras teman och webbplatsverktyg. Webbsidan får en wix.com-domän och har Wix-annonser.

 • Pris: 0 kr/mån

Läs mer & Beställ

Vanliga frågor och svar om gratis webbhotell

Finns det webbhotell som är gratis?

Ja, det finns ett flertal webbhotell som är helt gratis. I vår lista hittar du två olika versioner på gratis webbhotell: webbhotell som är gratis på grund av kampanjer, reor och erbjudanden, och webbhotell som alltid är gratis, men har annonser på din webbplats.

Vad kostar ett webbhotell?

Ett webbhotell kan kosta så lite som 0 kr/mån. Du hittar fem webbhotell vi rekommenderar som är helt gratis på vår sida.

Vad är haken med gratis webbhotell?

Ett webbhotell som är gratis är aningen det under en begränsad period eller har annonser på din hemsida. Strato är ett webbhotell som är helt gratis under 12 månader. WordPress.com är ett webbhotell som alltid är gratis, men kommer med WordPress-annonser och en WordPress-domän.

Är Wix gratis?

Ja, Wix erbjuder webbhotell helt gratis. Hos Wiix får man hosting och ett webbplatsverktyg. Alla gratispaket har annonser och en wix-domän.

Är Strato gratis?

Ja, under 12 månader kan du vara webbhotell-kund hos Strato helt gratis. Erbjudandet gäller Webbhotell Basic och WordPress Webbhotell Basic. Webbhotell Starter kan du prova gratis under 3 månader.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *