Få mer besökare till bloggen – 27 tips

Så får du mer besökare till bloggen

Vill du få mer besökare till bloggen? Funderar du på att starta en blogg och vill ha många besökare? Vad bra, för vår 27-stegs guide handlar precis om hur du ska göra för att få fler besökare till bloggen. Att få fler besökare är roligt – det ökar antalet läsare på din blogg, du får fler kommentarer på din blogg och din blogg kan växa och växa och bli ännu större.

27 sätt att få mer besökare till bloggen

Att kommentera bloggar är ett säkert sätt att skaffa mer besökare till bloggen. Skriver du smarta kommentarer kan du vara säker på att många klickar in sig på din blogg.

Facebook är en lysande kanal att posta sina blogginlägg och få mer besökare till sin blogg.

Med hjälp av Google Analytics kan du ta reda på vilka av dina blogginlägg som dina besökare gillar och skriva ännu mer liknande inlägg. Skriver du blogginlägg som din målgrupp gillar kan du nästan vara säker på att det kommer att leda till att flera av besökarna kommer tillbaka till din blogg.

Det är viktigt att synas och marknadsföra din blogg för att få mer besökare till bloggen. Vi tipsar om de bästa ställena att synas för att få mycket trafik till sin blogg.

RSS-flöde är för din bloggs trogna besökare. RSS-flöde kan man prenumerera på och direkt få ett meddelande när din blogg uppdaterats. Det leder helt klart till att du får fler regelbundna besökare.

Vill du spara tid så kan göra så att din WordPress blogg automatiskt postar dina blogginlägg i olika sociala medier.

Fler sätt att få fler besökare till bloggen fler besökare till bloggen

Twitter är den sociala kanal där min blogg får flest besökare ifrån. Blogginlägget handlar om hur du får fler besökare till bloggen från Twitter.

Att posta sina blogginlägg på olika sajter kan snabbt ge mer trafik till din blogg.

Ingen får besökare att återkomma till din blogg som nya blogginlägg. Se till att uppdatera din blogg ofta, med så bra blogginlägg som möjligt.

Det finns små hemligheter för att få fler besökare. Detta inlägg lär dig några av dem.

Gör det lätt för din besökare att hitta på din blogg och du tappar färre besökare.

Tre utmärkta delar om hur du kan använda Google för att få mängder av besökare till din blogg. Lär du dig behärska de här lätta metoderna kan du driva trafik till din blogg i mängder.

Få fler läsare till bloggen

Du ska inte bara ha mer besökare till din blogg utan även mer av rätt besökare. Det ökar chansen att de är intresserade av vad du skriver om. Här lär vi dig att fokusera på rätt målgrupp när du jagar mer besökare.

Att du vill ha fler besökare till bloggen stämmer kanske inte, egentligen är det ju fler läsare du vill ha. Hur ska du göra då?

YouTube är ett utmärkt ställe att locka besökare till sin hemsida.

Att blogga handlar mycket om att bygga relationer. Med relationer ökar också chansen att andra länkar till din blogg vilket kan ge många nya läsare. Läs om varför länkar är så viktigt för att få många besökare till bloggen!

Listor lockar mer besökare till bloggen! En numrerad lista lockar ännu fler besökare! Vad läser du just nu? Just det, en numrerad lista! I rest my case :)

Se till att ha en cool 404-sida så att besökarna inte lämnar din blogg ifall de kommer till något blogginlägg du raderat.

Få mer besökare på sin blogg

Att jobba med gamla blogginlägg kanske inte är så kul, men genom att förbättra dina mest besökta blogginlägg kan du få besökare i mängder från t.ex. Google.

Tips på ställen du kan marknadsföra din blogg för att få fler besökare.

Använd Twingly om du vill att din blogg ska synas på några av Sveriges mest besökta hemsidor.

Tips på hur du kan använda e-post för att få mer besökare till bloggen.

Att ha ett eget nyhetsbrev kan seriöst öka antalet besökare. Vill du få mer besökare till bloggen, kan jag definitivt rekommendera dig att ha ett nyhetsbrev.

Att skriva blogginlägg på andras bloggar är ett utmärkt sätt att få fler att upptäcka din blogg,

få mer besökare till bloggen

Få fler besökare till bloggen

Pinterest är mest populärt bland bloggarna i USA för att få fler besökare till bloggen. Lär dig använda Pinterest på rätt sätt och det kan bli en guldgruva för att skaffa fler besök till din blogg.

Slideshare är värt att testa för att skaffa mer besökare till din blogg!

Webmaster Tools är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa dig att dubbla dina besökare till bloggen! Genom att analysera dina bloggbesökare kan du göra förändringar som ger mer besökare till bloggen redan idag!

Guider för fler besökare till bloggen

De flesta riktigt bra guiderna om att få mer besökare till bloggen är på engelska. Ett av de bästa, men också lite mer avancerade blogginläggen om att få fler besökare till bloggen är detta:

21 tactics to increase blog traffic

Jag måste även rekommendera dig att göra en riktigt bra blogg om du vill få många besökare. Läs vår bloggkategori så blir du bäst på att blogga.

Lycka till vi hoppas att dessa tips ger dig mer besökare till bloggen!

Vanliga frågor och svar om att få fler besökare till bloggen

Hur kan jag få fler besökare till min blogg?

Har du ett konto på Instagram, Facebook eller Twitter kan du även posta dina blogginlägg där med en kort text som lockar in vänner och andra att läsa mer på bloggen. Du kan även arbeta med att förbättra dina mest populära blogginlägg. Fler tips och många bra guider hittar du inne på vår sajt.

Hur tar jag redan på vilka blogginlägg som mina läsare gillar?

Det är bra att koppla din blogg till Google Analytics för att där se vilka webbsidor som verkar dra mest trafik och vilka sidor besökaren går vidare till när de har landat på din blogg.

Hur ofta bör jag uppdatera min blogg för att behålla mina läsare?

En till två gånger i veckan kan behövas som minimum för att regelbundet locka dina läsare till att besöka din blogg.

Hur får jag fler att hitta min blogg?

Försök att låta bloggen handla om ett nischat ämne så förstår Google bättre vad din blogg handlar om och låter din blogg synas högre upp i sökresultatet. Du kan även använda dig av ett gratis verktyg som heter Webmaster Tools som vi skriver om inne på vår sajt.

Hur kan man använda nyhetsbrev för sin blogg?

Nyhetsbrev är ett bra sätt att locka besökare till din blogg. Läs mer om hur du bäst använder nyhetsbrev.