Bra svenska webbhotell för wordpress – jämför

Vill du ha en egen hemsida eller blogg i WordPress så är det enkelt att hitta bra svenska webbhotell för WordPress. Det finns idag ett flertal riktigt bra webbhotell med WordPress – som till ett lågt pris levererar tjänster av god kvalitet. I detta blogginlägg lyfter jag fram tre svenska webbhotell för WordPress som jag rekommenderar.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Vad krävs av ett bra webbhotell för WordPress?

 • Lättanväntlättillgängligt och användarvänligt är viktigt för mig. Användargränssnittet ska vara på svenska och det ska gå att få support på svenska.
 • Det ska finnas en support, som på ett snabbt sätt kan hjälpa mig när jag får problem.
 • Webbhotellet ska tillåta dig att ha flera domäner, det vill säga ska du göra mer än en hemsida så ska du inte behöva beställa ytterligare webbhotell
 • Det ska vara en enkel en-klicks installation av WordPress. Du ska i princip bara behöva trycka på en knapp, slippa koda och direkt komma igång med din hemsida.
 • Webbhotellet bör ha stabila servrar och mycket lite nedtid.
 • Konkurrenskraftigt pris, man ska få mycket för pengarna.

Bra svenska webbhotell för WordPress

1. Strato Webbhotell

Strato

Strato är ett av de största webbhotellen i Europa – och nu finns de på den svenska marknaden. Strato har en hemsida på svenska och erbjuder support över telefon och e-post på svenska. De har webbhotell som är optimerade för WordPress med 1-klicksinstallation och automatiska uppdateringar och backuper.

Just nu: WordPress Webbhotell Basic – gratis hela första året!

 • Europeiskt webbhotell
 • Anpassat för WordPress
 • Kampanj: Webbhotell för WordPress 0 kr för ett år
Mer information

2. Loopia Webbhotell

Loopia

Loopia är en del av Loopia Group och ett av Sveriges största webbhotell för WordPress. Loopia utvecklar en hel del av sina system själva, vilket innebär att de är välanpassade för den svenska marknaden. Loopia ska vara lätt att använda även om du bara har begränsade datorkunskaper.

Loopia arbetar mycket med sin support och erbjuder kundtjänst över telefon, chatt och mejl alla dagar i veckan.

 • Sveriges största webbhotell
 • Anpassat för WordPress
 • Utsedda till Sveriges bästa IT-support två gånger
Mer information

3. Miss Hosting Webbhotell

Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting är riktigt bra webbhotell och det är enkelt att starta med WordPress via Miss Hosting. De har skapat en enkel kontrollpanel och du kan starta med WordPress i alla webbhotellspaket som Miss Hosting erbjuder.

Miss Hosting har klart lägst priser och bäst lösningar för dig som vill sätta igång med WordPress eller andra lösningar vad gäller webbplatser och webbshoppar.

 • Återkommande kampanjer och erbjudanden
 • Optimerat för WordPress
 • Användarvänlig sitebuilder
Mer information

4. Websupport Webbhotell

Websupport

Jag har majoriteten av mina webbsidor på Websupport och det funkar mycket bra. Användargränssnittet är otroligt enkelt och lättarbetat, dessutom har jag fått mycket bra hjälp trots att jag säkert testat tålamodet av den mycket vänliga supporten.

Websupport har dessutom förmånliga erbjudande på domännamn till sina kunder ett par gånger per år – perfekt tillfälle att fynda domäner.

 • 1-click-installer av WordPress
 • Anpassat för WordPress
 • Eftersträvar hållbarhet
Mer information

Sammanfattning bra svenska webbhotell för WordPress

Miss Hosting Loopia Strato
1-click-install WP Ja Ja Ja
Flera hemsidor Ja Ja Ja
Upptid 99,99 % 99,99 %
Svensk support Ja Ja Ja
Pris/mån från 0 SEK 39 SEK 0 SEK
Beställ Beställ Beställ

Detta är de bästa webbhotellen för att köra WordPress. Med alla tre alternativ kan du installera WordPress med ett klick och ha din hemsida upp på bara några minuter. Stratos erbjudande om ett år gratis WordPress-hosting är svårlaget.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

2 svar

 1. Bo skriver:

  Många fel i den här guiden, enligt din sammanställning så har bara Binero svensk support? Alla har väl det och i ärlighetens namn vet väl ingen om Binero ens har support med tanke på timmeslånga kötider i tele och 7-10 dagars väntetid på mailsvar sedan ett år tillbaka. City Network erbjuder ingen SLA på sina webbhotellskonton utan det är bara i City Cloud och kikar du öppettiderna så är ju FS-data det webbhotell av dessa fyra som har kortast öppettider om du slår ut det i timmar på en vecka.

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Bo,

   tack för din kommentar, mycket bra input! Jag håller inte med angående Bineros support. Jag har haft fyra supportärende och de har alla lösts (med ett par vändande mail fram och tillbaka) och stängts inom 7 dagar. Det tycker jag är snabbt, speciellt då de inte var av kritisk karaktär. Jag tror det är bra att ha i åtanke vad man faktiskt betalar för dessa tjänster. En årsavgift täcker knappt en timmes arbete av en tekniker, vilket innebär att affärsmodellen förutsätter en slimmad support. Där kan du nog se en skillnad på FS Data som kostar betydligt mer, men som har ambitionen att besvara alla supportärende inom 24 timmar (och vill du ha ännu snabbare support än så blir det en helt annan prislapp).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *